Ухвала
від 24.10.2017 по справі 569/16096/17
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/16096/17

УХВАЛА

24 жовтня 2017 року м. Рівне

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_2 , яке погоджено із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до оригіналів документів та можливість їх тимчасового вилучення,

в с т а н о в и в:

Старший слідчий СВ Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_2 звернувся в суд із клопотанням, яке погоджено із прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні філії - Рiвненського обласного управлiння публічного акцiонерного товариства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (скорочене найменування: Фiлiя - Рiвненське обласне управлiння АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 "), МФО НОМЕР_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 та стосуються Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (скорочене найменування: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »), код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , зареєстрованого: АДРЕСА_2 , а саме:

1) оригіналів документів банківської справи щодо обслуговування розрахунковому рахунку № НОМЕР_3 , а саме: банківських карток зі зразками підписів, статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », наказів про призначення керівників, протоколів загальних зборів засновників, заяв, копій паспортів, доручень, інших документів за 2015-2017 роки;

2) оригіналів документів платіжних доручень, грошових чеків, а також меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по рахунку № НОМЕР_3 за 2015-2017 роки;

3) копій документів електронних платіжних документів по рахункам, отриманих від імені вищевказаного товариства по каналах системи «Ощад 24/7» і підписаних електронним цифровим підписом службової особи за 2015-2017 роки.

В обґрунтування клопотання зазначив, що в провадженні СВ Рівненського ВП ГУ НП в Рівненській області перебуває кримінальне провадження, внесене в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 42017181010000110 від 11.07.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України по факту привласнення бюджетних коштів у великих розмірах посадовими особами ІНФОРМАЦІЯ_4 та її структурного підрозділу шляхом зловживання службовим становищем, вчиненні за попередньою змовою групою осіб з службовими особами суб`єктів господарювання, а саме: ПП « ОСОБА_4 », ВТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ПМПФ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ПП « ОСОБА_5 », ПП « ОСОБА_6 », ПП « ОСОБА_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 зловживають своїм службовим становищем. А саме під час проведення засідань згідно Муніципальної програми сталого розвитку м. Рівне на 2013-2017 роки, на яких здійснюється відібрання та затвердження проектів шляхом голосування, що були подані головами ОСББ, з неофіційно погодженою ціновою пропозицією та конкретним виконавцями робіт, інтереси яких лобіюють вище зазначені посадові особи. З метою недопущення до виконання робіт інших суб`єктів господарської діяльності, які б могли більш якісно та за нижчими ціновими пропозиціями виконати роботи. Вказані посадові особи шляхом попередньої домовленості щодо лобіювання та в подальшому укладання договору з потрібними суб`єктами господарювання, штучно демпінгують ціни, чим перешкоджають іншим учасникам перемогти в конкурсі по обранні виконавців. Внаслідок попередньої домовленості групою осіб відбувається привласнення бюджетних коштів.

У ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_8 , являючись директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , зареєстрованого: АДРЕСА_2 , протягом 2015-2017 року проводив фінансово-господарські операції із обєднаннями співмешканців багатоквартирних будинків м Рівне, а саме: ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ); ОКР ЖБК « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ); ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ); ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ); ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), предметом яких було проведення благоустрою багатоповерхових житлових будинків м. Рівного, згідно Муніципальної програми сталого розвитку, зокрема і щодо виконання наступних робіт, а саме: капітальний ремонт житлового будинку по АДРЕСА_3 , згідно договору № 01/06/16 від 09.06.2016, додатку до договору №1 від 14.07.2016; по капітальному ремонту житлового будинку АДРЕСА_4 (заміна вікон та дверей), згідно договору №01/05/17 від 16.06.2017 року; по капітальному ремонту житлового будинку по АДРЕСА_5 , згідно договору 02/05/17 від 03.07.2017 року; по капітальному ремонту системи постачання холодної води та системи опалення по АДРЕСА_6 , згідно договору №03/06/16; по капітальному ремонту житлового будинку по АДРЕСА_5 , згідно договору 02/06/2016 від 18.07.2016 року та додатку до договору №1 від 17.08.2016 року; по капітальному ремонту житлового будинку АДРЕСА_7 , згідно договору №01/08/16 від 05.09.2016 року.

Вищевказані установи в свою чергу перерахували для ПП « ОСОБА_6 » на розрахунковий рахунок № НОМЕР_3 відкритий в Філії Рівненського обласного управління АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) кошти в сумі 1663 037 грн. (в т.ч. ПДВ 332607,4 грн.).

Зазначені документи містять відомості про надходження та використання коштів по вказаному рахунку, містять відомості про осіб, що мали доступ до розрахункового рахунку та безпосередньо отримували кошти.

Дані документи містять відомості, які можуть підтвердити факт незаконного заволодіння бюджетними коштами, окрім цього вилучення оригіналів вказаних документів необхідне для проведення судово-почеркознавчих експертиз з метою ідентифікації осіб, які підписували документи.

Документи в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та необхідні для подальшого проведення перевірок фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та судово-економічних експертиз.

У разі їх відсутності у матеріалах даного кримінального провадження, це істотно ускладнить забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування даного кримінального провадження та притягнення.

Покликаючись на викладені обставини,слідчий просить клопотання задовольнити.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи,у володінні якої знаходиться інформація,з огляду на наявність достатніх підстав вважати,що існує реальна загрозі зміни або знищення такої інформації.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

Згідно положень ч. 2 ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що документи, доступ до яких необхідно отримати, будуть використані для встановлення істини по справі, для повного всебічного та об`єктивного розслідування кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що наявні всі підстави для задоволення такого клопотання.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.131,132,159-166 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділу Рівненського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області ОСОБА_2 та слідчим, які входять до складу слідчої групи у кримінальному провадженні №42017181010000110 від 11.07.2017 дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, які знаходяться у володінні Фiлiї - Рiвненського обласного управлiння публічного акцiонерного товариства " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (скорочене найменування: Фiлiя - Рiвненське обласне управлiння АТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 "), МФО НОМЕР_1 , що за адресою: АДРЕСА_1 та стосуються Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (скорочене найменування: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »), код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , зареєстрованого: АДРЕСА_2 , а саме: 1) оригіналів документів банківської справи щодо обслуговування розрахунковому рахунку № НОМЕР_3 , а саме: банківських карток зі зразками підписів, статуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », наказів про призначення керівників, протоколів загальних зборів засновників, заяв, копій паспортів, доручень, інших документів за 2015-2017 роки;

2) оригіналів документів платіжних доручень, грошових чеків, а також меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по рахунку № НОМЕР_3 за 2015-2017 роки;

3) копій документів електронних платіжних документів по рахункам, отриманих від імені вищевказаного товариства по каналах системи «Ощад 24/7» і підписаних електронним цифровим підписом службової особи за 2015-2017 роки.

На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.10.2017
Оприлюднено07.03.2023

Судовий реєстр по справі —569/16096/17

Ухвала від 24.10.2017

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Головчак М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні