Ухвала
від 27.10.2017 по справі 751/7468/17
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/7468/17

Провадження №1-кс/751/3084/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2017 року місто Чернігів

Слідчий суддя Новозаводського районного суду м.Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Чернігівської області ОСОБА_3 , погоджене прокурором у кримінальному провадженні заступником відділу прокуратури області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Чернігівської області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, мотивуючи наступним.

До Чернігівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області із заявою про вчинене кримінальне правопорушення звернувся директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 з якої вбачається, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » є офіційним дилером ПІІ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ». Так, 22 травня 2017 року та 22 серпня 2017 року ПІІ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » передало для реалізації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » автомобіль «Toyota Land Cruiser W/G» номер кузова НОМЕР_1 та автомобіль «Toyota RAV4 Hibrid» номер кузова НОМЕР_2 .

Під час проведення планової перевірки щодо наявності на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » транспортних засобів, переданих для реалізації ПІІ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », виявлений факт відсутності вищевказаних автомобілів, а за результатами проведеного службового розслідування встановлено, що вказані автомобілі реалізовані громадянам начальником відділу збуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 та грошові кошти останнім привласнено, внаслідок чого товариству спричинено матеріальну шкоду.

Відомості за вказаним фактом 06.09.2017 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017270010007259, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Опитаний ОСОБА_6 пояснив, що він працює на посаді начальника відділу збуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з 07.09.2010. У його функціональні обов`язки входить залучення клієнтів, отримання автомобілів від постачальника, відвантаження автомобілів клієнтам, оформлення документів на відвантаження. Починаючи з 2013 року, маючи власну заборгованість за кредитами, останній почав користуватись коштами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які отримані від реалізації автомобілів, у власних цілях. Так, отримавши грошові кошти від реалізації автомобіля «Toyota Land Cruiser W/G» номер кузова НОМЕР_1 , він вніс за раніше реалізований автомобіль «Toyota Land Cruiser 200», який оформлений на ОСОБА_7 . Кошти отримані від реалізації автомобіля «Toyota RAV4 Hibrid» номер кузова НОМЕР_2 останній використав для погашення суми заборгованості за раніше реалізований автомобіль «Toyota Camry», оформлений на ім`я ОСОБА_8 та раніше реалізований автомобіль «Toyota RAV4», оформлений на ім`я ОСОБА_9 .

Також, досудовим розслідуванням встановлено, що у видаткових накладних щодо реалізації автомобілів «Toyota Land Cruiser W/G» номер кузова НОМЕР_1 «Toyota RAV4 Hibrid» номер кузова НОМЕР_2 маються підписи від імені директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 та головного бухгалтера ОСОБА_10 , які можливо підробив ОСОБА_6 .

Таким чином, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, перевірки фактичної поставки автомобілів «Toyota Land Cruiser W/G» та «Toyota RAV4 Hibrid» номер кузова НОМЕР_2 на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », отримання вільних зразків підпису та почерку ОСОБА_5 , ОСОБА_10 та ОСОБА_6 для проведення судово-почеркознавчих експертиз в органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі та вилученні договору про відповідальне зберігання майна № 4084/12/14 від 10.12.2014, укладеного ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ПІІ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », документів щодо поставки, передачі на відповідальне зберігання автомобілів на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які в подальшому реалізовані ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , документів, що підтверджують їх оплату, документів, що підтверджують внесення в касу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » грошових коштів за реалізовані в 2013-2017 роках автомобілі, особових справ директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 , головного бухгалтера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_10 та начальника відділу збуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 , які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), юридична адреса: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не викликався згідно ч. 2 ст. 163 КПК України.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки є підстави вважати, що документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою документів, які містять охоронювану законом таємницю.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП в Чернігівської області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до оригіналів документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: договору про відповідальне зберігання майна № 4084/12/14 від 10.12.2014, укладеного ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з ПІІ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », документів щодо поставки, передачі на відповідальне зберігання автомобілів на ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які в подальшому реалізовані ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , документів, що підтверджують їх оплату, документів, що підтверджують внесення в касу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » грошових коштів за реалізовані в 2013-2017 роках автомобілі, особових справ директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_5 , головного бухгалтера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_10 та начальника відділу збуту ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ОСОБА_6 , та можливість їх вилучення старшим слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 , слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_11 , слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_12 , слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_13 , слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_14 , старшим слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_15 , старшим слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_16 , слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_17 , слідчим відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_18 , старшим слідчим в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_19 та старшим слідчим в ОВС відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_20 .

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення ухвали.

Згідно вимог ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала не оскаржується, заперечення можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69835364
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —751/7468/17

Ухвала від 14.06.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 14.06.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 05.04.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 06.04.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 05.04.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Короїд Ю. М.

Ухвала від 07.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Короїд Ю. М.

Ухвала від 05.03.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Чернігівської області

Короїд Ю. М.

Ухвала від 27.02.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

Ухвала від 27.02.2018

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Косач І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні