Ухвала
від 26.10.2017 по справі 2а-17708/09/0570
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

26 жовтня 2017 р. Справа №2а-17708/09/0570

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Олішевська В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 2а-17708/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання України в Микитівському районі м. Горлівки Донецької області

до відповідача: Державного підприємства Шахта імені ОСОБА_1

про: стягнення заборгованості.

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання України в Микитівському районі м. Горлівки Донецької області, звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державного підприємства Шахта імені ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 21 січня 2010 року позовні вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання України в Микитівському районі м. Горлівки Донецької області до державного підприємства Шахта імені ОСОБА_1 про стягнення заборгованості задоволено повністю.

Стягнуто з Державного підприємства Шахта імені ОСОБА_1 на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювань України в Микитівському районі м. Горлівки борг по страховим внескам на обов'язкове соціальне страхування за період 9 місяців 2009 року у сумі 1571293,54 грн.

14 квітня 2016 року Відділенню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання України в Микитівському районі м. Горлівки Донецької області видано дублікат виконавчого листа по справі № 2а-17708/09/0570.

03 жовтня 2017 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі № 2а-17708/09/0570, за позовною заявою Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання України в Микитівському районі м. Горлівки Донецької області до Державного підприємства "Шахта імені ОСОБА_1" про стягнення заборгованості.

В обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого провадження Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області в особі Горлівського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області посилається на те, що наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26 травня 2017 року № 564 Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області прийнято рішення про припинення юридичної особи - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області шляхом реорганізації - приєднання відділення до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Згідно інформації наявної в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ідентифікаційний код 41325231) зареєстровано 10 травня 2017 року за № 12771020000006426.

19 серпня 2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області.

В зв'язку з чим, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області просило суд замінити Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області у виконавчому провадженні його правонаступником Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Представники заявника та відповідача до судового засідання не з'явивсь, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд приходить до висновку про часткове задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження № 1404-VIII у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Судом встановлено, що Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області реорганізовано шляхом приєднання відділення до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

З 01 серпня 2017 року всі функції та завдання, визначені в Законі України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування забезпечується Фондом соціального страхування України та його робочими органами.

З матеріалів справи встановлено, що наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26 травня 2017 року № 564 Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області прийнято рішення про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Микитівському районі м. Горлівки Донецької області шляхом реорганізації - приєднання відділення до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Враховуючи викладене, з метою забезпечення права Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області на своєчасне та повне виконання судового рішення, діючи відповідно до ст. 264 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення заяви позивача та заміни сторони виконавчого провадження - божника по справі.

Керуючись ст. 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні по справі № 2а-17708/09/0570 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання України в Микитівському районі м. Горлівки Донецької області до Державного підприємства Шахта імені ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Микокитівському районі м. Горлівки Донецької області (код ЄДРПОУ 24164887) на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

Ухвала може бути пред'явлена до виконання разом з виконавчим листом по справі.

Ухвала може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Олішевська B.В.

Дата ухвалення рішення26.10.2017
Оприлюднено01.11.2017
Номер документу69851272
СудочинствоАдміністративне
Суть: стягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2а-17708/09/0570

Ухвала від 26.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 06.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 12.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

Ухвала від 04.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Олішевська B.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні