Ухвала
від 02.10.2017 по справі 808/838/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ОСОБА_1 ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

02 жовтня 2017 рокуСправа № 808/838/15 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі судді Бойченко Ю.П., за участю секретаря судового засідання Печерикіної А.О. розглянувши заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження у справі

за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Титанбуд»

про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків,

ВСТАНОВИВ:

25.09.2017 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження на правонаступника.

Ухвалою суду від 26.09.2017 розгляд заяви призначено на 02.10.2017, про що повідомлено сторін у справі та заявника.

Заявник до судового засідання не з'явився. Через канцелярію суду надав заяву (вх. 26706 від 02.10.2017) про розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження без його участі в порядку письмового провадження. На задоволенні заяви наполягає.

Боржник та/або представник боржника (відповідача по справі) в судове засідання не з'явився. Про час, місце та дату розгляду заяви повідомлений належним чином. Будь - які заяви чи клопотання на адресу суду не надходили.

Відповідно до ч.2 ст.264 КАС України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви за відсутності боржника, за наявними матеріалами.

У зв'язку із неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, на підставі приписів частини шостої статті 12 та частини першої статті 41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Всебічно і повно з'ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується заява про заміну сторони виконавчого провадження у справі, суд вважає її такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 08.02.2015 Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі звернулось до Запорізького окружного адміністративного суду з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Титанбуд» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків у розмірі 1622,80 грн.

За результатами розгляду справи, постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 10.03.2015 у справі №808/838/15 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі задоволено. Стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю «Титанбуд» заборгованість зі сплати страхових внесків у розмірі 1622 грн. 80 коп.

На примусове виконання постанови 07.05.2015 видано виконавчий лист.

Пунктами 5 та 6-1 розділу VII Прикінцеві та перехідні положення Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від 23.09.1999 №1105-ХIV визначено, що Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Виконання функцій та завдань, визначених цим Законом, забезпечується виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування України, її робочими органами після затвердження положення про них, структури та граничної чисельності працівників, бюджету Фонду, відкриття рахунків в органах Державної казначейської служби України та заповнення не менше 30 відсотків вакантних посад.

Постановою №13 від 08.02.2017 правлінням Фонду соціального страхування України затверджено граничну чисельність працівників Фонду соціального страхування України, структуру органів Фонду та створено робочі органи.

На підставі вищезазначеної постанови Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування Українистворено управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області та 27.04.2017 затверджено Положення № 11 -ос про управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (скасовано на підставі наказу 57-ос від 25.07.2017, яким затверджено нове від 25.07.2017), про що 05.05.2017 внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, та присвоєно ідентифікаційний код №41320207.

Наказом Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України №35-к від 28.04.2017 начальником управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області призначено - ОСОБА_2

Отже,з 01.08.2017 управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області набуло всіх передбачених законом повноважень, як правонаступник управлінь та відділень виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Запорізькій області та Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування України з тимчасової втрати працездатності.

Згідно з ч.1 ст.264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Оскільки, згідно наданих до суду документів вбачається, що Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі, то суд вважає за можливе замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа Запорізького окружного адміністративного суду, виданого 07.05.2015 по адміністративній справі № 808/838/15, а саме: стягувача Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Запоріжжі на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області (ЄРДПОУ 41320207, р/р 37176200900800 в ГУДКСУ Запорізької області, МФО 813015).

Копію ухвали надіслати заявнику та заінтересованим особам.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими статтями 185-187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Ю.П. Бойченко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.10.2017
Оприлюднено01.11.2017
Номер документу69851307
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/838/15

Ухвала від 03.07.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 29.06.2023

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Ухвала від 26.09.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Бойченко Юлія Петрівна

Постанова від 10.03.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 11.02.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні