Ухвала
від 27.10.2017 по справі 821/1575/17
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2017 р. м. ХерсонСправа № 821/1575/17

Суддя Херсонського окружного адміністративного суду Дмитрієва О.О., перевіривши виконання вимог статей 104, 105, 106 КАС України за адміністративним позовом Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області до відкритого акціонерного товариства "Джерело" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах,

встановив :

Херсонське об'єднане управління Пенсійного фонду України Херсонської області (Херсонське ОУ ПФУ, позивач) звернулось 25 жовтня 2017 року до суду із адміністративним позовом до відкритого акціонерного товариства "Джерело" (ВАТ "Джерело", відповідач), у якому просить стягнути з ВАТ "Джерело" на свою користь заборгованість з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсії, призначеної на пільгових умовах, за вересень 2015 року - січень 2016 року у сумі 898,19 грн., яка призначена та виплачується особі (пенсіонеру ОСОБА_1.), яка працювала на підприємстві відповідача, відповідно до пункту б-з ст. 13 Закону України Про пенсійне забезпечення .

За приписами ч.2 ст.11 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає адміністративні справи не інакше як за позовною заявою, поданою відповідно до цього Кодексу.

Вимоги до позовної заяви визначені правовими нормами ст.106 цього ж Кодексу.

Відповідно до ч. 2 ст. 107 КАС України суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду чи відмови у відкритті провадження у справі.

Згідно з п.2 ч.1 ст.109 КАС України, суддя відмовляє у відкритті провадження в адміністративній справі лише, якщо, зокрема у спорі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав є такі, що набрали законної сили: постанова суду; ухвала суду про відмову у відкритті провадження в адміністративній справі; ухвала про закриття провадження в адміністративній справі; ухвала про залишення позовної заяви без розгляду у зв'язку з пропуском строку звернення до адміністративного суду (крім випадків, коли така ухвала винесена до відкриття провадження в адміністративній справі).

В даному разі судом встановлено, що постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 10 березня 2017 року в адміністративній справі №821/299/17 позов задоволено. Стягнуто з Відкритого акціонерного товариства "Джерело" (код ЄДРПОУ 05396669) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Херсоні заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за вересень 2015 р. - січень 2016 р. в сумі 898,19 грн. (Вісімсот дев'яносто вісім гривень 19 коп.). Зазначена постанова суду набрала законної сили 28 березня 2017 року.

Зважаючи на те, що у спорі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав є така, що набрала законної сили постанова суду, тому в даному разі необхідно відмовити у відкритті провадження.

Суд зауважує позивачу, що відповідно до ч.5 ст. 109 КАС України повторне звернення тієї ж особи до адміністративного суду з таким самим адміністративним позовом, щодо якого постановлено ухвалу про відмову у відкритті провадження, не допускається.

Керуючись ч.1 ст.109, ст.ст. 160,165 КАС України, суд

ухвалив :

Відмовити у відкритті провадження у адміністративній справі за позовом Херсонського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Херсонської області до відкритого акціонерного товариства "Джерело" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Позовну заяву разом із усіма доданими до неї документами повернути позивачу.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня її проголошення.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Дмитрієва О.О.

кат. 10.2.4

Дата ухвалення рішення27.10.2017
Оприлюднено01.11.2017
Номер документу69852219
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах

Судовий реєстр по справі —821/1575/17

Ухвала від 27.10.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дмитрієва О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні