Ухвала
від 23.10.2017 по справі 466/5660/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/5660/17

У Х В А Л А

про надання дозволу на проведення обшуку

23 жовтня 2017 року Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Львова ОСОБА_1 за участю прокурора у кримінальному провадженні - прокурора Львівської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_2 розглянув клопотання слідчого Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в офісних приміщеннях, які замає займає ТзОВ «Трафік Менеджмент Груп» ЄРДПОУ 39612538, за адресою: м. Львів, вул. Кульпарківська, 93, що на праві власності належать Товариству з обмеженою відповідальністю "ТБО Львівбуд", код ЄДРПОУ: 01272060 за матеріалами кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017140090000053 від 29.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,-

у с т а н о в и в :

Слідчий СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням, погодженим прокурором Львівської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку в офісних приміщеннях, які займає ТзОВ «Трафік Менеджмент Груп» ЄРДПОУ 39612538, за адресою: м. Львів, вул. Кульпарківська, 93, що на праві власності належать Товариству з обмеженою відповідальністю "ТБО Львівбуд", код ЄДРПОУ: 01272060, з метою виявлення та вилучення документів щодо надання послуг із нанесення чи відновлення дорожньої розмітки на території Шевченківського району м. Львова, предметів та речей, які були предметом вчинення кримінального правопорушення, або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, що можуть мати суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017140090000053 від 29.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В обґрунтування клопотання слідча зіслалась на те, слідчим відділом Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017140090000053 від 29.07.2017, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. З ст. 191 КК України.

Так, з матеріалів кримінального провадження вбачається, що Шевченківською районною адміністрацією ЛМР було організовано тендер (закупівлю) предметом якої було будівництво трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів та залізничних доріг а також вирівнювання поверхонь, нанесення або відновлення дорожньої розмітки на території Шевченківського району м. Львова. У вказаному тендері взяли участь декілька підприємств, та за рішенням тендерного комітету Шевченківської районної адміністрації ЛМР, було визначено переможця, а саме ТзОВ « Трафік Менеджмент Груп» код ЄДРПОУ 39612538. За вказаним рішенням було запропоновано ціну надання вказаних послуг, яка в дійсності є набагато меншою за перераховані кошти Шевченківською районною адміністрацією ЛМР на рахунок вказаного підприємства для виконання робіт. Внаслідок чого, невстановлені досудовим розслідування посадові особи підприємства привласнили кошти при виконанні робіт із відновлення дорожньої розмітки на території Шевченківського району м. Львова.

Крім того, на виконання доручення слідчого у провадженні працівниками управління захисту економіки у Львівській області ДЗЕ НП України, в ході виконання доручення, встановлено, що в офісних приміщеннях ТзОВ «Трафік Менеджмент Груп» можуть знаходитись документи, щодо надання послуг з будівництва трубопроводів, ліній зв`язку та електропередач, шосе, доріг, аеродромів та залізничних доріг а також вирівнювання поверхонь, нанесення або відновлення дорожньої розмітки на території Шевченківського району м. Львова, які можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин досудового розслідування. Окрім того на виконання вищевказаного доручення, було встановлено, що ТзОВ «Трафік Менеджмент Груп» ЄРДПОУ 39612538 для здійснення своєї діяльності використовує офісні приміщення: за адресою: м. Львів, вул. Кульпарківська, 93, які ТзОВ орендує у власника Товариства з обмеженою відповідальністю "ТБО Львівбуд", код ЄДРПОУ: 01272060, відповідно до Витягу з Державного реєстру прав на нерухоме майно.

З метою перевірки фактів, отриманих в ході проведення досудового розслідування, встановлення місця знаходження документів що пов`язані із приходом витратних матеріалів на нанесення чи відновлення дорожньої розмітки на території Шевченківського району м. Львова, які можуть бути речовими доказами у справі, інших речей, які є предметом вчинення кримінального правопорушення, інших, пов`язаних з даним фактом речей, а також іншого майна, яке було здобуте в результаті вчинення кримінального правопорушення, що можуть мати суттєве значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні, з метою відшукання вищевказаних, предметів та речей слідча просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні прокурор Львівської місцевої прокуратури № 2 - ОСОБА_4 клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Розглянувши клопотання, вивчивши додані до нього документи та матеріали, з`ясувавши обґрунтування щодо вмотивованості поданого до суду клопотання, вважаю, що в задоволенні клопотання слідчого про надання дозволу на проведення обшуку слід відмовити з наступних підстав та мотивів.

Відповідно до п. 6 та п. 7 ч. 3 ст. 234 КПК України клопотання про обшук має містити відомості про особу, якій належить житло чи інше домоволодіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться, де планується проведення обшуку, а також відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Тобто, за змістом вказаних норм закону в клопотанні про обшук мають бути зазначені індивідуальні ознаки об`єкту, який підлягає обшуку, а також індивідуальна або родова характеристика речей, документів, які планується відшукати.

Слідчий просить провести обшук за місцем за адресою: м. Львів, вул. Кульпарківська, 93, однак не вказує конкретно в будівлі даного будинку, де знаходиться ТзОВ «Трафік Менеджмент Груп» ЄРДПОУ 39612538.

Між тим, невиконання вимог про законність, обґрунтованість та вмотивованість рішення слідчого судді тягне за собою визнання обшуку незаконним, та розглядається Європейським Судом з Прав Людини як порушення ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Зокрема, у справі «Єрнст та інші проти Бельгіїї» Європейський Суд з Прав Людини зазначив, що ордер на проведення обшуку не містив жодної вказівки стосовно точного місця проведення обшуку… Таким чином слідчі необґрунтовано наділялися широкими повноваженнями…

Крім того, в тому ж клопотанні слідчого не вказана індивідуальна або родова характеристика усіх речей і документів, які планується відшукати під час обшуку, оскільки, слідчим в клопотанні не конкретизовано, які ще зазначені слідчим інші речі та документи, які можуть свідчити про вчинення злочину, мати значення для встановлення істини у провадження та в подальшому можуть бути використані в якості речових доказів та мати суттєве значення в ході розслідування кримінального провадження планується відшукати та вилучити під час обшуку.

При цьому, відсутність указівки у клопотанні на конкретну мету обшуку розглядається Європейським Судом з Прав Людини як порушення ст. Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Зокрема, у справі «Смирнов проти Росії» від 07 липня 2007 року суд зазначив, що ураховуючи невизначеність формулювань постанови, працівники органу досудового розслідування за власним розсудом визначали предмети, що підлягають вилученню…

На підставі викладеного, враховуючи наявність підстав, які у відповідності до ч. 5 ст. 234 КПК України зумовлюють відмову у задоволенні клопотання.

Враховуючи вищенаведене приходжу до висновку, що у задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись ст. 234 КПК України слідчий суддя,-

у х в а л и в :

У задоволенні клопотання слідчої СВ Шевченківського ВП ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 погодженого прокурором Львівської місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_2 про надання дозволу на проведення обшуку за в офісних приміщеннях, які займає ТзОВ ТзОВ «Трафік Менеджмент Груп» ЄРДПОУ 39612538, за адресою: м. Львів, вул. Кульпарківська, 93 які на праві власності належать "Львівському заводу залізобетонних виробів № 1" відкрите акціонерне товариство Код ЄДРПОУ: 01267024, з метою виявлення та вилучення документів щодо надання послуг із нанесення чи відновлення дорожньої розмітки на території Шевченківського району м. Львова, предметів та речей, які були предметом вчинення кримінального правопорушення, або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, що можуть мати суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017140090000053 від 29.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69880302
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в офісних приміщеннях, які замає займає ТзОВ «Трафік Менеджмент Груп» ЄРДПОУ 39612538, за адресою: м. Львів, вул. Кульпарківська, 93, що на праві власності належать Товариству з обмеженою відповідальністю "ТБО Львівбуд", код ЄДРПОУ: 01272060 за матеріалами кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42017140090000053 від 29.07.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —466/5660/17

Ухвала від 23.10.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 23.10.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 07.08.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 23.08.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

Ухвала від 21.09.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд м.Львова

Донченко Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні