Ухвала
від 31.10.2017 по справі 812/1437/15
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення заяви про заміну сторони виконавчого провадження без руху

31 жовтня 2017 року СєвєродонецькСправа № 812/1437/15

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є.О., перевіривши матеріали заяви Старобільського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №812/1437/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання у Старобільському районах Луганської області до Виробничого підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю "Старобільський Райсількомунгосп" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків, -

ВСТАНОВИВ:

30 жовтня 2017 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Старобільського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №812/1437/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання у Старобільському районах Луганської області до Виробничого підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю "Старобільський Райсількомунгосп" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків.

Відповідно до положень частини першої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі (частина друга статті 264 КАС України).

При вирішенні питання щодо наявності підстав для призначення судового засідання для розгляду питання про заміну сторони виконавчого провадження судом встановлено таке.

Статтею 264 КАС України не врегульовані вимоги щодо форми та змісту заяви про заміну сторони виконавчого провадження. Відтак, виходячи із приписів частини сьомої статті 9 цього ж Кодексу щодо застосування судом закону за аналогією, вимоги до вказаної заяви визначаються загальними нормами, зокрема, статтею 106 КАС України.

Перевіривши матеріали заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні, судом встановлено, що вказана заява не відповідає встановленим вимогам та містить такі недоліки.

За приписами ч.3 ст.106 КАС України, суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Так як ст.264 КАС України встановлені скорочені процесуальні строки розгляду такої заяви, у зв'язку з цим, необхідно надати докази надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення боржнику копії заяви з доданими документами.

Оскільки статтею 264 КАС України, також, не врегульовані наслідки недотримання заявником вимог до заяви про заміну сторони виконавчого провадження, за аналогією закону суд вважає за можливе застосувати наслідки недотримання вимог до позовної заяви, визначені статтею 108 КАС України.

Згідно з частиною першою статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

З наведених обставин, суд вважає за необхідне залишити без руху заяву Старобільського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №812/1437/15.

Керуючись статтями 9, 106, 108, 158-160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Старобільського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі №812/1437/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання у Старобільському районах Луганської області до Виробничого підприємства Товариства з обмеженою відповідальністю "Старобільський Райсількомунгосп" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків, - залишити без руху.

Встановити заявнику строк для усунення недоліків заяви протягом п'яти календарних днів з дня отримання копії даної ухвали шляхом надання суду:

- доказів надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення боржнику копії заяви про заміну сторони виконавчого провадження з доданими документами.

У разі ненадання вищевказаних документів, заява буде вважатися неподаною і підлягатиме поверненню.

Копію даної ухвали невідкладно надіслати заявнику.

Ухвала про залишення заяви без руху може бути оскаржена особою, яка подала заяву.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга подається до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що ухвала суду не набрала законної сили.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.10.2017
Оприлюднено02.11.2017
Номер документу69888985
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/1437/15

Ухвала від 16.11.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 09.11.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 31.10.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 07.09.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Постанова від 13.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 24.09.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні