Ухвала
від 30.10.2017 по справі 823/1370/17
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

30 жовтня 2017 року справа № 823/1370/17

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Гаврилюка В.О.,

секретар судового засідання - Попельнуха Ю.І.,

за участю:

представника позивача - ОСОБА_1,

відповідача - не з'явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом ОСОБА_2 до приватного нотаріуса Тальнівського районного нотаріального округу ОСОБА_3 про зобов'язання вчинити певні дії,

встановив:

ОСОБА_2 подав позов, в якому просить зобов'язати приватного нотаріуса Тальнівського районного нотаріального округу ОСОБА_3 зняти заборону на відчуження нерухомого майна - земельної ділянки, кадастровий номер 7124084400:01:001:0406, що належить ОСОБА_4, яка зареєстрована в Єдиному реєстрі заборони відчуження об'єкта нерухомого майна за номером 13159328 і яка була встановлена на підставі спадкового договору б/н від 24.10.2012, укладеного між ОСОБА_4 та ОСОБА_5

30 жовтня 2017 року представник позивача подав клопотання, в якому просить суд адміністративний позов ОСОБА_2 до приватного нотаріуса Тальнівського районного нотаріального округу ОСОБА_3 про зобов'язання вчинити певні дії, залишити без розгляду.

Відповідач, належним чином повідомлена про дату, час та місце розгляду справи, в судове засідання не з'явилася, на адресу суду направила заяву про розгляд справи без її участі.

Вирішуючи клопотання представника позивача суд бере до уваги, що право на звернення до адміністративного суду з позовом є складовою права на судовий захист, яке передбачено статтею 55 Конституції України. Це право є первинним диспозитивним правом в адміністративному процесі.

Відповідно до статті 11 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Таким правом користуються й особи, в інтересах яких подано адміністративний позов, за винятком тих, які не мають адміністративної процесуальної дієздатності.

Пунктом 5 частини 1 статті 155 цього Кодексу передбачено, що суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Суд також бере до уваги, що згідно частини 3 цієї статті особа, позовна заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Зважаючи на те, що залишення позовної заяви без розгляду не позбавляє позивача права повторного звернення з тотожним адміністративним позовом - у спорі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав - до адміністративного суду в загальному порядку, встановленому законом, суд вважає подане клопотання достатньою підставою для залишення позовної заяви без розгляду.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 155, 158, 160, 165, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_2 до приватного нотаріуса Тальнівського районного нотаріального округу ОСОБА_3 про зобов'язання вчинити певні дії залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Апеляційна скарга може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя В.О. Гаврилюк

Ухвала складена в повному обсязі 31.10.2017.

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.10.2017
Оприлюднено02.11.2017
Номер документу69889522
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/1370/17

Ухвала від 30.10.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

Ухвала від 11.09.2017

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.О. Гаврилюк

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні