Ухвала
від 30.10.2017 по справі 369/11826/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/11826/17

Провадження № 1-кс/369/3342/17

УХВАЛА

Іменем України

30.10.2017 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури молодшого радника юстиції ОСОБА_3 , про проведення обшуку по кримінального провадженню, відомості про яке 09.08.17 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017111200000502, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор Києво-Святошинської місцевої прокуратури молодшого радника юстиції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку.

Свої вимоги прокурор мотивує тим, що СВ Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області розслідується кримінальне провадження за № 42017111200000502 від 09.08.2017, за фактом зловживання службовим становищем службовими особами КП «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства», за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.364 КК України.

Встановлено, що службові особи комунального підприємства «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства» (код ЄДРПОУ 34702930) міста Боярка Києво-Святошинського району Київської області в порушення діючого Закону України «Про публічні закупівлі», зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб здійснювали закупівлю робіт, товарів та послуг за завищеними цінами, після укладення договору не оприлюднювали його звіт в електронній системі, а також з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів та можливості визначення контрагента на власний розсуд, здійснювали поділ предмета закупівлі, що призводить до розтрати бюджетних коштів та завдає істотної шкоди громадським інтересам.

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, КП «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства» (далі по тексту Замовник) є комунальним підприємством, яке засноване Боярською міською радою Києво-Святошинського району на базі комунальної власності територіальної громади.

Так, протягом 2017 року між КП «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства» та рядом приватних підприємств: ТОВ «Каде Груп» (код 37243546), ТОВ «Декас Інжиніринг» (код 39880512) та ТОВ «Лідер Буд Індастрі» (код 41175027) укладені договори щодо виконання робіт з ремонту автомобільних доріг в м. Боярка за бюджетні кошти загальна сума, яких перевищує 14 млн. грн.

Визначення виконавця робіт Замовником здійснювалось на власний розсуд в порядку передбаченому для допорогових закупівель без проведення аукціону, що є порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі». Крім того, замовник з метою приховування інформації щодо укладених договорів та перерахованих бюджетних коштів приватним особам, в порушення вимог ст. 10 Закону України «Про публічні закупівлі» не опубліковує звіти про укладені договори в системі електронних закупівель.

Також опрацювання оперативної інформації свідчить, про відсутність у контрагентів необхідних умов для результатів відповідної господарської діяльності, технічного персоналу, основних фондів, виробничих активів та транспортних засобів.

Крім того, в органу досудового розслідування є підстави вважати, що роботи з капітального та поточного ремонту автодоріг м. Боярка проведених в 2017 році виконані не в повному обсязі, що свідчить про безпідставно перераховані бюджетні кошти КП «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства» підрядникам.

З метою підтвердження або спростування даного факту, а також встановлення всіх осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, або яким відомо обставини вчинення кримінального правопорушення в рамках досудового розслідування отримано ухвали на проведення тимчасового доступу до речей та документів ТОВ «Каде Груп» (код 37243546), ТОВ «Декас Інженіринг», ТОВ «Лідер Буд Індастрі» (код 41175027).

Однак, ухвали виконати не вдалося, адже зазначені підприємства за місцем реєстрації фактично не знаходяться, контактні номери телефонів не відповідають, про що повідомлено відповідними рапортами оперативного співробітника Києво-Святошинського МРВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

В той же час, згідно отриманих даних ТОВ «Каде Груп» (код 37243546), ТОВ «Декас Інжиніринг» (код 39880512) та ТОВ «Лідер Буд Індастрі» (код 41175027) подають електронну податкову звітність з однієї ІР-адреси: НОМЕР_1 , що підтверджується відповіддю Києво-Святошитнського МРВ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Згідно даних власника ІР-адреси - ТОВ Скіф НЕТ ЮА, ІР-адреса: НОМЕР_1 закріплена за адресою: м. Київ, вул. Кадетський Гай будинок 6а. Зазначене вказує на те, що офіс ТОВ «Каде Груп» (код 37243546), ТОВ «Декас Інжиніринг» (код 39880512) та ТОВ «Лідер Буд Індастрі» (код 41175027) знаходяться за місцем подачі електронної податкової звітності, тобто за адресою : м. Київ, вул. Кадетський Гай будинок 6а де також знаходяться документальні матеріали, які мають значення для досудового слідства.

Відповідно до даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (інф. № 100464027 від 17.10.2017), інформація про власника чи користувача нерухомого майна розташованого за адресою м. Київ, вул. Кадетський Гай будинок 6а, відсутня. Також, згідно інформації КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації» нежилі приміщення на праві власності по вул. Кадетський Гай, 6 А в м. Києві не реєструвались.

Таким чином, в ході досудового слідства виникла необхідність провести обшук нежитлового приміщення, розташованого за адресою:м. Київ, вул. Кадетський Гай будинок 6а, з метою виявлення речей та документів, на підставі, яких можна буде встановити наявність або відсутність фактів та обставин зловживання службовим становищем та розтрати бюджетних коштів, що має значення для повноти розслідування кримінального провадження.

Дана слідча дія є виключною, оскільки лише шляхом оперативного та примусового обстеження нежитлового приміщення можна виявити речі та документи, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження та водночас запобігання можливості їх приховування, пошкодження, зникнення, втрати, знищення, використання, передачі та відчуження.

Враховуючи викладене, керуючись положеннями ст.ст. 166, 234 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення та які мають значення для досудового розслідування і можуть бути доказами зловживання службовим становищем під час судового розгляду, необхідно провести обшук нежитлового приміщення за адресою: м. Київ, вул. Кадетський Гай будинок 6а та вилучити установчі документи ТОВ «Каде Груп» (код 37243546), ТОВ «Декас Інжиніринг» (код 39880512) та ТОВ «Лідер Буд Індастрі» (код 41175027) та їх первинно-звітну документацію щодо виконання робіт з капітального ремонту доріг та тротуарів в м. Боярка де замовником виступає КП «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства», а саме: договори підряду, субпідряду, виконання робіт, надання послуг, ін. угоди та їх додатки, платіжні відомості щодо закупки техніки, обладнання, акти виконаних робіт, акти приймання виконаних робіт, локальні кошториси, довідки, відомості щодо затрачених ресурсів, накладні на придбання матеріалів по кожному об`єкту тощо; розпорядчі документи: накази про призначення керівників та бухгалтерів в 2016-2017 р.р., установчі документи товариств, відомості щодо штатної чисельності товариств, фінансову звітність.

Тому просили надати дозвіл на проведення обшуку прокурору Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області молодшому раднику юстиції ОСОБА_3 , або особам за її дорученням нежитлового приміщення за адресою: м. Київ, вул. Кадетський Гай будинок 6а та вилучити установчі документи ТОВ «Каде Груп» (код 37243546), ТОВ «Декас Інжиніринг» (код 39880512) та ТОВ «Лідер Буд Індастрі» (код 41175027) та їх первинно-звітну документацію щодо виконання робіт з капітального ремонту доріг та тротуарів в м. Боярка де замовником виступає КП «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства», а саме: договори підряду, субпідряду, виконання робіт, надання послуг, ін. угоди та їх додатки, платіжні відомості щодо закупки техніки, обладнання, акти виконаних робіт, акти приймання виконаних робіт, локальні кошториси, довідки, відомості щодо затрачених ресурсів, накладні на придбання матеріалів по кожному об`єкту тощо; розпорядчі документи: накази про призначення керівників та бухгалтерів, установчі документи товариств, відомості щодо штатної чисельності товариств, фінансову звітність..

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання, просив суд задовольнити його у повному обсязі.

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило.

Враховуючи припис ст. 107 КПК України, суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання без фіксації технічними засобами.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 233 КПК України під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Не є житлом приміщення, спеціально призначені для утримання осіб, права яких обмежені за законом. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали досудового розслідування, заслухавши думку прокурора, приходить до висновку, що клопотання підлягає до задоволення в проведенні обшуку, який необхідний з метою виявлення обставини вчинення кримінального правопорушення.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 233-235,309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури молодшого радника юстиції ОСОБА_3 , про проведення обшуку по кримінального провадженню, відомості про яке 09.08.17 внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42017111200000502 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку прокурору Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області молодшому раднику юстиції ОСОБА_3 , або особам за її дорученням нежитлового приміщення за адресою: м. Київ, вул. Кадетський Гай будинок 6а та вилучити установчі документи ТОВ «Каде Груп» (код 37243546), ТОВ «Декас Інжиніринг» (код 39880512) та ТОВ «Лідер Буд Індастрі» (код 41175027) та їх первинно-звітну документацію щодо виконання робіт з капітального ремонту доріг та тротуарів в м. Боярка де замовником виступає КП «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства», а саме: договори підряду, субпідряду, виконання робіт, надання послуг, ін. угоди та їх додатки, платіжні відомості щодо закупки техніки, обладнання, акти виконаних робіт, акти приймання виконаних робіт, локальні кошториси, довідки, відомості щодо затрачених ресурсів, накладні на придбання матеріалів по кожному об`єкту тощо; розпорядчі документи: накази про призначення керівників та бухгалтерів, установчі документи товариств, відомості щодо штатної чисельності товариств, фінансову звітність.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення30.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69892534
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —369/11826/17

Ухвала від 30.10.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Волчко А. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні