Ухвала
від 27.10.2017 по справі 127/23100/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/23100/17

Провадження №1-кс/127/10019/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до Вінницького міського суду Вінницької області з клопотання про проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017020000000327 від 17.08.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 361 КК України.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження було встановлено, що невстановлена слідством особа в с. Липівка, Томашпільському районі, Вінницької області, використовуючи технічне обладнання, несанкціоновано втрутилась в роботу мережі електрозв`язку приватного підприємства «Радіонет» (код ЄДРПОУ32833094), яке відповідно до ліцензії серійний номер АВ 593323 виданої Національною комісією з питань регулювання зв`язку України 01.12.2011 року терміном дії до 30.11.2021 року, має право на широкосмуговий радіодоступ (радіозв`язок у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації) в регіоні Вінницької області на смугах радіочастот 5310,0…5350 МГц, а також згідно дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу широкосмугового радіодоступу №СРТ-05-0385972 виданого Українським державним центром радіочастот 14.08.2017 року, терміном до 30.11.2021 має право на експлуатацію радіоелектронного засобу за адресою: АДРЕСА_2 , вишка, чим спричинила блокування інформації.

Працівниками Подільської філії ДП «Український державний центр радіочастот» 18.08.2017 під час проведення позапланових робіт з пошуку та усуненню НДП РЕЗ ШСД у с. Липівка Томашпільського району Вінницької області було виявлено роботу двох незаконно діючих радіоелектронних засобів широкосмугового доступу працюючих на частоті 5300 МГц. (мак адреса Е4:8D:8С:18:D7:81) та на частоті 5320 МГц. (мак адреса D4:СА:6D:DF:АВ:3F) встановлених на вишці, за адресою: АДРЕСА_2 .

23.10.2017 на адресу СУ ГУНП у Вінницькій області надійшов рапорт інспектора відділу кіберполіції Подільського управління кіберполіції про те, що власником вищевказаних незаконно діючих РЕЗ є ФОП ОСОБА_4 (зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 ), який надає послуги підключення до мережі Інтернет під торговою маркою «е-connect». Перевіркою отриманої інформації було встановлено, що за надання технічної підтримки абонентів в с. Липівка Томашпільського району Вінницької області відповідає особа з контактним номером телефону НОМЕР_1 . Дана інформація розміщена на офіційному сайті провайдера «e-connect». Встановлено, що даним абонентським номером користується громадянин ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає: АДРЕСА_1 .

Враховуючи викладене, за адресою проживання ОСОБА_5 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися знаряддя злочину, у тому числі радіоелектронні засоби та випромінювальні пристрої, на експлуатацію яких потрібен дозвіл, для виникнення підстав користування радіочастотним ресурсом України, визначених ч. 2 ст. 30 Закону України «Про радіочастотний ресурс України», сліди злочину, інші речові докази, предмети, що мають значення для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні та підтвердження факту несанкціонованого втручання в роботу мереж електрозв`язку, що призвело до блокування інформації.

З метою з`ясування усіх обставин вказаного кримінального правопорушення, всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, тому слідчий просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав за обставин викладених у ньому та просив задовольнити.

Слідчий суддя, вислухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали кримінального провадження, матеріали клопотання, дійшов висновку, що клопотання є доведеним, а тому підлягає задоволенню.

Згідно ст. 233 КПК України передбачає, що ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті. Під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно відомості про власника приміщення за адресою: АДРЕСА_1 відсутні.

Відповідно до довідки з КП «Могилів Подільське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» від 25.10.2017 що житловий будинок з надвірними будівлями по АДРЕСА_1 зареєстровано за громадянкою ОСОБА_6 .

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що є достатні підстави для надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки клопотання є обґрунтованим та проведення обшуку може сприяти виявленню та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку будинку та прибудинкової території, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , які належать на прав власності ОСОБА_6 , з метою відшукання та вилучення:

-радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, на експлуатацію яких потрібен дозвіл, для виникнення підстав користування радіочастотним ресурсом України, та які використовувалися в несанкціонованому втручанні в роботу мереж електрозв`язку, що призвело до блокування інформації, а саме: абонентської станції радіо доступу, адаптер, інтегрованої (вбудованої) антени, конструктивної (зовнішньої) антени, кабель, який з`єднує антену з передавачем РЕЗ, повторювач (ретранслятор, репітер), інше обладнання радіомережі - будь-який РЕЗ, що не належить до базової станції, повторювача (ретранслятора, репітера) або абонентської станції, пристрій короткого радіуса дії, радіо модуль, смарт-антенний модуль, точка безпроводового доступу;

-комп`ютерне обладнання та носії накопичення/зберігання інформації, електронні інформаційні системи та їх частини з відповідною інформацією (база даних, система управління базою даних, клієнтське програмне забезпечення, тощо), серверне обладнання, модеми, USB-хаби, безпровідний маршрутизатор;

-мобільні термінали та SIM системи зв`язку;

-документи щодо надання послуг з підключення доступу до мережі «Інтернет», користування радіочастотним ресурсом України, здійснення діяльності телекомунікаційної мережі, у тому числі персонального (особистого) користування, у яких доступ до ресурсів та обміну даних надається обмеженому колу осіб без права надання телекомунікаційних послуг.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення27.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69896948
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —127/23100/17

Ухвала від 27.10.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні