Ухвала
від 25.10.2017 по справі 5010/1227/2011-б-13/48
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

25 жовтня 2017 р. Справа № 5010/1227/2011-Б-13/48

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шкіндера П. А., секретарі судового засідання Кучмі І.І., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою : Управління Пенсійного фонду України в м. Коломиї та Коломийському районні, вул. Валова 47 м. Коломия, 78200 код 20551021

до боржника: Сільськогосподарського кооперативу "Світанок" с. Богородичин, Коломийський район, Івано-Франківська область, 78238, код 00853547,

про визнання боржника банкрутом

за участю:

ліквідатор - арбітражний керуючий ОСОБА_1 ( свідоцтво №1556 від 22.07.13)

від кредиторів:

- від ДПІ у м. Івано-Франківську ОСОБА_2 ( довіреність 2374/10/10-011/1156 від 30.03.17)-представник;

- управління виконавчої дирекції Фонду виконавчої дирекції фонду в Івано-Франківській області : ОСОБА_3 ( довіреність № 08-09 від 05.09.2017року)-представник

- Івано-Франківський обласний центр зайнятості: ОСОБА_4 ( довіреність №ОЦЗ-1806-13/19-17 від 19.06.17)-представник;

від заявника та боржника представники не з"явилися встановив:

Управління Пенсійного фонду України в Коломийському районні подало до суду заяву про порушення справи про банкрутство Сільськогосподарського кооперативу "Світанок", на підставі ст.52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 16.06.11 прийнято позовну заяву про визнання боржника банкрутом, порушено провадження по справи про визнання Сільськогосподарського кооперативу "Світанок" та призначено справу до розгляду в засіданні. Постановою від 29.03.12 визнано Сільськогосподарський кооператив "Світанок"- банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру щодо боржника та призначити його ліквідатором - арбітражного керуючого ОСОБА_1; визначено строк ліквідаційної процедури три місяці до 03.07.12. Ухвалами суду, неодноразово, за клопотанням ліквідатора ОСОБА_1, продовжувався термін ліквідаційної процедури банкрута та повноваження ліквідатора.

Ухвалами суду за клопотанням ліквідатора неодноразово продовжувався термін ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора.

Відповідно до ч. 2 ст. 41 ГПК України, провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим кодексом з врахуванням вимог Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Ліквідатор надав суду клопотання (вх.№11259/17 від 24.10.17 року), в якому просить суд продовжити ліквідаційну процедуру щодо банкрута на місяць, в зв'язку з необхідністю передачі майна боржника, складання та підписання акта приймання - передачі майна та складення звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що процедура ліквідації ще не завершена, суд дійшов висновку про задоволення клопотання ліквідатора та продовження строку ліквідаційної процедури на 1 місяць.

Відповідно до п.2 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом" строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцяти місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

У зв'язку з тим, що ліквідаційна процедура на цей час не завершена, ліквідатором здійснюються заходи щодо закінчення ліквідаційної процедури в повному обсязі, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ліквідатора та продовжити строк на виконання ліквідаційної процедури на місяць.

До канцелярії суду 13.09.17року від Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області Коломийське відділення надійшла заява (вх.№9696/17 від 13.09.2017року ) про заміну кредитора у справі кредитора відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Коломийському районі Івано-Франківської області його правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області в особі Коломийського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області з кредиторськими вимогами в сумі 9313,18грн..

Розглянувши заяву про заміну кредитора у справі Фонду, суд зазначає наступне.

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від нещаснимх випадків на виробництві та професійних захворювань у Коломийському районі в Івано-Франківській області є кредитором СГК "Світанок".

Відповідно до пунктів 4, 5 Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування №1105-ХГУ від 23. 09. 1999 року припинено юридичну особу відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Коломийському районі Івано-Франківської області шляхом реорганізації - приєднання до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області (код ЄДРПОУ 41315333), про що 04.09. 2017 року внесено запис в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ст. 516 ЦК України, заміна кредитора у зобов'язанні здійснюється без згоди боржника.

У статті 512 Цивільного Кодексу України наведено підстави для заміни кредитора у зобов'язанні, серед яких і правонаступництво.

Відповідно до Постанови Пленуму Верховного Суду України №15 від 18.12.2009р. визначено, що статтею 512 ЦК встановлено підстави заміни кредитора у зобов'язанні, в тому числі й грошовому. Законом не передбачено заборони на перехід прав кредиторів за грошовими зобов'язаннями до іншої особи у провадженні у справі про банкрутство. Тому арбітражні керуючі мають вносити до реєстру відомості про заміну кредиторів за грошовими зобов'язаннями у разі переходу їх права вимоги відповідно до правил ЦК, а господарські суди - зобов'язувати арбітражних керуючих вносити відповідні зміни до реєстру в разі оскарження необґрунтованої відмови арбітражних керуючих у внесенні відомостей про заміну кредитора. Особа, до якої перейшли права кредитора під час провадження у справі про банкрутство, отримує статус учасника провадження відповідно до абзацу двадцять другого статті 1 Закону. Заміна кредитора у зобов'язанні не впливає на права та обов'язки боржника і не потребує його згоди, якщо така згода не передбачена договором або законом.

Відповідно до ст.25 ГПК України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив. Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку заяву про заміну кредитора у справі задовольнити та здійснити заміну кредитора у справі - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Коломийському районі Івано-Франківської області його правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області в особі Коломийського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області з кредиторськими вимогами в сумі 9313,18грн.

Крім того, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області в особі Коломийського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області подало заяву № 93 від 19.10.2017року ( вх.11207/17 від 23.10.2017року ) про визнання кредитором грошової вимоги в сумі 691,28грн. у якій просить суд визнати грошові вимоги та внести зміни у реєстр.

Розглянувши подану заяву, суд прийшов до висновку про відкладення розгляду поданої вимоги.

Керуючись ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 25 ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. заяву (вх.№ 9695/17 від 13.09.20176року) про заміну кредитора у справі кредитора відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Коломийському районі Івано-Франківської області його правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області в особі Коломийського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області з кредиторськими вимогами в сумі 9313,18грн.. задовільнити.

Замінити кредитора відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Коломийському районі Івано-Франківської області його правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області в особі Коломийського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області з кредиторськими вимогами в сумі 399,91грн.

2. заяву ліквідатора ОСОБА_1 (вх.№11259/17 від 24.10.17 року), про продовження строку ліквідаційної процедури щодо банкрута на 1 місяць - задовольнити. Продовжити строк ліквідаційної процедури та повноваження ліквідатора до 24.11.2017року.

3. розгляд судового засідання по затвердженню звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу призначити на 24.11.2017року об 10:00год. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Івано-Франківської області (адреса: м.Івано-Франківськ, вул. Шевченка 16, кабінет № 12). Зобов'язати ліквідатора подати в судове засідання 24.11.2017року на розгляд суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, а також повідомити про судове засідання року всіх встановлених по справі кредиторів, докази про що представити в судове засідання.

4. відкласти розгляд заяви (вх.11207/17 від 23.10.2017року ) Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області в особі Коломийського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області № 93 від 19.10.2017року про визнання кредитором грошової вимоги в сумі 691,28грн. на 24.11.2017року об 10-00год . Явка представників управління обов"язкова.

Суддя Шкіндер П. А.

Дану ухвалу направити

- ініціюючому кредитору, боржнику

- ліквідатору - ОСОБА_1, м. Івано-Франківськ, вул. Угорницька, 10а/187, 76000

-Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області в особі Коломийського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Івано-Франківській області, вул. Міцкевича, 8, м.Коломия, 78200.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення25.10.2017
Оприлюднено03.11.2017
Номер документу69902140
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5010/1227/2011-б-13/48

Ухвала від 30.01.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 30.01.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 03.01.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 26.12.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 24.11.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 24.11.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 25.10.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 12.09.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 27.06.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П.А.

Ухвала від 13.06.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні