Постанова
від 07.06.2017 по справі 460/1946/17
ЯВОРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 460/1946/17

Провадження №1-кс/460/371/17

У Х В А Л А

про надання дозволу на проведення обшуку

07.06.2017 рокум.Яворів

Слідчий суддя Яворівського районного суду Львівської області ОСОБА_1 , при секретарі: ОСОБА_2 , за участю прокурора Яворівського відділу Городоцької місцевої прокуратури Львівської області: ОСОБА_3 , розглянувши винесене в кримінальному провадженні №42015140350000037 від 03 вересня 2015 року старшим слідчим Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області майором поліції ОСОБА_4 і погоджене прокурором ОСОБА_3 клопотання про дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного здійснення господарської діяльності філії ТзОВ «Золотий Лев» та додані до клопотання матеріали.

Перевіривши надані матеріали, заслухавши думку прокурора ОСОБА_3 ,

в с т а н о в и в:

Слідчим відділом Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42015140350000037, відомості про яке 03.09.2015 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_5 , перебуваючи на посаді начальника відділу капітального будівництва (інженера по нагляду за будівництвом) ТзОВ «Яворівбуд» та будучи службовою особою, що наділена адміністративно-господарськими функціями, внаслідок неналежного виконання службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, в період грудня 2014 року по червень 2015 року, здійснюючи згідно наказу генерального директора ТзОВ «Яворівбуд» ОСОБА_6 №14 від 05 грудня 2014 року технічний нагляд та контроль за виконанням робіт по «Рекультивації (реконструкції) територій Яворівського району, забруднених сірчаним виробництвом Яворівської ДГХП «Сірка» Яворівського району Львівської області» на підставі договору №66/14 від 15 грудня 2014 року про надання послуг на здійснення технічного нагляду, укладеного між Яворівською районною радою Львівської області в особі голови - ОСОБА_7 (замовник) та ТзОВ «Яворівбуд» в особі генерального директора ОСОБА_6 (виконавець), а також обов`язків згідно умов даного договору.

Зокрема, в порушення п.2.1.4. зазначеного договору, згідно якого передбачено, що виконавець приймає участь у виробці (перегляді) технічних рішень, організовує встановленим порядком коригування та, за необхідності, перезатвердження кошторисних документацій, не допускаючи при цьому необґрунтованого підвищення вартості будівельних робіт, п.2.1.6 даного договору, згідно якого передбачено, що виконавець контролює відповідність обсягів та якості виконаних робіт, накладних на вартість будівельних матеріалів й обладнання, що надаються підрядником до оплати, кошторисної документації, веде облік обсягів і вартості прийнятих й оплачених робіт, а також витрат пов`язаних з усуненням підрядником дефектів та переробок, ОСОБА_5 погодив та завірив власним підписом акти форми №КБ-2 за грудень 2014 року та березень і травень 2015 року, в які підрядником ПП «Будремстандарт» включено вартість шести найменувань товарно-матеріальних цінностей і будівельних матеріалів, а саме вапняно-сірчаних добрив в кількості 15918,9 м.куб., щебеню М400 2,932 м.куб., щебеню М1000 3,969 м.куб., будівельного бою 425,78 м.куб., піщано-гравійної суміші 219,6 м.куб., труб безнапірних, круглих діаметром 1200 мм 15 метрів, які закуповувались безпосередньо субпідрядником ТзОВ «Золотий лев», з врахуванням податку на додану вартість, що є порушенням вимог п.п. 3.3., 3.4. Рамкової угоди між Урядом України і Комісією Європейських співтовариств, ратифікованою Законом України "Про ратифікацію Рамкової угоди між Урядом України і Комісією Європейських Співтовариств" №360-VI від 03 вересня 2008 року та п. 3.2. Податкового кодексу України №2755-VI від 02 грудня 2010 року, внаслідок чого, вартість виконаних робіт ПП «Будремстандарт» завищено на суму податку на додану вартість в розмірі 312624 гривні 64 копійки, які в подальшому зайво оплачені Яворівською районною радою Львівської області.

У зв`язку з викладеним, внаслідок неналежного виконання ОСОБА_5 своїх службових обов`язків, через несумлінне ставлення до них по здійсненні технічного нагляду - контролю за виконанням робіт по «Рекультивації (реконструкції) територій Яворівського району, забруднених сірчаним виробництвом Яворівської ДГХП «Сірка» Яворівського району Львівської області», Яворівській районній раді Львівської області спричинено майнової шкоди на суму 312624 гривні 64 копійки, що є тяжкими наслідками.

Таким чином, ОСОБА_5 обґрунтовано підозрюється у службовій недбалості, тобто у неналежному виконанні службовою особою своїх службових обов`язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст 367 КК України.

В ході досудового розслідування даного кримінального провадження виникла необхідність у вилученні фінансового-господарських та бухгалтерських документів філії ТзОВ «Золотий лев», зокрема документів, в яких містяться відомості щодо договірних зобов`язань між філією ТзОВ «Золотий лев» та ПП «Будремстандарт» на виконання робіт субпідряду по об`єкту «Рекультивація (реконструкція) територій Яворівського району, забруднених сірчаним виробництвом Яворівської ДГХП «Сірка» Яворівського району Львівської області», документів, в яких міститься інформація щодо про виконання філією ТзОВ «Золотий лев» робіт по вищевказаному об`єкту та отриманої за це оплати, документів в яких містяться відомості щодо закупівлі філією ТзОВ «Золотий лев» будівельних матеріалів та інших товарно-матеріальних цінностей для виконання робіт по об`єкту «Рекультивація (реконструкція) територій Яворівського району, забруднених сірчаним виробництвом Яворівської ДГХП «Сірка» Яворівського району Львівської області», бухгалтерських та інших фінансового господарських документів в яких міститься інформація про господарські операції між філією ТзОВ «Золотий лев» та ТзОВ «Ревіндо-Україна».

Також в ході досудового розслідування встановлено, що вищевказані документи знаходиться у володінні філії ТзОВ «Золотий лев» юридична адреса: с. Великосілки, вул. Грушевського, 60 Камянка-Буського району Львівської області, фактична адреса здійснення господарської діяльності м. Львів, вул. Чмоли, 2, к. 404.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №88711758 власником нерухомого майна за адресою м. Львів, вул. Чмоли, 2, є Львівська обласна організація сприяння обороні України (код ЄДРПОУ 02725010).

У відповідності до ч.1 ст 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи вищенаведене, а також з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, зокрема виявлення та вилучення зазначеної в клопотанні документації, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання задовольнити та надати дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного здійснення господарської діяльності філії ТзОВ «Золотий Лев», а саме: в приміщенні за адресою м. Львів, вул. Чмоли, 2, к. 404.

Керуючись ст. ст. 234-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в:

1. Надати дозвіл старшому слідчому СВ Яворівського ВП ГУ НП у Львівській області майору поліції ОСОБА_4 на проведення обшуку за місцем фактичного здійснення господарської діяльності філії ТзОВ «Золотий Лев», а саме: в приміщенні за адресою м.Львів, вул.Чмоли, 2, к.404, власником якого є Львівська обласна організація сприяння обороні України, з метою виявлення та вилучення фінансового-господарських та бухгалтерських документів філії ТзОВ «Золотий лев», зокрема документів, в яких містяться відомості щодо договірних зобов`язань між філією ТзОВ «Золотий лев» та ПП «Будремстандарт» на виконання робіт субпідряду по об`єкту «Рекультивація (реконструкція) територій Яворівського району, забруднених сірчаним виробництвом Яворівської ДГХП «Сірка» Яворівського району Львівської області», документів, в яких міститься інформація щодо про виконання філією ТзОВ «Золотий лев» робіт по вищевказаному об`єкту та отриманої за це оплати, документів в яких містяться відомості щодо закупівлі філією ТзОВ «Золотий лев» будівельних матеріалів та інших товарно-матеріальних цінностей для виконання робіт по об`єкту «Рекультивація (реконструкція) територій Яворівського району, забруднених сірчаним виробництвом Яворівської ДГХП «Сірка» Яворівського району Львівської області», бухгалтерських та інших фінансового господарських документів в яких міститься інформація про господарські операції між філією ТзОВ «Золотий лев» та ТзОВ «Ревіндо-Україна».

2. Виконання ухвали суду покласти на старшого слідчого Яворівського відділу поліції ГУ НП у Львівській області майора поліції ОСОБА_4 , або за її дорученням, на оперативний підрозділ, у відповідності до вимог ст.40 КПК України.

3. Строк дії цієї ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

4. Ухвала надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

5. Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЯворівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення07.06.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69907071
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —460/1946/17

Постанова від 29.09.2017

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Гоцко В. І.

Постанова від 07.06.2017

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Гоцко В. І.

Постанова від 29.09.2017

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Гоцко В. І.

Постанова від 07.06.2017

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Гоцко В. І.

Постанова від 07.06.2017

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Гоцко В. І.

Постанова від 30.05.2017

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Гоцко В. І.

Ухвала від 19.10.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Макойда З. М.

Ухвала від 19.10.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Львівської області

Макойда З. М.

Постанова від 09.06.2017

Кримінальне

Яворівський районний суд Львівської області

Гоцко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні