Ухвала
від 12.10.2017 по справі 810/1252/15
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

12 жовтня 2017 року           №810/1252/15

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лиска І.Г., розглянувши в місті Києві в порядку письмового провадження заяву про заміну сторони виконавчого провадження, в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Фастівському районі Київської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод каркасно-панельного дерев'яного "Еко-Дом" про стягнення заборгованості за страховими внесками,

в с т а н о в и в:

09 жовтня 2017 року до суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі відокремленого підрозділу Бородянське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №810/1252/15.

Дана заява обґрунтована тим, що наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 27 липня 2017 року №73 визначено перелік робочих органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Київській області та робочих органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у Київській області, які припиняються шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області (код ЄДРПОУ 41316012), відповідно до якого відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Фастівському районі Київської області припиняється шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області, у зв'язку з цим є необхідність замінити сторону виконавчого провадження.

Судове засідання з розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження призначено на 12 жовтня 2017 року о 15 год. 00хв..

Відповідно до вимог ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає заяву (подання) про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача або державного виконавця, що звернулися із заявою (поданням), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

У судове засідання, призначене на 12.10.2017, особи, які беруть участь у справі, не з'явились, хоча повідомлялись про дату, час та місце судового розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження. Представник Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області подав до суду клопотання про розгляд заяви без його участі.

Відповідно до частини шостої статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Також ст. 264 КАС України, визначено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин, судом визнано за можливе розглянути заяву про заміну сторони виконавчого провадження за відсутністю сторін у порядку письмового провадження.

Розглянувши подані документи і матеріали, з'ясувавши всі фактичні обставини, суд дійшов висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Постановою Київського окружного адміністративного суду від 20.04.2015 в адміністративній справі №810/1252/15 позов задоволено, стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод каркасно-панельного дерев'яного домобудівництва "Еко-Дом" (код ЄДРПОУ 34311272) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Фастівському районі Київської області заборгованість зі сплати страхових внесків у сумі 221(двісті двадцять одну) грн. 01 коп.

Київським окружним адміністративним судом виконавчий лист №810/1252/15 надіслано на адресу Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Фастівському районі Київської області 07 травня 2015 року.

Позивачем до заяви про заміну сторони виконавчого провадження додано постанову про відкриття виконавчого провадження від 12.05.2017 (виконавче провадження № 53910032).

У зв'язку з зазначеними обставинами та з метою забезпечення виконання рішення суду Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі відокремленого підрозділу Бородянське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області звернулось до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №810/1252/15 у зв'язку з реорганізацією.

Відповідно до частини першої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до частини четвертої статті 257 Кодексу адміністративного судочинства України примусове виконання судових рішень в адміністративних справах здійснюється в порядку, встановленому Законом України “Про виконавче провадження”.

Частиною 5 ст.15 Закону України “Про виконавче провадження” від 02.06.2016 №1404-VIII, який набрав чинності з 05.10.2016, у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи викладене, розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд дійшов висновку, що зазначена заява з метою забезпечення виконання рішення суду підлягає задоволенню, необхідно здійснити заміну сторони виконавчому провадженні згідно виконавчого листа №810/1252/15.

Керуючись статтями 160, 165, 260, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

у х в а л и в:

          Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі відокремленого підрозділу Бородянське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №810/1252/15 - задовольнити.

Замінити Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворюваннях України у Фастівському районі Київської області на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі відокремленого підрозділу Бородянське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області (07801, Київська область, Бородянський район, смт. Бородянка, вул. Центральна, 361, код ЄДРПОУ 41437924, МФО 821018, р/р 37174052000124, в ГУ ДКСУ у Київській області).

Копію ухвали видати (надіслати) особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня її проголошення, а в разі постановляння ухвали у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, - протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                                                 Лиска І.Г.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.10.2017
Оприлюднено06.11.2017
Номер документу69921232
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/1252/15

Ухвала від 12.10.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Постанова від 20.04.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 27.03.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні