Ухвала
від 31.10.2017 по справі 552/6890/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/6890/17

Провадження № 1-кс/552/2133/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31.10.2017 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 звернулася до слідчого судді Київського районного суду м. Полтави з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовуючи тим, що в провадженні відділення поліції №1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області перебувають матеріали кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016170000000251 від 26.08.2016 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи комітету з конкурсних торгів ІНФОРМАЦІЯ_2 , зловживаючи своїм службовим становищем, під час проведення тендеру на закупівлю послуг з утримання вулично-дорожньої мережі міста відхилили більш економічно вигідну пропозицію комунального підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_3 » Полтавської міської ради, що завдало тяжких наслідків охоронюваним законом громадським інтересам та інтересам юридичної особи.

Встановлено, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_4 , зловживаючи службовим становищем, з метою особистого збагачення, вступивши у злочинну змову із посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), здійснили розкрадання державних коштів місцевого бюджета в особливо великих розмірах під час проведення капітального ремонту доріг в місті Полтава, шляхом подання недостовірних відомостей до тендерної документації, за допомогою яких було визначено переможця тендеру - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) за предметом закупівлі - капітальний ремонт доріг в м. Полтава та подальшого внесення недостовірних відомостей до офіційних документів а саме: проектно-кошторисної документації, дефектних актів, договорів, відомостей ресурсів, актів виконаних робіт (форми КБ2-в, КБ3 та розрахунків загальновиробничих витрат до них, прибуткових (видаткових) накладних, актів прийому-передачі, довіреностей, податкових накладних, рахунків-фактур, платіжних доручень, товарно-транспортних накладних, документів щодо придбання матеріалів (робіт, послуг), які використовувались під час придбання товару, підтвердження його походження та вартості, а також об`єму фактично виконаних робіт.

Як установлено в ході досудового розслідування, у 2016 році на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » з державного бюджету перераховано грошові кошти в сумі 30,4 млн. грн., значна їх частина - близько 22,5 млн. грн., перераховано на рахунок ПП « ОСОБА_4 ». В подальшому встановлено, що ПП « ОСОБА_4 » на умовах субпідряду перерахувало кошти ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »

У ході проведення досудового розслідування вказаного злочину виникла необхідність отримати інформацію та підтвердження перебування на податковому обліку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », наявності та відображення у податковій звітності зазначених операцій щодо виконання робіт, їх декларування, яка знаходиться володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримала, просила його задовольнити.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали додані до клопотання та заслухавши слідчого, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Стаття 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Встановлено, що юридична особа: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » ( код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), згідно витягу з ЄДР перебуває за адресою: АДРЕСА_2 , взяте на податковий облік ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1 .

В матеріалах доданих до клопотання відсутні відомості про те, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » мало взаємовідносини з ПП « ОСОБА_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Беручи до уваги вище викладене, наявні підстави для відмови в задоволенні клопотання, оскільки слідчим не доведено той факт, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » має відношення до вищевказаного кримінального провадження та мало взаємовідносини з вищевказаними підприємствами.

Керуючисьст. 159-166 КПК України, -

УХВАЛИВ :

Відмовити слідчому в задоволенні клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.10.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69937775
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —552/6890/17

Ухвала від 31.10.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Миронець О. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні