Ухвала
від 01.11.2017 по справі 807/218/17
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про витребування доказів

01 листопада 2017 рокум. Ужгород№ 807/218/17

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Рейті С.І., розглянувши матеріали позовної заяви Приватного підприємства "Комерцконсалт" до Закарпатської обласної державної адміністрації про визнання протиправними дій та зобов'язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

ПП "Комерцконсалт" звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Закарпатської ОДА, яким просить визнати протиправними дії Закарпатської ОДА щодо повернення позивачу технічної документації із землеустрою відповідно до листа від 07.11.2016 року № 6303/06-21 на підставі відсутності розробленого та затвердженого детального плану території та зобов'язати Закарпатську ОДА розглянути технічну документацію ПП "Комерцконсалт" із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) загальною площею 1,0939 га, розташованих за межами населених пунктів на території Тур'є-Полянської сільської ради Перечинського району за кадастровими номерами 2123286200:02:016:0004 (площею 0,1040 га), 2123286200:02:031:0006(площею 0,5397 га), 2123286200:02:007:0004 (площею 0,3112 га), 2123286200:02:024:0071 (площею 0,0808 га), 2123286200:02:016:0005 (площею 0,0582 га) з урахуванням протиправності її повернення на підставі відсутності розробленого та затвердженого детального плану території , а також видати розпорядження про затвердження технічної документації та про надання вказаних земельних ділянок в оренду позивачу.

Згідно ст.69 КАС України, доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставах яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи (ч.2 ст.69 КАС України).

Для забезпечення повного і всебічного розгляду справи необхідно витребувати у ПП "Комерцконсалт" в якості доказів: 1) Генеральний план території земельної ділянки для будівництва малої ГЕС дериваційного типу на р. Шипот біля с. Тур'я Поляна Перечинського району з додатками, зокрема: характеристику ділянки, природні і містобудівельні умови; горизонтальне планування, благоустрій території; вимоги до території, з наданням інформації щодо чинності даного Генерального плану на час розгляду справи; 2) Технічну документацію із землеустрою (з додатками) стосовно земельної ділянки на якій розміщена мала ГЕС дериваційного типу на р. Шипот біля с. Тур'я Поляна Перечинського району Закарпатської області та розпорядження Перечинської районної державної адміністрації, яким затверджено вказану технічну документацію.

Крім того, необхідно витребувати у Господарського суду Закарпатської області справу № 5008/515/2012 (за позовом Прокурора Перечинського району в інтересах держави в особі Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області, Державного підприємства "Перечинське лісове господарство" та Закарпатської обласної державної адміністрації до Приватного підприємства "Комерцконсалт", Перечинської районної державної адміністрації про визнання незаконним розпорядження, визнання недійсним договору та зобов'язання повернути земельну ділянку).

Крім того, слід витребувати у Тур'є-Полянської сільської ради Перечинського району Закарпатської області дані щодо звернення ПП "Комерцконсалт" стосовно виготовлення, подачі на затвердження та затвердження детального планування території на р. Шипот біля с. Тур'я Поляна Перечинського району Закарпатської області.

У випадку неможливості надання витребуваних доказів (знищення, обмежений доступ до наявної у відомостях інформації чи інше) або необхідність більшого терміну для її подання - повідомити про це суду термін, встановлений судом для їх подання.

Частиною 5 ст. 124 Конституції України встановлено, що судові рішення є обов'язковими до виконання на території України, та згідно п. 9 ч. 3 ст. 129 Конституції України - обов'язковість рішень суду є однією із основних засад судочинства. Згідно ч. 2 ст. 14 КАС України, постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання. Крім того, невиконання судового рішення без поважних причин є підставою для притягнення до відповідальності (в тому числі, кримінальної) в порядку, передбаченому законодавством.

Керуючись ст. ст. 69, 71, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Витребувати у приватного підприємства "Комерцконсалт" наступні докази:

- Генеральний план території земельної ділянки для будівництва малої ГЕС дериваційного типу на р. Шипот біля с. Тур'я Поляна Перечинського району з додатками, зокрема: характеристику ділянки, природні і містобудівельні умови; горизонтальне планування, благоустрій території; вимоги до території, з наданням інформації щодо чинності даного Генерального плану на час розгляду справи;

- Технічну документацію із землеустрою (з додатками) стосовно земельної ділянки на якій розміщена мала ГЕС дериваційного типу на р. Шипот біля с. Тур'я Поляна Перечинського району Закарпатської області та розпорядження Перечинської районної державної адміністрації, яким затверджено вказану технічну документацію.

2. Витребувати у Господарського суду Закарпатської області наступні докази:

- справу № 5008/515/2012 (за позовом Прокурора Перечинського району в інтересах держави в особі Державної інспекції сільського господарства в Закарпатській області, Державного підприємства "Перечинське лісове господарство" та Закарпатської обласної державної адміністрації до Приватного підприємства "Комерцконсалт", Перечинської районної державної адміністрації про визнання незаконним розпорядження, визнання недійсним договору та зобов'язання повернути земельну ділянку).

3. Витребувати у Тур'є-Полянської сільської ради Перечинського району Закарпатської області наступні докази:

- дані щодо звернення Приватного підприємства "Комерцконсалт" стосовно виготовлення, подачі на затвердження та затвердження детального планування території на р. Шипот біля с. Тур'я Поляна Перечинського району Закарпатської області.

4. Надіслати копію даної ухвали для виконання до Господарського суду Закарпатської області, Приватного підприємства "Комерцконсалт", Тур'є-Полянської сільської ради Перечинського району Закарпатської області.

5. Витребувані докази надіслати до Закарпатського окружного адміністративного суду (Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Загорська, 30) у п'ятиденний строк з дня отримання даної ухвали.

6. Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути включено до апеляційної (касаційної) скарги на постанову чи ухвалу суду, прийняту за наслідками розгляду справи.

Суддя ОСОБА_1

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.11.2017
Оприлюднено03.11.2017
Номер документу69945366
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/218/17

Постанова від 11.06.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Ухвала від 21.05.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Ухвала від 07.05.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Онишкевич Тарас Володимирович

Ухвала від 12.03.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Яворський Іван Олександрович

Ухвала від 12.02.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Яворський Іван Олександрович

Ухвала від 18.01.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Яворський Іван Олександрович

Ухвала від 18.01.2018

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Яворський Іван Олександрович

Постанова від 05.12.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 01.11.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

Ухвала від 26.10.2017

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Рейті С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні