Ухвала
від 02.11.2017 по справі 819/2917/15
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 819/2917/15

02 листопада 2017 року м. Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі: головуючого судді Мартиць О.І. розглянувши у порядку письмового провадження в місті Тернополі заяву начальника Тернопільського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області ОСОБА_1, діючого в інтересах управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області на підставі довіреності № 9 від 29.07.2017 року про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Тернополі до товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопільська спеціалізована пересувна механізована колона №1" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Від Тернопільського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження щодо виконання постанови Тернопільського окружного адміністративного суду від 14.09.2015 року у справі №819/2917/15, а саме просять, з врахуванням уточнення заяви про заміну сторони виконавчого провадження, замінити стягувача з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернополі на його правонаступника - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області.

В обґрунтування заяви заявник посилається на те, що 23.05.2017 року проведено процедуру припинення юридичної особи - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернополі шляхом реорганізації - приєднання його до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області у відповідності до пунктів 4 та 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" "1105-ХІV від 23.09.1999 року. Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Представник заявника в судове засідання не прибув, проте подав клопотання про розгляд заяви без його участі в порядку письмового провадження з врахуванням заяви про уточнення заміни сторони виконавчого провадження.

Представник товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопільська спеціалізована пересувна механізована колона №1" та представник Тернопільського міського відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області у судове засідання не з'явилися, хоча своєчасно і належним чином повідомлялись про день, час та місце розгляду заяви судом. Про причини неприбуття суд не повідомили.

Відповідно до ч.6 ст.128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи вищевикладені обставини та положення ч.6 ст.128 КАС України, суд дійшов до переконання про розгляд заяви в порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву, уточнення до неї, дослідивши письмові докази, які є в матеріалах адміністративної справи, суд дійшов до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає до задоволення з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, Тернопільським окружним адміністративним судом 14.09.2015 року винесено постанову у справі №819/2917/15, якою задоволено позов відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернополі до товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопільська спеціалізована пересувна механізована колона №1" про стягнення заборгованості. Стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопільська спеціалізована пересувна механізована колона №1" (46010, м. Тернопіль, вул. Текстильна, 34, код ЄДРПОУ 34950904) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернополі 977 (дев'ятсот сімдесят сім) грн. 09 коп. заборгованості зі сплати страхових внесків. Судове рішення набрало законної сили 29 вересня 2015 року.

29.10.2015 року видано виконавчий лист по справі №819/2917/15, який на даний час знаходиться на виконанні в Тернопільському міському відділі Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, де стягувачем зазначено відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернополі, що підтверджується постановою про відкриття виконавчого провадження від 11.10.2017 року ВП №54877105.

Виконавчою дирекцією Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України видано наказ від 23.05.2017 року № 430 з додатком, зокрема, про припинення юридичної особи - відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернополі шляхом реорганізації - приєднання його до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області.

Між тим, Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці" № 77-VIII від 28.12.2014 року, який набрав чинності 01 січня 2015 року, Закон України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності" викладено в новій редакції.

Пунктом 4 розділу VII Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 року № 1105-XIV (у редакції Закону України № 77-VIII від 28.12.2014 року) утворено Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Утворено робочі органи виконавчої дирекції Фонду, реорганізувавши шляхом злиття відповідних робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та його відділень.

Положеннями пункту 4 розділу VII Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 року № 1105-XIV (у редакції з 01.01.2017 року) передбачено утворити Фонд соціального страхування України, реорганізувавши шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Припинити управління та відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та виконавчі дирекції відділень цього Фонду, що є юридичними особами, шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. Припинити всі відокремлені підрозділи Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та/або їх робочих органів та відділень протягом 30 днів з дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII, забезпечивши повне правонаступництво таких відокремлених підрозділів юридичними особами, які їх створили, а за їх відсутності - Фондом соціального страхування України, у тому числі щодо всіх прав, обов'язків та майна.

Згідно зі п.5 розділу VII Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 року № 1105-XIV (у редакції з 01.01.2017 року), Фонд соціального страхування України та його робочі органи є правонаступниками Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України, його виконавчої дирекції, управлінь виконавчої дирекції цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, відділень у районах і містах обласного значення, а також Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, його виконавчої дирекції, відділень цього Фонду в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі та їх робочих органів.

Відповідно до п.6 Порядку здійснення заходів, пов'язаних з утворенням, реорганізацією або ліквідацією міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.10.2011 року № 1074, права та обов'язки органів виконавчої влади переходять: у разі злиття органів виконавчої влади - до органу виконавчої влади, утвореного внаслідок такого злиття; у разі приєднання одного або кількох органів виконавчої влади до іншого органу виконавчої влади - до органу виконавчої влади, до якого приєднано один або кілька органів виконавчої влади.

Судом установлено, що запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - позивача (стягувача) внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань 22.09.2017 року. Також до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено відомості, що правонаступником припиненого відділення виконавчої дирекції Фонду є управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області. Тернопільське міське відділення є відокремленим підрозділом юридичної особи - управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області. Згідно пункту 1.4 Положення про Тернопільське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області, затвердженим наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 12.06.2017 року № 30-ос, завданням відділення є реалізація повноважень управління на території м. Тернополя.

Відповідно до положень статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до частини п'ятої статті 8 Закону України "Про виконавче провадження" № 606-XIV від 21 квітня 1999 року у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

За наведених обставин, які підтверджені належними та допустимими доказами, суд дійшов до переконання про наявність підстав для задоволення заяви про заміну сторони виконавчого провадження, а саме, замінити особу стягувача з "відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернополі" на "управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області".

Керуючись ст.ст. 160, 165, 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Тернопільського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження щодо виконання виконавчого листа виданого 29.10.2015 року згідно постанови Тернопільського окружного адміністративного суду від 14.09.2015 року у адміністративній справі №819/2917/15 за позовом відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернополі до товариства з обмеженою відповідальністю "Тернопільська спеціалізована пересувна механізована колона №1" про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків в сумі 977,09 грн., а саме, особу стягувача з "відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Тернополі" на "управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області".

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий суддя Мартиць О.І.

копія вірна:

Суддя Мартиць О.І.

Дата ухвалення рішення02.11.2017
Оприлюднено03.11.2017
Номер документу69946092
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —819/2917/15

Ухвала від 02.11.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Ухвала від 24.10.2017

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць Оксана Іванівна

Постанова від 14.09.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць О.І.

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мартиць О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні