Ухвала
від 01.11.2017 по справі 825/3654/15-а
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

01 листопада 2017 року Чернігів Справа № 825/3654/15-а

Чернігівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Клопота С.Л.,

за участі секретаря Роговець М.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду заяву про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Козелецькому районі Чернігівської області до Ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю ''Петрівське'' ОСОБА_1 про стягнення платежів, що підлягають капіталізації , -

В С Т А Н О В И В :

25.10.2017 Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області звернулося до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить змінити стягувача Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Козелецькому районі Чернігівської області його правонаступником - Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, у виконавчому провадженні ВП № 49954439 щодо виконання рішення Чернігівського окружного адміністративного суду у справі № 825/3654/15-а.

В обґрунтування вказаної заяви позивач зазначає, що відповідно до ч.4 та ч.5 п.4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 № 1105 визначено, що виконавчі дирекції відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності припиняються шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. На виконання вказаних положень, наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 25.05.2017 № 452 прийнято рішення щодо припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Козелецькому районі Чернігівської області шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Чернігівській області.

Сторони в судове засідання не з'явились. В силу положень ст.263 Кодексу адміістративного судочинства України (далі - КАС України), згідно якої неявка сторін в судове засідання, які були належним чином повідомлені про день час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду, суд визнав за можливе розглянути заяву за відсутності сторін.

В судовому засіданні, проведеному в порядку, передбаченому ст.41 КАС України, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області про заміну сторони виконавчого провадження належить задовольнити, виходячи з наступного.

Постановою Чернігівського окружного адміністративного суду від 09.12.2015 адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Козелецькому районі Чернігівської області до Ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю ''Петрівське'' ОСОБА_1 про стягнення платежів, що підлягають капіталізації - задоволено повністю.

З метою виконання зазначеної постанови, Чернігівським окружним адміністративним судом 05.01.2016 видано виконавчий лист, стягувачем в якому вказано Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Козелецькому районі Чернігівської області, який на підставі заяви стягувача направлений на примусове виконання до відділу державної виконавчої служби Козелецького районного управління юстиції.

Постановою головного державного виконавця відділу державної виконавчої служби Козелецького районного управління юстиції від 26.01.2016 відкрито виконавче провадження з виконання вищевказаного рішення.

При цьому, судом встановлено, що відповідно до ч.4 та ч.5 п.4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 № 1105 визначено, що виконавчі дирекції відділень Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності припиняються шляхом приєднання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України. На виконання вказаних положень, наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 25.05.2017 № 452 прийнято рішення щодо припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Козелецькому районі Чернігівської області шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Чернігівській області.

Зі змісту ч.1 ст.104 Цивільного кодексу України вбачається, що правонаступництво відбувається внаслідок реорганізації юридичної особи, у тому числі шляхом злиття. Також, відповідно до ч.2 ст.59 Господарського кодексу України у разі злиття суб'єктів господарювання усі майнові права та обов'язки кожного з них переходять до суб'єкта господарювання, що утворений внаслідок злиття. Відповідно ч.5 ст.15 Закону України від 02.06.2016 № 1404-VІІІ "Про виконавче провадження" встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив. Отже, у порядку ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для заміни сторони виконавчого провадження у справі № 825/3654/15-а з стягувача Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Козелецькому районі Чернігівської області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області.

Керуючись ст.ст. 41, 160, 263 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження ВП № 49954439 у справі № 825/3654/15-а з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Козелецькому районі Чернігівської області (17000, Чернігівська обл., смт. Козелець, вул. Комсомольська, 14, код ЄДРПОУ 25955496) на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області (14014, Чернігівська обл., м. Чернігів, вул. Музична, 1а, код ЄДРПОУ 41316447).

Ухвала набирає законної сили та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду у порядок і строки, передбачені статтями 186, 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя С.Л. Клопот

Дата ухвалення рішення01.11.2017
Оприлюднено03.11.2017
Номер документу69947417
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення платежів, що підлягають капіталізації

Судовий реєстр по справі —825/3654/15-а

Ухвала від 21.02.2024

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Сергій КЛОПОТ

Постанова від 09.12.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Ухвала від 01.11.2017

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Постанова від 09.12.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

Ухвала від 24.11.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Клопот С.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні