Ухвала
від 24.10.2017 по справі 369/11604/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/11604/17

Провадження № 1-кс/369/3307/17

УХВАЛА

Іменем України

24.10.2017 року м. Київ

Києво-Святошинський районний суд Київської області в складі слідчого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 42017111200000502 від 09.08.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До суду звернувся прокурор Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 з клопотанням у кримінальному провадженні № 42017111200000502 від 09.08.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України, про проведення обшуку за адресою: м. Київ, вул. Кадетський Гай, буд. № 6-а.

Своє клопотання прокурор обґрунтовував тим, що у провадженні Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області перебуває кримінальне провадження № 42017111200000502 за ознаками кримінального правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 364 КК України.

В ході досудового розслідування було встановлено, що службові особи комунального-підприємства «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства» м. Боярка Києво-Святошинського району Київської області, в порушення вимог Закону Україну «Про публічні закупівлі», зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах третіх осіб, здійснювали закупівлю робіт, товарів та послуг за завищеними цінами, після укладеного договору не оприлюднювали його звіт в електронній системі, а також з метою уникнення проведення процедури відкритих торгів та можливості визначення контрагента на власний розсуд, здійснювали поділ предмета закупівлі, що призвело до розтрати бюджетних коштів та завдає істотної шкоди громадським інтересам.

В органу досудового розслідування є підстави вважати, що роботи з капітального та поточного ремонту автодоріг м. Боярка, проведених в 2017 році виконані не в повному обсязі, що свідчить про безпідставно перераховані бюджетні кошти КП «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства» м. Боярка підпорядникам.

З метою підтвердження або спростування даного факту, а також встановлення всіх осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, або яким відомо обставини вчинення кримінального правопорушення в рамках досудового розслідування було отримано ухвалу на проведення тимчасового доступу до речей та документів ТОВ «Каде Груп», ТОВ «Декас Інженіринг», ТОВ « Лідер Буд Індастрі».

Однак, ухвали суду виконати не вдалося, оскільки вказані підприємства за місцем своєї реєстрації не знаходяться, контакті номери телефонів не відповідають.

Згідно отриманих даних ТОВ «Каде Груп», ТОВ «Декас Інженіринг», ТОВ « Лідер Буд Індастрі» подають електронну податкову звітність з однієї ІР-адреси: НОМЕР_1 , що підтверджується відповіддю Києво-Святошинського МРВ ГУ СБ України в м. Києві та Київській області.

Відповідно до даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно інформація про власника чи користувача нерухомого майна, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Кадетський Гай, буд.6-а, відсутня. Згідно інформації КП «Київське міське бюро технічної інвентаризації» нежилі приміщення на праві власності по вул. Кадетський Гай, буд.6-а в м. Києві не реєструвались.

В клопотанні прокурор зазначив, що в ході досудового розслідування виникла необхідність провести обшук нежитлового приміщення, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Кадетський Гай, буд.6-а, з метою виявлення речей та документів, на підставі яких можливо буде встановити наявність або відсутність фактів та обставин зловживання службовим становищем та розтрати бюджетних коштів, що має значення для повноти розслідування кримінального провадження.

Враховуючи викладене, прокурор просив надати дозвіл на проведення обшуку нежитлових приміщень за адресою: м. Київ, вул. Кадетський Гай, буд.6-а для вилучення установчих документів ТОВ «Каде Груп», ТОВ «Декас Інженіринг», ТОВ « Лідер Буд Індастрі», їх первинно-звітну документацію щодо виконання робіт з капітального ремонту доріг та тротуарів в м. Боярка, де замовником виступає КП «Боярське головне виробниче управління житлово-комунального господарства», а саме договори підряду, субпідряду, виконання робіт, надання послуг, інших угод та їх додатків, платіжні відомості щодо закупки техніки, обладнання, акти виконаних робіт, акти приймання виконаних робіт, локальні кошториси, довідки, відомості щодо затрачених ресурсів, накладні на придбання матеріалів по кожному об`єкту; розпорядчі документи, накази про призначення керівників та бухгалтерів, установчі документи товариств, відомості щодо штатної чисельності товариств, фінансову звітність.

У відповідності до вимог ч. 1 ст. 107 КПК України фіксування судового засідання технічними засобами не здійснювалось.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У своєму клопотанні прокурор зазначив, що в ході досудового слідства виникла необхідність провести обшук нежитлового приміщення, розташованого за адресою: м. Київ, вул. Кадетський Гай, буд.6-а, з метою виявлення речей та документів, на підставі яких можливо буде встановити наявність або відсутність фактів та обставин зловживання службовим становищем та розтрати бюджетних коштів, що має значення для повноти розслідування кримінального провадження.

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає за необхідне відмовити у його задоволенні, оскільки воно не відповідає вимогам ч. 5 ст. 234 КПК України, а саме в клопотанні слідчим не доведено наявність достатніх підстав вважати, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути використані, як докази під час судового розгляду. Прокурором не наведено належних і достатніх мотивів та підстав, які б обґрунтовували необхідність проведення обшуку за вищевказаною адресою

За вказаних обставин суд дійшов висновку, що у задоволенні клопотання прокурора про проведення обшуку слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 234, 309 КПК України , суд,

У Х В А Л И В :

Відмовити прокурору Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 у задоволенні клопотання у кримінальному провадженні № 42017111200000502 від 09.08.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України про проведення обшуку за адресою: м. Київ, вул. Кадетський Гай, буд. № 6-а.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.10.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу69958807
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —369/11604/17

Ухвала від 24.10.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Ковальчук Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні