Ухвала
від 01.11.2017 по справі 642/5541/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

01.11.2017

Справа № 642/5541/17

Провадження № 1-кс/642/1883/17

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

1 листопада 2017 року слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю прокурора Холодногірського відділу Харківської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_2 , розглянувши клопотання прокурора Холодногірського відділу Харківської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_2 , винесене в кримінальному провадженні № 42017221090000288 від 25.10.2017 про проведення огляду у приміщеннях будівлі офісу ТОВ "Стоер", який розташований за адресою: м.Харків, Окружна дорога, 3, та додані до клопотання матеріали.

В С Т А Н О В И В:

31 жовтня 2017 року прокурор Холодногірського відділу Харківської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_2 звернувся до Ленінського районного суду м. Харкова з клопотанням про надання дозволу на проведення огляду у приміщеннях будівлі офісу ТОВ "Стоер", який розташований за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н., смт. Мала Данилівка, вулиця Окружна, будинок 3, (код ЄДРПОУ 41293069).

Вивченням клопотанням та додатків до нього встановлено, що 25.10.2017 до Холодногірського відділу Харківської місцевої прокуратури №1 звернувся ОСОБА_3 із заявою про те, що приблизно у кінці липня 2017 року він через своїх знайомих звернувся до ТОВ "Стоер", код ЄДРПОУ 41293069, оскільки там була вакансія торгового представника. А саме, ОСОБА_3 звернувся до начальника торгового відділу ТОВ "Стоер", ОСОБА_4 , який запропонував йому заповнити анкету про працевлаштування, в якій потрібно було заповнити інформацію про попереднє місце роботи, свої сильні і слабкі якості і так далі, що я він і зробив.

Після цього ОСОБА_5 повідомив ОСОБА_3 , що візьме його на роботу неофіційно, тобто без оформлення трудового договору (контракту), без оформлення трудової книжки і так далі. ОСОБА_3 погодився на цю пропозицію і став працювати на посаді торгового представника ТОВ "Стоер" без оформлення офіційного працевлаштування.

Це підприємство (ТОВ "Стоер") займається реалізацією пива, напоїв, мінеральної води, а також продуктів харчування по торгових точках м.Харківа. Офіс ТОВ "Стоер" розташований за адресою: м.Харків, Окружна дорога, 3.

У обов`язки ОСОБА_3 входило відвідування торгових точок, складання замовлень, збір дебіторської заборгованості.

Заробітну плату на руки ОСОБА_3 особисто видавав начальник торгового відділу ТОВ "Стоер" ОСОБА_5 , 10-го числа кожного місяця (аванс) і 23-25 чисел кожного місяця (зарплата). Згідно домовленості між ОСОБА_3 і ОСОБА_6 , ставка ОСОБА_3 складала в місяць 2500грн., а решта - відсоток від продажів і виконання планів по продажах.

За отримання грошових коштів (заробітної плати) ОСОБА_3 , і інші співробітники ТОВ "Стоер" розписувалися в неофіційній відомості, що очевидно було потрібне для контролю за витрачанням грошових коштів, призначених для виплати заробітної плати. Ця відомість завжди знаходилася на робочому столі ОСОБА_4 , який розташований в його службовому кабінеті.

Окрім ОСОБА_3 , аналогічним чином були офіційно не оформлені, але фактично працювали в ТОВ "Стоер" на посаді торгових представників близько 50 чоловік. Зарплату тим співробітникам, які займалися реалізацією продуктів харчування, - видавав директор ТОВ "Стоер" ОСОБА_7 .

11.10.2017 ОСОБА_3 вирішив звільнитися з цієї фірми, у зв`язку з чим ОСОБА_8 запропонував йому передати точки обслуговування іншому торговому представникові, що ОСОБА_3 і зробив. Після цього, 12.10.2017 ОСОБА_8 повідомив ОСОБА_3 , що останній, нібито, винен їх фірмі близько 34000-37000 грн, які він, нібито, отримав від клієнтів за поставлену продукцію, але присвоїв їх, що не відповідає дійсності.

Також ТОВ "Стоер" залишилося заборгувало ОСОБА_3 біля 4900грн. не виплаченої йому заробітної плати.

Крім того, в офісі ТОВ "Стоер" залишилися особисті речі ОСОБА_3 , а саме: ноутбук Леново, планшет NOMI (документи на які він може надати при необхідності), паспорт громадянина України та ІПН на його ім`я, які співробітники ТОВ "Стоер" відмовляються віддати ОСОБА_3 , мотивуючи це нібито наявним у нього перед ними боргом.

Інформація про вказаний злочин Харківською місцевою прокуратурою №1 внесена до ЄРДР за №42017221090000228 від «25» жовтня 2017 року.

Допитаний у якості потерпілого ОСОБА_3 повністю підтвердив відомості, раніше зазначені їм у своїй заяві, та наполягав на них.

До протоколу свого допиту ОСОБА_3 попрохав долучити: ксерокопію відомостей, що містяться на коробочці від вищезгаданого ним планшета NOMI (IMEI: НОМЕР_1 ; IMEI: НОМЕР_2 ), а також копії документів, що підтверджують фактичне працевлаштування ОСОБА_3 у ТОВ "Стоер" (до серпня 2017 року це підприємство називалося "ФОП ОСОБА_9 "), що залишилися у ОСОБА_3 , в чорній теці на 25 арк. Цю теку вручив ОСОБА_3 особисто супервайзер ТОВ "Стоер" Реутський Володимир, коли ОСОБА_3 починав працювати на вищезгаданому підприємстві. Також він пояснив, що серед цих документів є оригінал витратної накладної №563/6/2017 від 20.06.2017. Як йому пояснював на початку його роботи на вищезгаданому підприємстві ОСОБА_10 , це накладна за «формою №1», а саме, що ці накладні враховуються при складанні податкової звітності і сплаті податків.

Крім того, ОСОБА_3 попрохав долучити до протоколу свого допиту фотокопії накладних за формою №2", якими він користувався в ході роботи на даному підприємстві, що залишилися у нього. Як ОСОБА_3 пояснював спочатку його роботи на цьому підприємстві ОСОБА_10 , дані накладні застосовуються для того, щоб не враховувати ці торгові операції при складанні податкової звітності. Відмітною особливістю даних накладних є штрих-код, який є на кожній з таких накладних. Цей штрих-код на ТОВ "Стоер" прочитується спеціальним сканером, та іншим відповідним устаткуванням, яке знаходиться у касира вищезгаданого підприємства, кабінет якої знаходиться за другими дверима зліва від входу у будівлю офісу ТОВ "Стоер" на другому поверсі.

Відповідно до інформації, яка міститься у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстрі Іпотек, Єдиному реєстрі заборон, адреса м.Харків, Окружна дорога, 3, не існує, проте існує адреса: АДРЕСА_1 .

Разом з тим, інформація щодо права власності на вказаний об`єкт нерухомості у вказаних реєстрах відсутня.

Виїздом на місце встановлено, що правильна адреса фактичного розташування офісу ТОВ «Стоер» значиться як: АДРЕСА_1 .

Як вбачається зі ст.237 КПК України, огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Таким чином, під час досудового слідства виникла необхідність у проведенні слідчої дії огляду у приміщеннях офісу ТОВ "Стоер", який розташований за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н., смт. Мала Данилівка, вулиця Окружна, будинок 3, де знаходяться документи щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ "Стоер", код ЄДРПОУ 41293069, які можуть свідчити, зокрема, про нарахування та виплати заробітної плати фактично працевлаштованих осіб, стану взаєморозрахунків між ТОВ "Стоер" та вказаними особами, заниження ТОВ "Стоер" податкових зобов`язань до державного бюджету Украіни та місцевих бюджетів, зокрема, витратні накладні різних видів, спеціальні сканери, та інше відповідне устаткування, зокрема, електронно-обчислювальні машини (комп`ютери), інші автоматизовані системи, термінали мобільного (рухомого) зв`язку, якими користуються працівники ТОВ "Стоер" ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_10 тощо.

Крім того, за вказаною адресою можуть бути виявлені особисті речі ОСОБА_3 , зазначені ним у протоколі його допиту як потерпілого, а саме: ноутбук Леново, планшет NOMI (IMEI: 353378080238127; IMEI: НОМЕР_2 ), паспорт громадянина України та ІПН на ім`я ОСОБА_3 , які можуть бути доказами під час судового розгляду, а також інші предмети, цінності, грошові кошти, здобуті незаконним шляхом, документи, що мають значення для розкриття кримінального правопорушення, та містять відомості, щодо обставин його вчинення, які можуть бути доказами під час судового розгляду.

В судовому засіданні прокурор Холодногірського відділу Харківської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_2 підтримав подане клопотання, вказавши, що під час досудового слідства у кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні слідчої дії огляду у приміщеннях офісу ТОВ "Стоер", який розташований за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н., смт. Мала Данилівка, вулиця Окружна, будинок 3, де знаходяться документи щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ "Стоер" (код ЄДРПОУ 41293069), зокрема, щодо нарахування та виплати заробітної плати фактично працевлаштованих працівників, стану взаєморозрахунків між ТОВ "Стоер" та вказаними особами тощо; документів, які можуть свідчити про умисне заниження ТОВ "Стоер" податкових зобов`язань, зокрема, документів щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ "Стоер", код ЄДРПОУ 41293069, які можуть свідчити, зокрема, про нарахування та виплати заробітної плати фактично працевлаштованих осіб, стану взаєморозрахунків між ТОВ "Стоер" та вказаними особами, заниження ТОВ "Стоер" податкових зобов`язань до державного бюджету Украіни та місцевих бюджетів, зокрема, витратні накладні різних видів, спеціальні сканери, та інше відповідне устаткування, зокрема, електронно-обчислювальні машини (комп`ютери), інші автоматизовані системи, а також особисті речі ОСОБА_3 , зазначені ним у протоколі його допиту як потерпілого, а саме: ноутбук Леново, планшет NOMI (IMEI: 353378080238127; IMEI: 353378080238135), паспорт громадянина України та ІПН на ім`я ОСОБА_3 , які можуть бути доказами під час судового розгляду, а також інші предмети, цінності, грошові кошти, здобуті незаконним шляхом, документи, що мають значення для розкриття кримінального правопорушення, та містять відомості, щодо обставин його вчинення, з метою відшукання вказаних речей та документів, які можуть бути доказами під час судового розгляду.

Вислухавши думку прокурора, суд приходить до наступних висновків.

Як вбачається зі ст.237 КПК України, огляд проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Таким чином, в ході розслідування досудового розслідування, з метою встановлення усіх фактичних обставин справи, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення даного кримінального правопорушення, вбачається за необхідне, зокрема, проведення огляду не нежитлових приміщень, а також прилеглої до них території, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , про що свідчать обставини, що за цією адресою здійснюється незаконна діяльність, пов`язана з грубим порушенням законодавства про працю.

У ході огляду планується виявити за зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукати знаряддя кримінального правопорушення, предмети злочину, які мають важливе значення для встановлення обставин кримінального правопорушення і можуть бути використані в якості доказів в ході розслідування та під час судового розгляду.

З метою виявлення предметів, слідів вказаного злочину, встановлення доказів вказаного підприємства до вчинення кримінального правопорушення, припинення їх злочинної діяльності, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, -

У Х В А Л И В:

1.Клопотання задовольнити.

2.Дозволити прокурору Холодногірського відділу Харківської місцевої прокуратури №1 молодшому раднику юстиції ОСОБА_2 , або за його дорученням відповідним працівникам прокуратури та Національної поліції, проведення огляду у приміщеннях будівлі офісу ТОВ "Стоер", який розташований за адресою: Харківська обл., Дергачівський р-н., смт. Мала Данилівка, вулиця Окружна, будинок 3, з метою відшукання та вилучення у вказаному нежитловому приміщенні документи щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ "Стоер" (код ЄДРПОУ 41293069), зокрема, щодо нарахування та виплати заробітної плати фактично працевлаштованих працівників, стану взаєморозрахунків між ТОВ "Стоер" та вказаними особами тощо; документів, які можуть свідчити про умисне заниження ТОВ "Стоер" податкових зобов`язань, зокрема, документів щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ "Стоер", код ЄДРПОУ 41293069, які можуть свідчити, зокрема, про нарахування та виплати заробітної плати фактично працевлаштованих осіб, стану взаєморозрахунків між ТОВ "Стоер" та вказаними особами, заниження ТОВ "Стоер" податкових зобов`язань до державного бюджету Украіни та місцевих бюджетів, зокрема, витратні накладні різних видів, спеціальні сканери, та інше відповідне устаткування, зокрема, електронно-обчислювальні машини (комп`ютери), інші автоматизовані системи, а також особисті речі ОСОБА_3 , зазначені ним у протоколі його допиту як потерпілого, а саме: ноутбук Леново, планшет NOMI (IMEI: 353378080238127; IMEI: 353378080238135), паспорт громадянина України та ІПН на ім`я ОСОБА_3 , які можуть бути доказами під час судового розгляду, а також інші предмети, цінності, грошові кошти, здобуті незаконним шляхом, документи, що мають значення для розкриття кримінального правопорушення, та містять відомості, щодо обставин його вчинення, з метою відшукання вказаних речей та документів, які можуть бути доказами під час судового розгляду.

Строк дії цієї ухвали -1 місяць з дня її постановлення.

Ця ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.11.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69969171
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду у приміщеннях будівлі офісу ТОВ "Стоер", який розташований за адресою: м.Харків, Окружна дорога, 3, та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —642/5541/17

Ухвала від 01.11.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Гримайло А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні