Ухвала
від 27.10.2017 по справі 757/63776/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/63776/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС ГСУ НП України майора поліції ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в ОВС ГСУ НП України майор поліції ОСОБА_4 , розглянувши матеріали кримінального провадження № 12017000000001215 від 27.07.2017 за ч. 4 ст. 189 КК України, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням погодженим прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про надання дозволу на проведення обшуку у житловому будинку (домоволодінні) та в інших прибудинкових спорудах, за адресою: АДРЕСА_1 .

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що невстановлені особи, діючи за попередньою змовою групою осіб, вчиняючи дії щодо обмеження прав, свобод, законних інтересів потерпілого, вимагають у останнього кошти в особливо великих розмірах.

Згідно відомостей Департаменту захисту економіки Національної поліції України, що отримані при виконанні доручення ГСУ НП України у вказаному кримінальному провадженні, установлено, що дане кримінальне правопорушення вчиняють ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які з метою приховання своєї злочинної діяльності, для своєї підтримки у частині блокування будівництва житлового комплексу на земельній ділянці ОСОБА_9 та вимагання грошових коштів у останнього залучили співучасника, а саме: ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , який приховує описану вище протиправну діяльність прикриваючись діяльністю активістів.

Крім цього, установлено, що ОСОБА_10 проживає у будинку, який розташований на території земельної ділянки кадастровий номер 3222485901:01:018:0107, площею 0,8 га, за адресою: АДРЕСА_1 , де проводить зустрічі із іншими співучасниками кримінального правопорушення з метою обговорення обставин та дій, пов`язаних із блокуванням будівництва ЖК «Празький квартал-2» та отримання грошових коштів від забудовників за припинення їх протиправних.

З урахуванням отриманих в ході слідства даних про вчинення особливо тяжкого злочину, у період часу з 12:00 год. по 13:00 год. з 25.10.2017 відповідно до положень ч. 3 ст. 233 КПК України, слідчим у кримінальному провадженні, у зв`язку з необхідністю збереження майна що є речовим доказом у кримінальному провадженні, прийнято рішення про проведення невідкладної слідчої дії, а саме обшуку житлового приміщення за адресою: АДРЕСА_1 ,, яка належить на праві власності ОСОБА_11 , орендується ОСОБА_10 та використовується останнім для проведення зустрічі із іншими співучасниками кримінального правопорушення з метою обговорення обставин та дій, пов`язаних із блокуванням будівництва ЖК «Празький квартал-2» та отримання грошових коштів від забудовників за припинення їх протиправних.

В ході проведення обшуку виявлено та вилучено предмети, речі та документи, що мають доказове значення в ході розслідування кримінального правопорушення та наразі визнані речовими доказами.

Вилучені під час обшуку речі та документи можуть бути використані, як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, а тому вони мають значення речових доказів та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні.

В подальшому, 25.10.2017 ОСОБА_10 , затримано в порядку ст.208 КПК України та 25.10.2017 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 189 КПК України затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Відповідно до ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні.

Обшук, у відповідності до ст. 234 ч.1 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ст. 233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Враховуючи, що обшук будинку за вищевказаною адресою проводився з метою врятування майна, яке має доказове значення у кримінальному провадженні, а також те, що очікування органом досудового розслідування постановлення ухвали слідчого судді про надання дозволу на проникнення до житла чи іншого володіння особи з метою проведення обшуку, призвело б до можливого приховування, знищення та втрати майна - речових доказів у кримінальному провадженні, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання.

На підставі викладеного і керуючись ст. 233, 234 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України майору поліції ОСОБА_12 , старшому слідчому в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України майору поліції ОСОБА_4 , та/або членам слідчої групи, співробітникам Департаменту захисту економіки Національної поліції України та/або його територіальних підрозділів, що здійснюють оперативний супровід у вказаному кримінальному провадженні, на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , у домоволодінні та в інших прибудинкових спорудах, що знаходяться на території земельної ділянки кадастровий номер 3222485901:01:018:0107, площею 0,8 га, за адресою:

АДРЕСА_1 , на праві власності належить ОСОБА_11 , орендується ОСОБА_10 та використовується останнім для проводення зустрічі із іншими співучасниками кримінального правопорушення з метою обговорення обставин та дій, пов`язаних із блокуванням будівництва ЖК «Празький квартал-2» та отримання грошових коштів від забудовників за припинення їх протиправних, з метою відшукання та вилучення речових доказів, які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для встановлення об`єктивної істини та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності, а саме:

- предмету, який, за зовнішніми ознаками, схожий на автомат Калашникова АК із написом «Макет» та цифровим написом: « НОМЕР_1 » із магазином;

- гвинтівки із прикріпленим оптичним прицілом без назви із маркувальними позначеннями «Target», серійний номер: «ARI300-4»;

- гвинтівки з надписом «ИЖ 68» № 1745» із глушителем;

- предмету, схожого на пістолет ПМ з надписом «MADE IN TAIWAN» № НОМЕР_2 ;

- ножа із написом на клинку «Смерть ворогам»;

- гільз мілкоколіберних 17 шт.;

- пакету із речовиною сіро-зеленого кольору рослинного походження вага приблизно 200 гр.;

- двох кобур для оперативного носіння пістолета із ременяни;

- електронних ваг для точного зважування (медичні);

- трьох файлів із документацією, що посвідчують особу ОСОБА_13 , ОСОБА_11 ;

- номерного знаку НОМЕР_3 ;

- трьох поліетиленових пакетів із подробленою речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору;

- пакету білого кольору зі спусковим механізмом та рукояткою від зброю;

- сигнальної ракети із написом «ОСВЕТИТ УВЕЛИЧ ДАЛЬ»;

- предмету у вигляді брелка зі зємними трубками, в які поміщується патрон невеликого калібру з двома патронами;

- мілкокаліберних патронів 7 шт.;

- патронів із гумовими кулями калібру 9мм 23 шт.;

- мобільного телефону чорного кольору із надписом «Інтертелеком»;

- мобільного телефону NOKIA C2-01;

- SD та micro SD карт пам`яті 5 шт.;

- утримувачів micro SD карт 3 шт.;

- паспорту громадянина України для виїзду за кордон на ім`я ОСОБА_14 ;

- паспорту громадянина України на ім`я ОСОБА_15 ІНФОРМАЦІЯ_5 без фото;

- паспорту громадянина України на ім`я ОСОБА_16 ;

- свідоцтво про реєстрацію ТЗ причіп НОМЕР_4 ;

- бланків посвідчень з написом дозвіл на зброю 6 шт.;

- відеореєстратору з надписом без назви;

- штампу ПП «Батік»;

- печатки «Самооборона Києва»;

- пластикової коробки, прозорої, із дробом та гільзами невеликого калібру;

- картонної коробки червоного кольору з приладом у вигляді валіка;

- спецзасобу «наручники» без ключа на жорсткій сцепці;

- портмоне із документами про реєстрацію транспортних засобів та чорновими записами; двох комплектів ключів від автомобілів ВАЗ; одного комплекту ключів 5 штук від дверей;

- патронів невеликого калібру 49 шт.;

- запалу бойової гранати УЗРГМ 2 №162;

- предмету, схожого на гранату із маркуванням «921-45Т»;

- системного блоку комп`ютера;

- речовини рослинного походження сіро-зеленого кольору приблизною вагою 100гр.;

- мобільного телефону «MEIZU» ОСОБА_10 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення27.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу69973535
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/63776/17-к

Ухвала від 27.10.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні