Ухвала
від 03.11.2017 по справі 154/2811/17
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

154/2811/17

2/154/1010/17

УХВАЛА

про забезпечення доказів

03 листопада 2017 р. Володимир-Волинський міський суд Волинської області в складі:

головуючого - судді Каліщука А.А.

при секретарі Процюк Н.Р.,

розглянувши у попередньому судовому засіданні в залі судових засідань Володимир-Волинського міського суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, Зимнівської сільської ради Володимир-Волинського району Волинської області про визнання права власності на спадкове майно,-

в с т а н о в и в:

Позивач звернувся із позовом до ОСОБА_2, Зимнівської сільської ради Володимир-Волинського району Волинської області про визнання права власності на спадкове майно, в якому зазначає, що 03.03.2013 р. померла його мати ОСОБА_3. На випадок своєї смерті вона залишила заповіт в якому зазначила, що усе належне їй майно заповідає в рівних частинах ОСОБА_2 та ОСОБА_1. Після смерті ОСОБА_3 відкрилась спадщина за заповітом на належний їй житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами, що розташований по вул. Дружби, 40, в селі Льотниче, Володимир-Волинського району, Волинської області. Позивач є спадкоємцем за заповітом майна померлої ОСОБА_3 Інший спадкоємець за заповітом - ОСОБА_2 відмовилась від прийняття спадщини після смерті ОСОБА_3 на користь позивача.

Оскільки відсутні правовстановлюючі документи на житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами та технічна документація, позивач не може отримати свідоцтво про право на спадщину.

Просить зобов'язати в порядку забезпечення доказів, комунальне підприємство Волинське обласне бюро технічної інвентаризації виготовити технічну документацію на житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами №40 по вулиці Дружби, в с. Льотниче, Володимир-Волинського району, Волинської області та провести його оцінку.

Позивач в судове засідання не з'явився, однак подав заяву, в якій просить розглядати справу за його відсутності, вимоги заяви підтримує.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, однак подав до суду заяву в якій зазначає. Що позовні вимоги визнає в повному обсязі та не заперечує щодо задоволення позову. Розгляд справи просить проводити за відсутності представника відповідача.

Перевіривши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що заява підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ч. 3 ст. 133 ЦПК України, за заявою заінтересованої особи суд може забезпечити докази до пред'явлення нею позову.

Разом з тим, відповідно до ч.2 ст. 133 ЦПК України способом забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням. У необхідних випадках судом може бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

Згідно свідоцтва про смерть серії І-ЕГ №138528, актовий запис № 11, ОСОБА_3 померла 03.03.2013 р.

З дослідженого судом заповіту від 15.04.1992 року, посвідченого заступником голови Льотничівської сільської ради Володимир-Волинського району Волинської області встановлено, що ОСОБА_3 на випадок своєї смерті заповіла усе належне їй майно у рівних частинах ОСОБА_2 та ОСОБА_1.

З технічного паспорту на садибний (індивідуальний) житловий будинок від 27.10.2008 року встановлено, що ОСОБА_3 є власником житлового будинку №40 по вулиці Дружби у с. Льотниче, Володимир-Волинського району, Волинської області.

Враховуючи те, що позивачу необхідно витребувати дані докази з метою подальшого отримання свідоцтва про право на спадщину в порядку спадкування за після смерті ОСОБА_4, а також те, що їх подання заявником є неможливим, оскільки Володимир-Волинською філією КП Волинське обласне бюро технічної інвентаризації відмовлено у наданні даних доказів, тому керуючись ст.ст. 133-135 ЦПК України,-

ухвалив:

Заяву задовольнити.

Зобов'язати Володимир-Волинську філію КП Волинське обласне бюро технічної інвентаризації виготовити технічну документацію на житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами №40 (сорок) по вул. Дружби у с. Льотниче, Володимир-Волинського району, Волинської області та провести його оцінку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий /підпис/

Згідно з оригіналом.

Суддя А.А. Каліщук

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення03.11.2017
Оприлюднено05.11.2017
Номер документу69975607
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —154/2811/17

Рішення від 16.11.2017

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 03.11.2017

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 03.11.2017

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 27.10.2017

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 03.11.2017

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні