Ухвала
від 31.10.2017 по справі 530/1500/17
ЗІНЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 530/1500/17

Номер провадження 2/530/838/17

УХВАЛА

31.10.2017 м.Зіньків

Зіньківський районний суд Полтавської області в складі головуючого судді Дем'янченко С.М. розглянувши заяву про забезпечення позову по цивільній справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Альміра» до ОСОБА_1 про витребування документів,-

в с т а н о в и в:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Альміра» звернулося до Зіньківського районного суду Полтавської області з позовом до ОСОБА_1 про витребування документів.

Разом з позовною заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Альміра» до суду надійшла заява про забезпечення позову по справі шляхом заборони державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, в тому числі нотаріусам, іншим акредитованим суб'єктам, посадовим особам, які уповноважені здійснювати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, проводити державну реєстрацію змін пов'язаних зі зміною засновників (учасників) Товариства з обмеженою відповідальністю Альміра (код ЄДРПОУ 33066550, 37301, Полтавська обл., м. Гадяч, вул. Будька, 47), зміною керівника, підписанта, місця знаходження юридичної особи, внесення будь-яких інших змін в статутні документи товариства, а також вчинення будь-яких інших реєстраційних дій по вказаній юридичній особі.

Суд розглянувши заяву, та додатки до неї, приходить до висновку, що заява товариства з обмеженою відповідальністю «Альміра» про забезпечення позову, підлягає до задоволення з наступних підстав.

У відповідності до ч. 3 ст.151 ЦПК України «забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду» .

Згідно ч.2 ст.135 ЦПК України при розгляді заяви про забезпечення доказів присутність осіб які беруть участь у справі не є обов'язковою.

З матеріалів заяви вбачається, що 10.04.2017 між товариством з обмеженою відповідальністю «Альміра» та ОСОБА_1 укладено Договір доручення.

Відповідно до п. 1.1 Договору Позивач (довіритель) доручає Відповідачу (повіреному), а останній зобов'язується провести у державного реєстратора юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, який уповноважений відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, в тому числі нотаріуса, інших акредитованих суб'єктів, посадових осіб, які уповноважені здійснювати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань державну реєстрацію змін до відомостей про Позивача, що містяться в Єдиному державному реєстрі, в тому числі зміни директора товариства, змін до установчих документів Позивача згідно з Протоколом загальних зборів учасників ТОВ Альміра від 10.04.2017 року.

Згідно з п. 4.2. Договору Позивач зобов'язаний: п.п. 4.2.1 видати Відповідачеві довіреність на вчинення юридичних дій, передбачених договором доручення, та п. 4.2.2. передати Відповідачеві на дату підписання Договору необхідні оригінали та належним чином завірені копії документів для проведення реєстраційних дій згідно з актом приймання - передачі документів.

На виконання умов Договору Позивач передав Відповідачеві документи, що підтверджується Актом приймання-передачі документів від 10.04.2017. За даним актом Позивач передав, а Відповідач прийняв наступні документи:

1.Довіреність від 10.04.2017- два примірника.

2.Оригінал Протоколом загальних зборів учасників ТОВ Альміра від 10.04.2017 - один примірник.

3.Статут ТОВ Альміра у новій редакції - два примірника.

4.Договір б/н від 10.04.2017 відступлення шляхом купівлі - продажу частки у статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю Альміра - один примірник (надалі - Документи).

До Позивача ОСОБА_2 від 13.04.2017 звернувся учасник з істотною участю в статутному капіталі товариства 99,99 % ОСОБА_3 (Сайпрус) Лімітед про те, що учасник Позивача ОСОБА_4 не повідомив його про свій намір вийти з числа учасників товариства шляхом продажу своєї частки третій особі. Крім того, представнику ОСОБА_3 (Сайпрус) Лімітед, який приймав участь на Загальних зборах учасників 10.04.2017, стало відомо про продаж частки іншим учасником товариства тільки 10.04.2017 року на загальних зборах і вона не повідомила довірителя про даний продаж частки, вважаючи її незначною і такою, що не становить суттєвого інтересу для ОСОБА_3 (Сайпрус) Лімітед. Такі дії представника та ОСОБА_4 позбавили ОСОБА_3 (Сайпрус) Лімітед переважного права на купівлю частки учасника, який продає свою частку, і в разі продажу частки іншій особі ОСОБА_3 (Сайпрус) Лімітед буде звертатися з позовом про переведення переважних прав покупця на неї.

Відповідно до п. 6.1. Договір припиняється на загальних підставах припинення договору, а також у разі відмови Довірителя від Договору. Враховуючи вищевикладене, Позивач вирішив припинити Договір та повернути від представника передані на його виконання Документи.

Скориставшись своїм правом. Позивач припинив Договір, про що повідомив Відповідача листом від 13.04.2017, який передано особисто Відповідачеві, з вимогою повернути Документи та не вчиняти від імені Позивача жодних дій для проведення реєстраційних дій щодо внесення змін до ЄДР стосовно ТОВ Альміра . Таким чином, необхідність реєстрації змін в ЄДР ТОВ Альміра відпала.

Згідно з п. 4.1.4. Договору в разі припинення Договору та/або невиконання з інших причин Повіреним зобов'язань за Договором, Повірений протягом доби зобов'язаний повернути Довірителеві довіреність, строк якої не закінчився, а також всі документи, що передавалися Довірителем за актом приймання-передачі до Договору та надати виправдні документи.

Однак, у встановлений Договором строк Відповідач свого зобов'язання щодо повернення Документів не виконав, продовжує їх утримувати у себе, виправдні документи не надав, чим порушив права Позивача.

Зважаючи на те, що між Позивачем та Відповідачами виник спір, Відповідач на вимогу Позивача повернути Документи не реагує, у Позивача є всі підстави вважати, що Відповідач в будь-який момент до вирішення спору в суді, може вчинити дії щодо реєстрації змін до установчих документів Позивача, а також змін до відомостей про Позивача, в яких відпала необхідність, або передати документи третім особам, передовіривши їм вчинення зазначених дій.

Відповідно до роз'яснення п. 4 постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 року "Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову" , розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Відповідно до п. 7 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 2006 року N 9 Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову серед іншого зазначається, що питання про забезпечення позову вирішує суддя одноособово або суд у судовому засіданні (залежно від стадії розгляду справи) в день надходження.

Враховуючи вищевикладене та беручи до уваги те, що невжиття заходів забезпечення позову може утруднити чи зробити в подальшому неможливим виконання рішення суду, тому є підстави для заборони вчиняти певні дії, оскільки відмова в задоволенні даної заяви про забезпечення позову може призвести до порушення прав позивача.

Відповідно до ст. 153 ЦПК України допустити негайне забезпечення позову встановленому для виконання судових рішень.

На підставі викладеного, керуючись Постановою Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22.12.2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову ,ст. 151-153 , 209-210 , 293 ЦПК України , суд,-

у х в а л и в:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Альміра» про забезпечення позову - задовольнити.

До прийняття рішення по суті в цивільній справі № 530/1500/17, провадження № 2/530/838/17, за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Альміра» ,ідентифікаційний код за ЄДРПОУ 33066550 (37301 м.Гадяч,вулиця Будька,47,Полтавської області) до ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_1, жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, ідентифікаційгний номер НОМЕР_1 ,паспорт серії КН № 506060 виданий Зіньківським РВ УМВС України в Полтавській області 27 січня 1998 року про витребування документів забезпечити позов шляхом заборони державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, які уповноважені відповідно до законодавства України здійснювати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань , в тому числі нотаріусам, іншим акредитованим суб'єктам, посадовим особам, які уповноважені здійснювати реєстраційні дії в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, проводити державну реєстрацію змін пов'язаних зі зміною засновників (учасників) Товариства з обмеженою відповідальністю Альміра (код ЄДРПОУ 33066550, 37301, Полтавська обл., м. Гадяч, вул. Будька, 47), зміною керівника, підписанта, місцязнаходження юридичної особи, внесення будь-яких інших змін в статутні документи товариства, а також вчинення будь-яких інших реєстраційних дій по вказаній юридичній особі.

Направити ухвалу для виконання державному реєстратору юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Гадяцької районної державної адміністрації ( 37300, Полтавська обл., м. Гадяч, вул. Шевченка, 5,каб.101).

Апеляційну скаргу на ухвалу суду може бути подано протягом п'яти днів з дня її отримання, через Зіньківський районний суд Полтавської області.

Згідно ч.9, 10, ст.153 ЦПК України, ухвала про забезпечення позову виконується негайно, в порядку встановленому для виконання судових рішень, оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання.

Суддя-

Дата ухвалення рішення31.10.2017
Оприлюднено05.11.2017
Номер документу69987213
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування документів

Судовий реєстр по справі —530/1500/17

Ухвала від 10.06.2019

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Дем'янченко С. М.

Ухвала від 10.06.2019

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Дем'янченко С. М.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Дем'янченко С. М.

Ухвала від 18.12.2017

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Дем'янченко С. М.

Ухвала від 31.10.2017

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Дем'янченко С. М.

Ухвала від 31.10.2017

Цивільне

Зіньківський районний суд Полтавської області

Дем'янченко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні