Ухвала
від 03.11.2017 по справі 805/8373/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

03 листопада 2017 р.                                         Справа №805/8373/13-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Голубової Л.Б.,

розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження

за позовом прокурора Ленінського району м. Донецька в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ленінському районі м. Донецька

до товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Корбел»

про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за 1 півріччя 2010 року у сумі 2 802,76 гривень

ВСТАНОВИВ:

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 805/8373/13-а за позовом прокурора Ленінського району м. Донецька в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ленінському районі м. Донецька до товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Корбел» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за 1 півріччя 2010 року у сумі 2 802,76 гривень в обґрунтування якої заявник посилається на те, що відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ленінському районі м. Донецька припинило свою діяльність, правонаступником є Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області. Посилаючись на приписи статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України, заявник просив замінити сторону виконавчого провадження – відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ленінському районі м. Донецька на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає її такою, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 26 червня 2013 року позов прокурора Ленінського району м. Донецька в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ленінському районі м. Донецька до товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Корбел» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за 1 півріччя 2010 року у сумі 2802,76 гривень – задоволено в повному обсязі.

Стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Корбел» (код ЄДРПОУ 34500285, місцезнаходження: 83005, Донецька область, місто Донецьк, вул. Пейзажна, буд. 2) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ленінському районі м. Донецька заборгованість зі сплати страхових внесків за 1 півріччя 2010 року в сумі 2802 (дві тисячі вісімсот дві) гривні 76 копійок.

16 серпня 2013 року на виконання постанови суду видано виконавчий лист у справі № 805/8373/13-а.

26 жовтня 2017 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі № 805/8373/13-а, відповідно до якої просило замінити стягувача у виконавчому листі з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ленінському районі м. Донецька на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області .

В обґрунтування заяви про заміну сторони виконавчого провадження Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області посилається на те, що відповідно до наказу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 26.05.2017 року № 556 «Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ленінському районі міста Донецька» прийнято рішення про припинення юридичної особи – відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ленінському районі міста Донецька шляхом реорганізації – приєднання відділення до управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Відповідно даних з безкоштовного витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ленінському районі міста Донецька припинено, правонаступником визначено Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Частиною 1 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з ч.5 ст.15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Суд зазначає, що внаслідок проведення процедури ліквідації юридичної особи – відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ленінському районі міста Донецька її функції задля забезпечення реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб фактично здійснюються Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

За приписами п. 4 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про виконавче провадження» у виконавчому документі зазначається ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника.

Тобто з аналізу наведеної норми слідує, що стороною у виконавчого провадженні має бути юридична особа, відомості щодо якої наявні в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про задоволення заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі № 805/8373/13-а про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом прокурора Ленінського району м. Донецька в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ленінському районі м. Донецька до товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Корбел» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за 1 півріччя 2010 року у сумі 2 802,76 гривень.

Керуючись статтями 160, 165, 186, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі № 805/8373/13-а про заміну сторони виконавчого провадження за позовом прокурора Ленінського району м. Донецька в інтересах держави в особі відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Ленінському районі м. Донецька до товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Корбел» про стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків за 1 півріччя 2010 року у сумі 2 802,76 гривень – задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні по справі № 805/8373/13-а з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Ленінському районі міста Донецька на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

Ухвала може бути оскаржена в загальному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                             Голубова Л.Б.

Дата ухвалення рішення03.11.2017
Оприлюднено07.11.2017
Номер документу69998014
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/8373/13-а

Ухвала від 03.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 09.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Постанова від 26.06.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 11.06.2013

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні