Ухвала
від 27.10.2017 по справі 810/2295/15
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Ухвала про заміну сторони виконавчого провадження

27 жовтня 2017 року           №810/2295/15

Київський окружний адміністративний суд у складі судді Щавінського В.Р., розглянувши в порядку письмового провадження у м. Києві заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі відокремленого підрозділу Фастівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Фастівському районі Київської області до Державного підприємства “Триліський спиртовий завод” про стягнення заборгованості у розмірі 20000,00 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Фастівському районі Київської області звернулось до Київського окружного адміністративного суду з позовом до Державного підприємства “Триліський спиртовий завод” про стягнення заборгованості у розмірі 20000,00 грн.

На адресу суду надійшла заява від представника позивача – Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі відокремленого підрозділу Фастівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №810/2295/15.

В судове засідання представник позивача не з'явився. Направив на адресу суду заяву про розгляд справи у його відсутність.

Відповідачі в судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином. Просив розгляд справи здійснювати у його відсутність.

Частиною другою ст. 264 КАС України передбачено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Розглянувши матеріали справи про заміну сторони виконавчого провадження, судом встановлено наступне.

Як вбачається з матеріалів справи, постановою Київського окружного адміністративного суду від 16.06.2015 по адміністративній справі № 810/2295/15 позов задоволено. Вказане судове рішення набрало законної сили.

Київським окружним адміністративним судом по адміністративній справі №810/2295/15 видано виконавчий лист, щодо стягнення з Державного підприємства “Триліський спиртовий завод” на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Фастівському районі Київської області заборгованість зі сплати страхових внесків у сумі 20000,00 грн.

За правилами ч.2 ст. 14 КАС України постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України.

За приписами ч.1 ст. 255 КАС України, постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Згідно ч.1 ст. 264 цього ж Кодексу, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до п.4 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування» №1105-XIV від 23.09.1999 року (далі - Закон) утворено Фонд соціального страхування України внаслідок реорганізації шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Наказом виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України від 27 липня 2017 р. №73 визначено перелік робочих органів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Київській області та робочих органів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності у Київській області, які припиняються шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області (код ЄДРПОУ 41316012), відповідно до якого відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Фастівському районі Київської області припиняється шляхом приєднання до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області.

Таким чином, суд приходить до висновку про можливість здійснити заміну сторони у виконавчому провадженні з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Фастівському районі Київської області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі відокремленого підрозділу Фастівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області

На підставі викладеного керуючись ст.ст. 160, 165, 264 КАС України, суд,-

у х в а л и в:

1. Заяву представника позивача - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі відокремленого підрозділу Фастівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області про про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Фастівському районі Київської області до Державного підприємства “Триліський спиртовий завод” про стягнення заборгованості у розмірі 20000,00 грн,, – задовольнити.

2. Замінити сторону виконавчого провадження із примусового виконання виконавчого листа №810/2295/15, виданого Київським окружним адміністративним судом, а саме – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Фастівському районі Київської області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області в особі відокремленого підрозділу Фастівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області (Фастівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області, ЄДРПОУ 41438043; Банк одержувача: ГУ ДКСУ у Київській області, МФО 821018, розрахунковий рахунок №371750520006400).

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом 5 днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Київського апеляційного адміністративного суду.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя                                                                                 Щавінський В.Р.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.10.2017
Оприлюднено07.11.2017
Номер документу69998358
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/2295/15

Ухвала від 27.10.2017

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Постанова від 16.06.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 05.06.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

Ухвала від 05.06.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Дудін С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні