Ухвала
від 18.10.2017 по справі 761/8641/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/8641/17

Провадження № 1-кс/761/5403/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 жовтня 2017 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши заяву старшого слідчого в ОВС другого ВРКП СУ ФР ОВПП ДФС ОСОБА_3 про роз`яснення судового рішення за результатами розгляду скарги,

У С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в ОВС другого ВРКП СУ ФР ОВПП ДФС ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із заявою про роз`яснення судового рішення (ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 5 квітня 2017 по справі №761/8641/17) за результатами розгляду клопотання старшого слідчого в ОВС шостого ВРКП СУ ФР ОВПП ДФС ОСОБА_4 .

Учасники процесу в судове засідання не з`явились.

Проаналізувавши доводи заяви та дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Як вбачається з матеріалів справи, 5 квітня 2017 року слідчим суддею Шевченківського районного суду м. Києва винесено ухвалу, згідно якої у задоволенні клопотання старшого слідчого в ОВС шостого ВРКП СУ ФР ОВПП ДФС ОСОБА_4 про накладення арешту на майно, вилучене в ході обшуку за адресою: АДРЕСА_1 відмовлено.

Згідно ч. 1 ст. 380 КПК України, якщо судове рішення є незрозумілим, суд, який його ухвалив, за заявою учасника судового провадження чи органу виконання судового рішення ухвалою роз`яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст, тобто, здійснюючи роз`яснення судового рішення, суд викладає більш повно і зрозуміло ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін до рішення по суті і не торкаючись тих питань, які не були предметом судового розгляду. Якщо фактично порушується питання про зміну рішення, або про внесення до нього нових даних, або про роз`яснення мотивів прийняття рішення, суд відмовляє в роз`ясненні рішення. У ході роз`яснення рішення суд повинен тлумачити юридичні терміни, а не загально вживані слова.

При цьому суд, здійснюючи роз`яснення судового рішення, викладає більш повно і зрозуміло ті частини рішення, розуміння яких викликає труднощі, не вносячи змін до рішення по суті і не торкаючись тих питань, які не були предметом судового розгляду. Якщо фактично порушується питання про зміну рішення, або про внесення до нього нових даних, або про роз`яснення мотивів прийняття рішення, суд відмовляє в роз`ясненні рішення. У ході роз`яснення рішення суд повинен тлумачити юридичні терміни, а не загальновживані слова.

Водночас, як встановлено в судовому засіданні, текст, що містить ухвала слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 5 квітня 2017 року по справі №761/8641/17, чітко та ясно викладений у доступній та зрозумілій формі, з посиланням на мотиви прийняття рішення та норми діючого законодавства.

У зв`язку із зазначеним слідчий суддя приходить до висновку про наявність обґрунтованих підстав для відмови у задоволенні заяви про роз`яснення судового рішення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 380 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

У задоволенні заяви старшого слідчого в ОВС другого ВРКП СУ ФР ОВПП ДФС ОСОБА_3 про роз`яснення ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду м. Києва від 5 квітня 2017 року відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду м. Києва протягом семи днів з дня отримання копії ухвали.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення18.10.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу70017041
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/8641/17

Ухвала від 18.10.2017

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Слободянюк П. Л.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Росік Тетяна Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні