Ухвала
від 02.11.2017 по справі 404/6577/17
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/6577/17

Номер провадження 1-кс/404/2226/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2017 року слідчий суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши в залі Кіровського районного суду міста Кіровограда клопотання старшого слідчого Кіровоградського РВП КВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , про надання тимчасового доступу до речей і документів у кримінальному провадженню 12017120170001308 з попередньою правовою кваліфікацією за ч.3 ст. 191 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Слідчий, за погодженням прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді Кіровського районного суду м. Кіровограда з клопотанням, про надання тимчасового доступу до речей та документів, а саме до матеріалів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з усіма наявними додатками до неї за період з моменту реєстрації товариств по теперішній час, яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ).

Необхідність надання тимчасового доступу до речей і документів (виїмку) ініціатор клопотання пов`язує з розслідуванням кримінального провадження 12017120170001308 з попередньою правовою кваліфікацією за ч.3 ст. 191 КК України за фактом привласнення, розтрати бюджетних коштів, вчиненого групою осіб, виділених у 2017 році на проведення капітального та поточного ремонту навчальних закладів. В обґрунтування зазначив, що відповідно до відомостей, реєстраційні справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з 14.03.2017 року перебувають на обліку в ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В матеріалах реєстраційних справ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та тов. « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_3 , містяться відомості, щодо обставин державної реєстрації вказаних суб`єктів господарювання, засновників товариств, їх службових осіб, які несуть відповідальність за здійснення фінансово-господарської діяльності товариств, їх зміну, період їх повноважень, інформацію про зареєстровані види підприємницької діяльності, які мають право здійснювати господарства та інші відомості, що мають значення для встановлення істини по даному кримінальному провадженню.

Дослідивши клопотання, додані до нього документи, витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, вислухавши слідчого, який підтримав клопотання та в обґрунтування посилався на доводи наведені в клопотанні, зважаючи на реальну загрозу зміни або знищення вищевказаної інформації, вважаю можливим відповідно до ч.2 ст.163 КПК України розглянути клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, так як слідчим наведені обґрунтовані ризики можливої зміни чи знищення речей та документів до яких планується отримати тимчасовий доступ.

Згідно ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і не становлять собою та не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження крім обставин, передбачених ч.5 ст.163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України та дає достатні підстави вважати про здійснення слідчим досудового розслідування раніше зазначеного кримінального правопорушення.

З огляду на обставини, встановлені при розгляді клопотання, враховуючи доводи слідчого, вважаю, що відсутність у матеріалах кримінального провадження вищезазначеної інформації та документів унеможливить проведення слідчих дій та спеціальних криміналістичних досліджень. А відтак не забезпечить завдань кримінального провадження, щодо повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.132, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати старшому слідчому Кіровоградського РВП КВП ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до матеріалів реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) з усіма наявними додатками до неї за період з моменту реєстрації по 02.11.2017 року з можливістю її вилучення, яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 ( АДРЕСА_1 ).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії цієї ухвали закінчується 02 грудня 2017 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.11.2017
Оприлюднено08.03.2023

Судовий реєстр по справі —404/6577/17

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 06.03.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 01.06.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 17.04.2018

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 10.11.2017

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні