Постанова
від 01.11.2017 по справі 922/1927/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"01" листопада 2017 р. Справа № 922/1927/16

вх. № 1927/16

Суддя господарського суду Швидкін А.О.

при секретарі судового засідання Трофименко С.В.

За участю :

представника Харківського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Харківській області : ОСОБА_1, довіреність № 21 від 01.08.2017 року

ліквідатор : не з`явився

По справі за заявою Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області

до Приватного АТ "Індустріальна науково-технологічна компанія "Інтек", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 26.10.2016 року приватне акціонерне товариство "Індустріальна науково-технологічна компанія "Інтек" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором арбітражного керуючого ОСОБА_2

02.10.2017 р. до суду від ліквідатора надійшов звіт про виконання ліквідаційної процедури, який ухвалою суду від 04.10.2017 р. був призначений до розгляду на 01.11.2017 року.

Ліквідатор в судове засідання не з`явився, проте до суду надійшло клопотання арбітражного керуючого ОСОБА_2 про розгляд звіту ліквідатора за його відсутності, а також додаткові документи про проведення ліквідаційної процедури, які долучені судом до матеріалів справи.

Представник Харківського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Харківській області у судовому засіданні зазначив, що не має зауважень до роботи ліквідатора та не заперечує щодо затвердження звітів ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Розглянувши в судовому засіданні наданий суду звіт про роботу ліквідатора і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, заслухавши пояснення учасника процесу, суд встановив, що після визнання приватного акціонерного товариства "Індустріальна науково-технологічна компанія "Інтек" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором було здійснено низку заходів відповідно до ст.ст. 41-48 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Після оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом до суду від Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Харкові, Управління Пенсійного фонду України у Комінтернівському районі м. Харкова та приватного акціонерного товариства "Євраз Дніпровський металургійний завод" надійшли заяви з грошовими вимогами до банкрута.

Ухвалами суду від 21.12.2016 р. визнано вимоги відділення Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Харкові у розмірі 507290,38 грн., які включено до реєстру вимог кредиторів до другої черги, витрати кредитора зі сплати судового збору у розмірі 2756,00 грн. включено до першої черги задоволення вимог кредиторів; визнано вимоги Управління Пенсійного фонду України у Комінтернівському районі м.Харкова в сумі 888,93 грн., які включено до другої черги вимог кредиторів; визнано вимоги Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області у розмірі 545729,13 грн., з яких: 51992,68 грн. - включено до другої черги, 493736,49 грн. - включено до шостої черги реєстру вимог кредиторів, витрати кредитора зі сплати судового збору у розмірі 2756,00 грн. включено до першої черги задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 06.02.2017 р., з урахуванням ухвали про виправлення описки від 20.04.2017 р., вимоги приватного акціонерного товариства "Євраз Дніпровський металургійний завод" у розмірі 1892462,08 грн. визнано такими, що не є конкурсними та включено їх до реєстру вимог кредиторів у шосту чергу; витрати кредитора зі сплати судового збору у розмірі 2756,00 грн. включено до першої черги задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою суду від 20.04.2017 р. замінено кредитора - Управління Пенсійного фонду України у Комінтернівському районі м. Харкова на його правонаступника -Слобожанське об'єднане управління Пенсійного фонду України м. Харкова.

Будь-які інші кредиторські вимоги на адресу суду та ліквідатора не надходили.

Ухвалою суду від 20.04.2017 року затверджено реєстр вимог кредиторів приватного акціонерного товариства "Індустріальна науково-технологічна компанія "Інтек" (адреса: 61068, АДРЕСА_1, код ЄДРПОУ 31344132).

Також, ухвалою суду від 01.11.2017 року замінено кредитора ВВД ФССНВУ у м. Харкові на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Харківській області в особі Харківського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Харківській області (код 41433726) в межах раніше заявлених кредиторських вимог.

На виконання приписів ч.2 ст. 41 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатором було проведено інвентаризацію майна боржника, в результаті якої було встановлена відсутність у банкрута будь-якого майна, за рахунок реалізації якого кредиторські вимоги могли би бути задоволені. Аналіз фінансового стану банкрута, зокрема показників забезпечення зобов'язань боржника всіма його активами, який визначається як відношення суми активів боржника до його позикового капіталу (суми дострокових та поточних зобов'язань), станом на 05.05.2017 р. є меншим за нормативне значення та дорівнює 0,37, тобто розмір позикового капіталу банкрута є більшим за розмір його загальних активів за балансовою вартістю, що свідчить про стійку неплатоспроможність приватного акціонерного товариства "Індустріальна науково-технологічна компанія "Інтек", а саме неможливість станом на 05.05.2017 р. погасити свою заборгованість у повному обсязі за рахунок активів підприємства.

З метою виявлення майна підприємства ліквідатором були направлені запити до відповідних установ. Відсутність майна банкрута підтверджується довідками Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України, ПАТ "Укрзалізниця", Регіонального сервісного центру МВС України в Харківській області, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Державної інспекції сільського господарства в Харківській області, Департаменту льотної придатності Державної авіаційної служби України, Державної фіскальної служби України, Департаменту земельних відносин Харківської міської ради, Управління Держгеокадастру у м. Харкові Харківської області, Державної служби України з безпеки на транспорті, Регіонального відділення фонду Державного майна України по Харківській області, Головного управління Держпраці у Харківській, Одеській, Київській, Донецькій, Луганській та Львівській областях, Управління Держпраці у Волинській, Полтавській, Херсонській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській, Кіровоградській, Житомирській та Рівненській областях, роздруківками з веб-сайту Українського інститут інтелектуальної власності, інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта.

Рахунки банкрута закрито, про що свідчить довідка ПАТ "Укрсиббанк", яка міститься в матеріалах справи.

Також ліквідатором в ході ліквідаційної процедури були здійснені наступні заходи: складений реєстр вимог кредиторів приватного акціонерного товариства "Індустріальна науково-технологічна компанія "Інтек"; знищено печатку банкрута, що підтверджується актом знищення, її залишки передані до матеріалів справи; документи довгострокового зберігання передані до архівної установи, що підтверджується довідкою Науково-виробничого сервісного центру "Харківський Народний Архів" №29 від 16.05.2017 року, актом приймання-передачі від 16.05.2017 р. та договором зберігання; направлено повідомлення кредиторам та відповідним державним органам про завершення ліквідаційної процедури.

У зв'язку з недостатністю у банкрута активів, ліквідатором був складений ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю у розмірі 4051 тис. грн.

12.05.2017 р. на засіданні комітету кредиторів приватного акціонерного товариства "Індустріальна науково-технологічна компанія "Інтек" був схвалений звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, погоджений звіт ліквідатора про нарахування грошової винагороди та здійснення витрат, доручено ліквідатору подати до суду звіт ліквідатора про виконану роботу та ліквідаційний баланс.

Згідно з п. 5 ст. 45 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Згідно з ч. 1 ст. 37 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що ліквідація є припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна.

Згідно ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора або окремих його кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Частина 2 ст. 46 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачає, якщо за результатами ліквідаційного балансу після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи-банкрута.

Отже, враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії по ліквідації банкрута, ліквідатором представлений суду ліквідаційний баланс з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 4051 тис.грн, при таких обставинах суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора про нарахування грошової винагороди та здійснення витрат за підсумками ліквідації приватного акціонерного товариства "Індустріальна науково-технологічна компанія "Інтек", ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора та припинити провадження по справі.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 46, п. 6 ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , ст. 86 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

2. Затвердити звіт ліквідатора про нарахування грошової винагороди та здійснення витрат за підсумками ліквідації приватного акціонерного товариства "Індустріальна науково-технологічна компанія "Інтек".

3. Ліквідувати юридичну особу - приватне акціонерне товариство "Індустріальна науково-технологічна компанія "Інтек" (адреса: 61068, АДРЕСА_1, код ЄДРПОУ 31344132).

4. Визнати вимоги кредиторів, що були не задоволені за недостатністю майна банкрута приватного акціонерного товариства "Індустріальна науково-технологічна компанія "Інтек", погашеними.

5. Провадження у справі припинити.

6. Зобов'язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

7. Ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Харківській області, державному реєстратору, ГУ статистики у Харківській області, Міжрайонному відділу державної виконавчої служби по Основ`янському та Слобідському районах міста Харків Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Суддя Швидкін А.О.

Дата ухвалення рішення01.11.2017
Оприлюднено09.11.2017
Номер документу70024945
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/1927/16

Ухвала від 01.11.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Постанова від 01.11.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 04.10.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 30.03.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 06.02.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 28.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 21.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні