Ухвала
від 01.11.2017 по справі 521/17979/17
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

УХВАЛА

Справа № 521/17979/17

Номер провадження:1-кс/521/5012/17

01 листопада 2017 року м. Одеса

Слідчий суддя Малиновського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Одесі клопотання заступника начальника СВ ФР ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ ДФС в Одеській області, за кримінальним провадженням за № 32017160020000013 від 10.07.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України, про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

У проваджені СВ ФР ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ ДФС в Одеській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017160020000013 від 10.07.2017 за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Як вбачається з матеріалів кримінального провадження службові особи ТОВ «БУДІВА» (ЄДРПОУ 40177201) (директор ОСОБА_4 , головний бухгалтер ОСОБА_5 ), шляхом реалізації покрівельних та супутних товарів за готівковий розрахунок за цінами значно вищими ніж відображені в документах бухгалтерського та податкового обліку товариства, умисно ухилились від сплати податку на додану вартість за звітний період на суму 4157605,97грн., що є коштами в особливо великих розмірах.

Таким чином службові особи ТОВ «БУДІВА», зловживаючи своїм службовим становищем, скоїли кримінальне правопорушення передбачене ч.3 ст.212 КК України.

Під час досудового розслідування було встановлено, що службові особи ТОВ «БУДІВА» використовують в злочинній діяльності офісні приміщення розташовані на третьому поверсі за адресою: АДРЕСА_1 .

В зазначених офісних приміщеннях знаходяться комп`ютеризовані робочі місця з виходом в інтернет мережу, сервер, електронні накопичувачі інформації, документи первинного бухгалтерського (податкового) та митного обліку, чорнові записи, печатки, готівкові кошти здобуті злочинним шляхом, бухгалтерська система обліку 1С та інші речі, які мають доказове значення для досудового розслідування даного кримінального провадження.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №101403166 від 25.10.2017 власником нежитлових приміщень розташованих за адресою: АДРЕСА_1 є ОСОБА_6 (РНОКПП: НОМЕР_1 ), ОСОБА_7 (РНОКПП: НОМЕР_2 ), ОСОБА_8 (данні про РНОПП відсутні, причина відсутності коду архівний запис).

Враховуючи вищевикладене, службові особи ТОВ «БУДІВА», з метою уникнення кримінальної відповідальності та перешкоджання встановленню обставин, що мають значення для кримінального провадження можуть знищити чорнову бухгалтерську документацію по реалізації продукції іншим суб`єктам господарської діяльності без документального оформлення та відображення у бухгалтерському обліку, яка зберігається ними за вказаною адресою.

Слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити.

Вивчивши клопотання та матеріали додані до нього, вислухавши думку слідчого, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню, з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук провадиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Під час розгляду клопотання слідчим суддею встановлено та слідчим доведено, що дійсно мало місце вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.

Враховуючи викладені обставини, а також з метою відшукання, виявлення та вилучення предметів кримінального правропорушення, які мають значення для всебічного, повного, об`єктивного розслідування провадження, які мають відношення до обставин вчиненого кримінального правопорушення, що може допомогти у встановленні всіх обставин кримінального правопорушення та встановленні винних у його вчиненні осіб, за відсутності інших можливостей отримання вказаних речей та документів, а також враховуючи те, що існує ризик у випадку обізнаності про дії органу досудового розслідування спотворення та знищення речей і документів, що можуть послужити доказами злочинної діяльності, виникла необхідність у проведенні обшуку.

Разом з цим, посилання слідчого на необхідність вилучення інших знарядь кримінального правопорушення, на думку суду є безпідставною, оскільки для встановлення істини у даному кримінальному провадженні можливо вилучити лише документи, які є предметом кримінального правопорушення.

Слідчий суддя вважає, що потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, оскільки завдання, для виконання якого прокурор звернувся до слідчого судді, може бути виконано лише шляхом проведення обшуку.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання заступника начальника СВ ФР ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ ДФС в Одеській області, за кримінальним провадженням за № 32017160020000013 від 10.07.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 212 КК України, про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку заступнику начальника СВ ФР ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ОСОБА_9 , слідчим СВ ФР ДПІ у Малиновському районі м.Одеси ГУ ДФС в Одеській області, слідчим СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області або іншим уповноваженим особам на підставі доручення (постанови) за адресою: м.Одеса, вул.Степова, 18/20, з метою відшукання та вилучення:

-документів (на паперових та електронних носіях), предметів, печаток та штампів, з фінансово господарської діяльності ТОВ «БУДІВА» (ЄДРПОУ 40177201), ТОВ «Будсайт плюс» (ЄДРПОУ 41174348), ТОВ «Планета К» (ЄДРПОУ 41380250), ТОВ «ТПР БУД» (ЄДРПОУ 41174285), які можуть свідчити про вчинення злочину та мають значення джерел доказів у кримінальному провадженні;

-електронних інформаційних систем або їх частин (у тому числі комп`ютерної техніки, електронних носії інформації, серверного обладнання);

-чорнових записів та записних книжок, в яких міститься інформація щодо вчинення злочину;

-не облікованих, згідно чинного законодавства, грошових коштів;

-чекових книжок, платіжних карток та інших платіжних документів, а також засобів доступу до банківських рахунків, які використовувалися в злочинній схемі.

-не облікованих, згідно чинного законодавства товаро матеріальних цінностей або таких походження яких невідомо.

Строк дії ухвали слідчого судді становить 30 (тридцять днів) і обчислюється з моменту її ухвалення, тобто з 01.11.2017 року. Ухвала слідчого судді припиняє свою дію 01.12.2017 року.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення01.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70032288
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —521/17979/17

Ухвала від 01.11.2017

Кримінальне

Малиновський районний суд м.Одеси

Передерко Д. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні