Ухвала
від 31.10.2017 по справі 127/22222/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/22222/17

Провадження 1-кс/127/9574/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 жовтня 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

за участі слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду клопотання слідчого Вінницького відділу поліції ГУ Національної поліції у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення позапланової виїзної перевірки діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «НОРДІК ХІТ І ВЕНТ» (код. ЄДРПОУ 37777129, 22300, Вінницька обл., Літинський район, селище міського типу Літин, вул. Сосонське шосе, будинок 4-В), за період з 30.05.2017 по 31.10.2017, за відсутності клопотання учасників судового процесу про фіксацію розгляду клопотання технічними засобами, -

в с т а н о в и в :

18.10.2017, до суду з клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 , звернувся слідчий Вінницького відділу поліції ГУ Національної поліції у Вінницькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення документальної позапланової виїзної перевірки діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «НОРДІК ХІТ І ВЕНТ» (код. ЄДРПОУ 37777129, 22300, Вінницька обл., Літинський район, селище міського типу Літин, вул. Сосонське шосе, будинок 4-В), за період з 30.05.2017 по 31.10.2017.

Клопотання мотивовано тим, що ним провадиться досудове розслідування кримінального провадження № 42017020110000058 від 30.05.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 273 КК України, в ході розслідування якого постала необхідність у зібранні доказів, зокрема через призначення та проведення перевірки.

В ході розгляду з матеріалів клопотання встановлено, що службові особи ТОВ «ДСЛ Енерджі груп» (код. ЄДРПОУ 40822710) здійснюють господарську діяльність з реалізації паливно-мастильних матеріалів із грубим порушенням законодавства України та порушенням правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах, що створює загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків. На виконання доручення слідчого до Вінницького відділу поліції надійшов рапорт співробітника управління захисту економіки у Вінницькій області ДЗЕ НП України відповідно до якого у ході виконання доручення на території м. Вінниці та Вінницького району встановлено ряд автозаправних пунктів, де здійснюється заправка автомобілів дизельним паливом або скрапленим газом. Такі пункти діють шляхом встановлення металевих вагончиків, в яких знаходиться заправна колонка з шлангом, через який здійснюється залив пального в бак автомобіля чи ємності, або шляхом встановлення резервуарів з скрапленим газом зі спеціальним обладнанням, що забезпечує заправку транспортних засобів. Такі заправні пункти здійснюють діяльність без отримання дозвільних документів, наявність яких є обов`язковою та передбачена чинним законодавством України, а саме дозволів ГУ ДСНС у Вінницькій області, Департаменту екології та природних ресурсів Вінницької ОДА, та крім того без дотримання заходів пожежної безпеки та інших правил та норм. Так, враховуючи викладене, для з`ясування обставин, які відповідно до ч. 1

ст. 91 КПК України підлягають доказуванню у цьому кримінальному

провадженні, виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної перевірки

ТОВ «НОРДІК ХІТ І ВЕНТ» (код. ЄДРПОУ 37777129) з питань дотримання

законодавства про працю. Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 40, 93 КПК України, слідчий просив суд клопотання задовольнити з підстав викладених у ньому та надати дозвіл на проведення позапланової перевірки.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав за обставин викладених у ньому.

Дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, оцінивши докази в їх сукупності, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Стаття 2 КПК України передбачає, що завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Відповідно до ст. 78 ПК України, визначено підстави для проведення документальної позапланової перевірки.

Відповідно до ст. 82.2 ПК України, тривалість перевірок, визначених устатті 78цього Кодексу (крім перевірок, що проводяться за наявності обставин, визначених упідпункті 78.1.8пункту 78.1 статті 78 цього Кодексу, тривалість яких встановлена устатті 200цього Кодексу), не повинна перевищувати 15 робочих днів для великих платників податків, щодо суб`єктів малого підприємництва - 5 робочих днів, для фізичних осіб - підприємців, які не мають найманих працівників, за наявності умов, визначених в абзацах третьому - восьмому цього пункту, - 3 робочі дні, інших платників податків - 10 робочих днів.

З огляду на вищенаведене, приймаючи до уваги характер та особливості вчиненого кримінального правопорушення, з метою повноти та всебічності розслідування кримінального провадження, в передбачені кримінально процесуальним законодавством строки, належного зібрання доказів про обставини вчинення кримінального правопорушення, встановлення істини та подальшого прийняття законного процесуального рішення, слідчий суддя вважає, що клопотання є обґрунтованим та доведеним, а тому підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 2, 9, 40 КПК України, ст. 78, 82 Податкового кодексу України, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Клопотання слідчого Вінницького відділу поліції ГУ Національної поліції у Вінницькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл на проведення позапланової виїзної перевірки діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю ТОВ «НОРДІК ХІТ І ВЕНТ» (код. ЄДРПОУ 37777129, 22300, Вінницька обл., Літинський район, селище міського типу Літин, вул. Сосонське шосе, будинок 4-В), за період з 30.05.2017 по 31.10.2017, з наступних питань:

Чи дотримано ТОВ «НОРДІК ХІТ І ВЕНТ» у своїй діяльності законодавство у сфері промислової безпеки, зокрема на об`єкті господарської діяльності з реалізації скрапленого газу за адресою: м. Вінниця, вул. Чехова, буд. 13?

Чи дотримано ТОВ «НОРДІК ХІТ І ВЕНТ» у своїй діяльності законодавство з охорони праці та гігієни праці, зокрема на об`єкті господарської діяльності з реалізації скрапленого газу за адресою: м. Вінниця, вул. Чехова, буд. 13?

Чи дотримано ТОВ «НОРДІК ХІТ І ВЕНТ» у своїй діяльності законодавство про працю, зокрема на об`єкті господарської діяльності з реалізації скрапленого газу за адресою: м. Вінниця, вул. Чехова, буд. 13?

Проведення перевірки доручити працівникам Управління Держпраці у Вінницькій області (юридична адреса: 21050, м.Вінниця, вул. Магістратська, буд. №37.

Встановити строк проведення перевірки протягом 5 робочих днів, починаючи з 13.11.2017.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення31.10.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70037633
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —127/22222/17

Ухвала від 31.10.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні