Ухвала
від 03.11.2017 по справі 756/14537/17
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

03.11.2017 Справа № 756/14537/17

№ 756/14537/17

№ 1-кс/756/2104/17

У Х В А Л А

Іменем України

03 листопада 2017 року слідчий суддя Оболонського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , слідчого СВ Оболонського УП ГУ Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Оболонського УП ГУ Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 , погоджене процесуальним керівником у справі прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до речей та документів,

в с т а н о в и в:

Слідчий СВ Оболонського УП ГУ Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 за погодженням з процесуальним керівником у справі прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 , звернулася до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів.

На обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що в провадженні Оболонського УП ГУ Національної поліції в м. Києві знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017100050009012 від 19 жовтня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України, з посиланням на те, що 20.09.2017 приблизно о 16 год. 00 хв. ОСОБА_5 1966 р.н. спричинив тілесні ушкодження ОСОБА_6 ., ІНФОРМАЦІЯ_1 по АДРЕСА_1 .

Згідно медичної довідки, наданої потерпілим. було встановлено, що 05.10.2017 року ОСОБА_6 було госпіталізовано до ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 та на нього заводилася медична карта стаціонарного хворого, а також надавалася необхідна медична допомога.

З метою встановлення наявності та ступеня тяжкості отриманих ОСОБА_6 , тілесних ушкоджень, а також механізму їх утворення, у даному кримінальному проваджені необхідно провести судово-медичну експертизу, для чого експертам має бути надана медична документація з ІНФОРМАЦІЯ_3 (медична карта стаціонарного хворого, рентгенівські знімки, тощо), стосовно лікування ОСОБА_6 .

Відповідно до листа адміністрація ІНФОРМАЦІЯ_3 , повідомила, що доступ до медичної документації, буде надаватись лише на підставі ухвали слідчого судді, суду, так як відомості містяться в медичній документації можуть становити лікарську таємницю.

Враховуючи, що без медичної документації, яка перебуває у ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою: АДРЕСА_3 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , неможливо призначити та провести судово-медичну експертизу відносно ОСОБА_6 , слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів та можливість їх вилучити.

Особи, у володінні яких знаходяться зазначені документи, а також прокурор ІНФОРМАЦІЯ_4 ОСОБА_4 про день та час розгляду клопотання повідомлялись належним чином, про причини неявки в судове засідання не повідомили, тому, вважаю за можливе проводити розгляд клопотання за їх відсутності.

У судовому засіданні слідчий підтримав дане клопотання та просив для об`єктивного з`ясування дійсних фактичних обставин справи його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими слідчий, обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя дійшов до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження вбачається, що 19 жовтня 2017 року внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України.

Документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, з метою отримання інформації, можуть бути отримані у ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка розташована за адресою: АДРЕСА_3 .

Відповідно до статтями 161, 162 КПК України, документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, не є документами, до яких заборонено доступ, але містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи те, що слідчим, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних у клопотанні документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, вважаю за необхідне надати слідчому тимчасовий доступ до вказаних документів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.159, 160, 162, 163, 164, 166, п. 10 ч. 1 ст. 309 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СВ Оболонського УП ГУ Національної поліції в м. Києві ОСОБА_3 , погоджене процесуальним керівником у справі прокурором Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_4 про надання тимчасового доступу до документів задовольнити.

Надати слідчому СВ Оболонського УП ГУ Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до рентгенівських знімків, медичної карти стаціонарного хворого та іншої медичної документації ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , яка зберігається в ІНФОРМАЦІЯ_3 , за адресою: АДРЕСА_3 , та можливість вилучити вказані речі для проведення судово-медичної експертизи.

Посадовим особам ІНФОРМАЦІЯ_3 надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі документів та можливість їх вилучити.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.11.2017
Оприлюднено08.03.2023

Судовий реєстр по справі —756/14537/17

Ухвала від 03.11.2017

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Жежера О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні