Постанова
від 03.11.2017 по справі 814/2118/17
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Миколаїв

03 листопада 2017 року Справа № 814/2118/17

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Брагара В.С. розглянув адміністративну справу в порядку письмового провадження

за позовомІнгульського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Миколаєва Миколаївської області, пр. Богоявленський, 55-е, м. Миколаїв, 54018

доПублічного акціонерного товариства "Миколаївавтосервіс", вул. Кірова, 242, м. Миколаїв, 54028

простягнення заборгованості в сумі 1424,32 грн., ВСТАНОВИВ: Позивач звернувся до Миколаївського окружного адміністративного суду з позовними вимогами про стягнення з відповідача на його користь заборгованості в сумі 1424,32 грн.

В обґрунтування своїх вимог позивач зазначає, що відповідач повинен відшкодовувати фактичні витрати на виплату і доставку пільгових пенсій у сумі 1424,32 грн.

27.10.2017 р. представник позивача надав до суду клопотання про розгляд справи за його відсутністю, в порядку письмового провадження.

Представники сторін в судове засідання не з'явились, відповідач заперечень суду не надав. В зв'язку з цим справа розглядається у письмовому провадженні відповідно до ч.6 ст. 128 КАС України.

Дослідивши матеріали справи та оцінивши наявні в них фактичні дані, суд встановив наступне.

Публічне акціонерне товариство "Миколаївавтосервіс" зареєстроване як юридична особа Миколаївською міською радою та перебуває, як платник страхових внесків на загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні.

Відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" та Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 р. відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах особам, які мають стаж, що дає право на призначення цих пенсій.

Колишній працівник відповідача ОСОБА_1, який працював на роботах із шкідливими та важкими умовами праці, була призначена пенсія за віком на пільгових умовах відповідно до пунктів "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", який передбачає, що право на пенсію за віком на пільгових умовах, незалежно від місця останньої роботи, мають працівники, зайняті повний робочий день на роботах зі шкідливими і важкими умовами праці - за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваним Кабінетом Міністрів України, і за результатами атестації робочих місць: чоловіки - після досягнення 55 років і при стажі роботи не менше 25 років, із них не менше 12 років 6 місяців на зазначених роботах, жінки - після досягнення 50 років і при стажі роботи не менше 20 років, із них не менше 10 років на зазначених роботах.

Відповідно до ч.2 Прикінцевих положень Закону №1058 пенсійне забезпечення застрахованих осіб, які працювали або працюють на роботах із шкідливими і важкими умовами праці за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджених Кабінетом Міністрів України, та за результатами атестації робочих місць, на посадах, що дають право на призначення пенсії за віком на пільгових умовах або за вислугу років, які відповідно до законодавства, що діяло раніше, мали право на пенсію на пільгових умовах або за вислугу років, здійснюється згідно з окремим законодавчим актом через професійні та корпоративні фонди. Підприємства та організації з коштів, призначених на оплату праці, вносять до Пенсійного фонду плату, що покриває фактичні витрати на виплату і доставку пенсій особам, які були зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах за списком робіт і професій, затвердженим Кабінетом Міністрів України, починаючи з дня набрання чинності цим Законом, у розмірі 20 відсотків з наступним збільшенням її щороку на 10 відсотків до 100-відсоткового розміру відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку цих пенсій до набуття права на пенсію за віком відповідно до цього Закону.

У відповідності до ч.1 п.п. 6.1 п.6 Інструкції "Про порядок обчислення та сплати підприємствами, установами, організаціями та громадянами збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, інших платежів, а також обліку їх надходження до Пенсійного фонду України" №21-1 від 31.12.2003 р. відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 "Прикінцевих положень" Закону №1058.

Згідно з п.п.6.4. п.6 Інструкції, розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій.

У відповідності до п.п.6.8. п.6 Інструкції підприємства та організації зобов'язані щомісяця до 25-го числа вносити до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

На підставі Інструкції позивач надсилав відповідачеві розрахунки про фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, що підлягали відшкодуванню відповідачем за період з 01.08.2017 р. по 30.09.2017 р.

В матеріалах справи містяться листи-відповіді банківських установ, які підтверджують понесення позивачем фактичних витрат по виплаті та доставці пенсій за віком на пільгових умовах.

Таким чином, станом на час звернення позивача з позовом до суду, відповідач має заборгованість по виплаті і доставці пільгових пенсій за період з 01.08.2017 р. по 30.09.2017 р. на суму 1424,32 грн., яку він не сплатив.

За таких обставин суд вважає позовні вимоги обґрунтованими, доведеними та такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Судові витрати по справі відсутні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.11, 69, 71, 86, 159-163, КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити в повному обсязі.

2. Стягнути з Публічного акціонерного товариства "Миколаївавтосервіс" (вул. Кірова, 242, м. Миколаїв, 54028, код ЄДРПОУ 03120414) на користь Інгульського об'єднаного управління Пенсійного фонду України м.Миколаєва Миколаївської області заборгованість з відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за період з 01.08.2017 р. по 30.09.2017 р. на суму 1424,32 грн. (одна тисяча чотириста двадцять чотири гривні тридцять дві копійки).

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова суду може бути оскаржено до суду апеляційної інстанції шляхом подання апеляційної скарги. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня проголошення/отримання її копії. Апеляційна скарга подаються Одеському апеляційному адміністративному суду через Миколаївський окружний адміністративний суд.

Суддя В.С. Брагар

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.11.2017
Оприлюднено10.11.2017
Номер документу70056495
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/2118/17

Постанова від 03.11.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

Ухвала від 19.10.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Брагар В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні