Ухвала
від 01.11.2017 по справі 369/11975/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/11975/17

Провадження № 1-кс/369/3391/17

УХВАЛА

Іменем України

01.11.2017 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 4201611000000303 від 31.05.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, лейтенант податкової міліції ОСОБА_3 , з клопотанням про проведення обшуку у кримінальному провадженні № 4201611000000303 від 31.05.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України.

Процесуальне керівництво здійснюється Києво-Святошинською місцевою прокуратурою Київської області.

Своє клопотання слідчий мотивує тим, що підставою для початку досудового розслідування послугували матеріали від прокуратури Київської області, а саме про те що у період опалювального сезону 2014-2015 року службові особи ТОВ «Київоблтепло» (код ЄДРПОУ 39253933) відповідно до постанови КМУ від 09.07.2014 № 293 «Про стимулювання заміщення природного газу у сфері теплопостачання» отримали від комунальних закладів Київської області бюджетні кошти у сумі 26 млн. грн., за постачання альтернативного джерела енергії.

В подальшому службові особи ТОВ «Київоблтепло», ухилилися від сплати податків, шляхом проведення фінансово - господарських операцій з підприємствами з ознаками «фіктивності», а саме ТОВ «Компанія Трейд - Март» (код ЄДРПОУ 39998558), сума ПДВ - 200 тисяч гривень, TOB «ТК Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 39798423), сума ПДВ - 260 тисяч гривень, ТОВ «ТД Ідест» (код ЄДРПОУ 40098654), сума ПДВ - 400 тисяч гривень, ТОВ «Моноліт - Євробуд» (код ЄДРПОУ 39639062), сума ПДВ - 540 тисяч гривень, ТОВ «Євронерготрейд» (код ЄДРПОУ 39276767), сума ПДВ - 560 тисяч гривень на загальну суму 1 960 000 грн.

Згідно дослідження , яке було отримано від ГУ ДФС у Київській області, встановлено, що по взаємовідносинах із TOB «ТК «Інтертрейд, « ПП «ІД Ідест», ТОВ «Компанія «Трейд - Март», за період лютий - березень 2016 року вбачається безтоварне проведення операцій, яке спрямоване на незаконне формування податкового кредиту та ухилення від сплати податків.

Також, є підстави вважати, що оформлення операцій ТОВ «Київоблтепло», з переліченими СГД, що мають ознаки «фіктивності», стосовно придання товарів, можливо здійснювалося без наміру фактичного отримання останніх, а отже, відображенні ТОВ «Київоблтепло» у складі податкового кредиту сум ПДВ від вказаних контрагентів у звітному періоді, не відповідає вимогам п. 198.3, п. 198.6. ст.198 Податкового кодексу.

Тобто, в вказаному періоді, в податковому обліку ТОВ «Київоблтепло», частину податкового кредиту з податку на додану вартість сформовано, шляхом відображення в податковій звітності сум ПДВ від оформлення операцій з контрагентами, що мають ознаки фіктивності, які перераховані вище, що вплинули на показники податкової звітності з податку на додану вартість.

В ході виконання доручення в порядку ст. 40 КПК України, оперативним управлінням надано інформації, щодо якої згідно оперативної інформації встановлено, що фактичне місце розташування ТОВ «КиївОблтепло» (код ЄДРПОУ 39253933), фактично знаходиться, за адресою: м. Київ, вул. Тропініна, 5-В.

Крім цього, за результатами проведених заходів встановлено, що за вказано адресою знаходиться чотирьох поверхова будівля офісного типу, вхід до офісного приміщення здійснюється по перепустках, в холі при вході в офісне приміщення знаходиться кімната охорони та роторний повнозростовий турнікет.

Слідчим шляхом, за допомогою програми «Google Maps», вдалося можливим встановити та відобразити фото таблицю даного приміщення.

В ході досудового розслідування, використовуючи відомості інформаційно-аналітичної системи (АРМах) IT ДФС України було проведено огляд, за яким встановлено електронні адреси та IP-адреси ТОВ «КиївОблТеплом» з яких відбувалося відправлення звітності до органів фіскальної служби у період здійснення фінансово-господарської діяльності.

В ході проведення аналізу, за отриманими електронними адресами та IP-адресами було встановлено, що IP - адреси НОМЕР_1 належать оператору телекомунікації ТОВ «Гігатранс» (код ЄДРПОУ 34603204).

Також існує небезпека, щодо знищення документів, які мають доказове значення для встановлення істини в кримінальному провадженні.

Крім того є підстави вважати, що за місцем розташування нежилого приміщення, яке використовується службовими особами ТОВ «Київоблтепло» (код ЄДРПОУ 39253933) знаходяться документи, складені від імені службових осіб вищевказаних підприємств задіяних в протиправній схемі по умисному ухиленню від сплати податків та обов`язкових платежів, печатки, штампи, кліше, чорнові записи, магнітні носії інформації, флеш-накопичувачі інформації, комп`ютерна техніка, на якій виготовилися документи, що можуть мати силу доказів у кримінальному провадженні, документи з вільними зразками почерку та підпису осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

Первинні документи ТОВ «Київоблтепло» (код ЄДРПОУ 39253933) по взаємовідносинах з ТОВ «Компанія Трейд - Март» (код ЄДРПОУ 39998558), TOB «ТК Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 39798423). ТОВ «ТД Ідест» (код ЄДРПОУ 40098654), ТОВ «Моноліт - Євробуд» (код ЄДРПОУ 39639062), ТОВ «Євронерготрейд» (код ЄДРПОУ 39276767), мають доказове значення у кримінальному провадженні, а також містять відомості, щодо проведених фінансово господарських взаємовідносин, щодо їх підтвердження чи спростування.

Згідно договору №УТ - 09/02-17, ТОВ «Укртепло» передає в оренду суборендарю ТОВ «Київоблтепло» приміщення, загальною площею 8 кв. м. (каб. №307).

Враховуючи викладене ТОВ «Київоблтепло», фактично знаходиться в приміщенні ТОВ «Укртепло», ТОВ «Київоблтепло може зберігати документи, в всьому приміщенні ТОВ «Укртепло», за адресою: м. Київ, вул. Тропініна 5-В.

Також оригінали первинних фінансово - господарських документів, необхідні для проведення судових експертиз (судово-почеркознавчої експертизи, судово-економічної експертизи та ін.).

ТОВ «Київоблтепло» фактично знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Тропініна, 5-В, а також за цією адресою знаходяться офісні приміщення ТОВ «Київоблтепло», в яких зберігаються первинні фінансово - господарські документи, чорнові записи, носії електронної інформації (флеш - накопичувані комп`ютерна техніка, де може зберігатись електронна інформація, електронна переписка, Wi-Fi роутери та телефони, що містять МАС адреси та IMEI, CD диски, відеокамери та їх накопичувані, пристрої для друку паперових носіїв), грошові кошти, отримані у результаті незаконної діяльності та інші предмети та речі, що можуть мати силу доказів у кримінальному провадженні, документи з вільними зразками почерку та підпису осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення.

У слідчого органу досудового розслідування є достатні підстави вважити, що за вказаною адресою знаходяться чорнові записи, магнітні носії інформації, флеш - накопичувані інформації, комп`ютерна техніка, на якій виготовлялися документи, що можуть мати силу доказів у кримінальному провадженні, документи з вільними зразками почерку та підпису осіб, причетних до вчинення злочину, документи ТОВ «Київоблтепло», по взаємовідносинами із вищевказаними ТОВ, що підлягають вилученню.

Згідно інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно - право власності, земельна ділянка на якій розташоване ТОВ «Київоблтепло», та ТОВ «Укртепло», за адресою: м. Київ, вул. Тропініна 5-В, належить ПрАТ «Розрахунковий Центр з обслуговування договорів на фінансових ринках» (код ЄДРПОУ 35917889).

Іншим способом, окрім як провести обшук за місцем знаходження ТОВ «Київоблтепло» код за ЄДРПОУ (39253933) за адресою: м. Київ, вулиця Тропініна, 5-В, виявити та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукати і вилучити речі і документи, які використовуватимуться, як докази вчинення кримінальних правопорушень під час судового розгляду неможливо, оскільки наявні достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення відшукуваних речей і документів особами причетними до вчинення кримінальних правопорушень у випадку отримання ними інформації стосовно значення для досудового розслідування відшукуваних речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, який клопотання підтримав та просив його задовольнити з підстав зазначених в мотивувальній частині клопотання, вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило.

Клопотання розглядалось у відсутність службових осіб ТОВ «Київоблтепло», ТОВ «Укртепло», ПрАТ «Розрахунковий Центр» з метою унеможливлення знищення або переховування вказаних у клопотанні документів.

Враховуючи припис ст. 107 КПК України, суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання без фіксації технічними засобами.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали досудового розслідування, приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає до часткового задоволення.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 233-235, 309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку, старшому слідчому СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 , начальнику другого відділу ВРКП СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 , старшому слідчому СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_5 , старшого слідчого СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_6 , старшого слідчого СУ ФР Києво-Святошинської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, лейтенанта податкової міліції ОСОБА_7 , старшого слідчого СУ ФР Києво-Святошинської ОДНІ ГУ ДФС у Київській області, лейтенанта податкової міліції ОСОБА_8 , прокурору Києво - Святошинської місцевої прокуратури раднику юстиції ОСОБА_9 та (або) слідчим слідчої групи, за місцем фактичного розташування офісних приміщень ТОВ «Київоблтепло» за адресою: м. Київ, вул. Тропініна 5-В, тобто на все приміщення, яке розташовано, за даною адресою, згідно інформаційної довідки з Реєстру прав власності на нерухоме майно - право власності, земельна ділянка на якій розташоване ТОВ «Київоблтепло», та ТОВ «Укртепло», за адресою: м. Київ, вул. Тропініна 5-В, належить ПрАТ «Розрахунковий Центр» з обслуговування договорів на фінансових ринках» (код ЄДРПОУ 35917889), з метою відшукання та вилучення оригіналів та копій первинних фінансово - господарських документів ТОВ «Київоблтепло», а саме договорів, угод, контрактів з відповідними додатками, акти приймання - передачі товарно - матеріальних цінностей (робіт, послуг), податкових накладних товаро - транспортних накладних, платіжних документів, оборотно - сальдові відомості з конкретизацією інформації по постачальникам та покупцям, сертифікати, свідоцтв на товар, книги складського обліку приймання та відпуску товару, книги реєстрації в`їзду та виїзду автомобілів по взаємовідносинах із ТОВ «Компанія Трейд - Март» (код ЄДРПОУ 39998558), TOB «ТК Інтертрейд» (код ЄДРПОУ 39798423), ТОВ «ТД Ідест» (код ЄДРПОУ 40098654), ТОВ «Моноліт - Євробуд» (код ЄДРПОУ 39639062), ТОВ «Євронерготрейд» (код ЄДРПОУ 39276767), ТОВ «Мастербізнес» (код ЄДРПОУ 39599905), а також інших підприємств, які мають ознаки фіктивності та взаємовідносини із ТОВ «Київоблтепло», а також:

-чорнових записів;

-печаток новостворених або придбаних підприємств з ознаками фіктивності;

-носіїв електронної інформації (флеш-накопичувачі, комп`ютерна техніка, де може зберігатись електронна інформація, електронна переписка, Wi-Fi роутери та телефони, що містять МАС адреси та IMEI. CD диски, відеокамери та їх накопичувачі, пристрої для друку паперових носіїв);

-грошових коштів, отриманих у результаті незаконної діяльності;

-інших предметів та речей, які свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Роз`яснити, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70074166
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні № 4201611000000303 від 31.05.2016 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України

Судовий реєстр по справі —369/11975/17

Ухвала від 01.11.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні