Ухвала
від 09.11.2017 по справі 344/14866/17
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/14866/17

Провадження № 1-кс/344/4388/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 листопада 2017 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчго слідчого відділу Івано-Франківського ВП ГУ НП України в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором Івано-Франківської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 12017090010004601 від 08.11.2017р.,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого зазначив, що 07.11.2017 року близько 18 год. 04 хв. Надійшло повідомлення від громадянина ОСОБА_5 по телефону до ЧЧ Івано-Франківського ВП про те, що в АДРЕСА_1 у нежитловому приміщенні функціонує незаконний заклад "Золота Підкова" в якому знаходяться ігрові автомати та надаються послуги грального бізнесу. Даний заклад належить невстановленій слідством особі.

В ході здійснення першочергових слідчих (розшукових) дій проведено огляд місця події та опитано заявника ОСОБА_5 , а також опитано ОСОБА_6 та ОСОБА_7 які також бачили як в закладі « ІНФОРМАЦІЯ_1 » що в АДРЕСА_1 знаходяться ігрові автомати та надаються послуги грального бізнесу.

Першочерговими слідчими (розшуковими) діями встановлено, що для можливого надання азартних ігор працівники закладу використовують комп`ютерну техніку та платіжний термінал самообслуговування. Крім того, працівники грального закладу можуть використовувати різного роду чеки, чорнові записи, в яких відображено «чорнову» бухгалтерію, тобто різного роду знаряддя та засоби скоєння злочину. Внаслідок такої незаконної діяльності працівники закладу від відвідувачів отримують грошові кошти.

Згідно відомостей з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно крамницю з офісними приміщеннями, яке розташоване по АДРЕСА_1 власником якого є ТзОВ «Торгово-комерційна фірма «Меблі» ЄДРПОУ: 01554893, зареєстрована за адресою% м. Івано-Франківськ, вул. Шеремети, 2А.

З боку як власника приміщення, так і його можливого орендаря в силу їх відносин та знайомств можуть бути створені перешкоди для проведення слідчих дій з метою документування зайняття гральним бізнесом, а тому є необхідність у проведенні обшуку.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення комп`ютерної техніки, платіжних терміналів самообслуговування, різного роду чеків, чорнових записів, в яких відображено «чорнову» бухгалтерію, незаконно отриманих грошових коштів, тобто різного роду знарядь та засобів скоєння злочину, незаконно здобутого майна, на даний час виникла необхідність у проведенні обшуку крамниці з офісними приміщеннями за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Шеремети, 2А, яке належить на праві приватної власності ТзОВ «Торгово-комерційна фірма «Меблі» ЄДРПОУ: 01554893.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задовольнити.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, вважаю наступне.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке, крім іншого, повинно містити відомості про: житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

З матеріалів клопотання вбачається достатньо підстав вважати, що в крамниці з офісними приміщеннями за адресою: АДРЕСА_1 можуть знаходитися комп`ютерна техніка, платіжні термінали самообслуговування, різного роду чеки, чорнові записи, в яких відображено «чорнову» бухгалтерію, незаконно отримані грошові кошти, тобто різного роду знаряддя та засоби скоєння злочину, незаконно здобуте майно.

Метою проведення обшуку слідчий зазначив виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також відшукання та вилучення вищезазначених речей та документів.

В той же час стороною кримінального провадження, яка звернулась з вказаним клопотанням доведено, що на даний час проводиться вичерпний комплекс заходів, спрямованих на розкриття вказаного вище кримінального правопорушення та встановлення осіб, які його вчинили, а також наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що необхідність проведення такої слідчої дії, як обшук, відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку крамниці з офісними приміщеннями за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Шеремети, 2А, яке належить на праві приватної власності ТзОВ «Торгово-комерційна фірма «Меблі» ЄДРПОУ: 01554893, - з метою відшукання та вилучення комп`ютерної техніки, в яких встановлені програми для здійснення азартних ігор, платіжних терміналів самообслуговування, різного роду чеків, чорнових записів, в яких відображено «чорнову» бухгалтерію, незаконно отриманих грошових коштів.

Ухвала діє до 08 грудня 2017 року включно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70149487
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження № 12017090010004601 від 08.11.2017р

Судовий реєстр по справі —344/14866/17

Ухвала від 09.11.2017

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Татарінова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні