Ухвала
від 24.10.2017 по справі 808/1917/16
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ОСОБА_1 ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

24 жовтня 2017 рокуСправа № 808/1917/16 м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі

головуючого - судді Стрельнікової Н.В.

за участю секретаря судового засідання Батигіна О.В.

розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області про заміну сторони в адміністративній справі

за позовом: Державної податкової інспекції у Хортицькому районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області

до: Кооперативу Наш дім

про: стягнення суми боргу у розмірі 198 296,37 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Запорізького окружного адміністративного суду від 21.07.2016 по справі №808/1917/16 задоволено позовні вимоги Державної податкової інспекції у Хортицькому районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області (надалі - ДПІ у Хортицькому районі м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області, стягувач) та стягнуто з рахунків платника податків - Кооперативу Наш дім (код ЄДРПОУ 26573696) (надалі - відповідач, боржник) у банках, обслуговуючих такого платника податків, а також за рахунок готівки, що належить такому платнику податків:

податковий борг з орендної плати з юридичних осіб у розмірі 45 581,49 грн.;

податковий борг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплаченого юридичними особами, які є власниками об'єктів житлової нерухомості у розмірі 152 714,88 грн.

Постанова суду набрала законної сили 02.09.2016.

03 жовтня 2017 року Запорізькою об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Запорізькій області (надалі - Запорізька ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області, заявник) до суду подано клопотання про заміну сторони (вх. №26761), в якому заявник просить суд замінити первісного позивача ДПІ у Хортицькому районі м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області на його правонаступника - Запорізьку ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області.

В обґрунтування клопотання заявник посилається на реорганізацію територіальних органів ДФС України постановою Кабінету Міністрів України №892 від 04.11.2015. Вказує, що Запорізька ОДПІ є правонаступником усіх прав та обов'язків, зокрема й, ДПІ у Хортицькому районі м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області.

Відповідно до ст. 15-1 КАС України, автоматизованою системою документообігу суду для розгляду даної справи було визначено суддю Нечипуренко О.М.. Автоматизованою системою документообігу суду для розгляду даної заяви визначено суддю Стрельнікову Н.В.

Заявник в судове засідання не з'явився, 24.10.2017 подав до суду клопотання (вх. №28728) про розгляд клопотання про заміну сторони без його участі.

Причини неявки представника відповідача суду не відомі. Про дату, час та місце розгляду заяви повідомлявся належним чином.

Відповідно до частини 2 статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з частиною 1 статті 41 КАС України суд під час судового розгляду адміністративної справи здійснює повне фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу. У разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

У зв'язку із вищевикладеним, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши подане клопотання та додані до нього матеріали суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Згідно з частиною 1 статті 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з абз. 1 п. 95.3 ст. 95 Податкового кодексу України, стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, та з рахунків платників податків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, відкритих в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання контролюючим органам, у розмірі суми податкового боргу або його частини.

Отже, судові рішення про стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, виконуються контролюючим органом, без залучення органів та/або осіб, визначених Законом України Про виконавче провадження , а тому в такій категорії справ виконавчі листи не видаються.

Судом досліджено надані представником Запорізької ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області докази, зокрема Положення про Запорізьку ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області, затверджене наказом ДФС України №76 від 26.08.2014, у редакції наказу від 20.01.2016 №52, які свідчать про утворення територіального органу ДФС України - Запорізької ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області.

Додані до клопотання докази та положення постанови Кабінету Міністрів України №892 від 04.11.2015 також свідчать про правонаступництво Запорізької ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області після ДПІ у Хортицькому районі м. Запоріжжя ГУ ДФС у Запорізькій області.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що клопотання Запорізької ОДПІ ГУ ДФС у Запорізькій області про заміну сторони є обґрунтованим, а отже таким, що підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 41, 158, 160, 165, 264 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання Запорізької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Запорізькій області про заміну сторони задовольнити.

Замінити первісного позивача в адміністративній справі №808/1917/16, а саме: Державну податкову інспекцію у Хортицькому районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області, його правонаступником - Запорізькою об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Запорізькій області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя Н.В. Стрельнікова

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення24.10.2017
Оприлюднено11.11.2017
Номер документу70159623
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1917/16

Ухвала від 24.10.2017

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Постанова від 21.07.2016

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

Ухвала від 21.06.2016

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нечипуренко Олександр Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні