Ухвала
від 09.11.2017 по справі 2а/0570/240/2011
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

09 листопада 2017 р.                                         Справа №2а/0570/240/2011

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Аляб'єв І.Г., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі №2а/0570/240/2011 про заміну сторони виконавчого провадження у адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в м. Добропіллі до Державного підприємства «Добропіллявугілля» в особі Відокремленого підрозділу Шахта «Алмазна» про стягнення пені за несвоєчасну сплату страхових внесків в розмірі – 335 059,47 гривень,

в с т а н о в и в:

27.09.2017 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява Добропілльського відділення Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №2а/0570/240/2011 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в м. Добропіллі до Державного підприємства «Добропіллявугілля» в особі Відокремленого підрозділу Шахта «Алмазна» про стягнення пені за несвоєчасну сплату страхових внесків в розмірі – 335 059,47 гривень.

В обґрунтування якої заявник посилається на те, що Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Добропіллі Донецької області припинило свою діяльність та на даний час є відокремленим підрозділом, правонаступником є Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Посилаючись на приписи статті 264 КАС України, пункту 5 статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» заявник просив замінити сторону виконавчого провадження – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Добропіллі Донецької області на Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (ідентифікаційний код 41325231).

Представник заявника через канцелярію суду надав клопотання про розгляд питання про заміну сторони виконавчого провадження в порядку письмового провадження.

Представник відповідача до судового засідання не з'явився, клопотань про відкладення розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження через канцелярію суду не надав.

Частиною 6 статті 128 КАС України зазначено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд вважає її такою, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 24 лютого 2011 року позовні вимоги Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в м. Добропіллі до Державного підприємства «Добропіллявугілля» в особі Відокремленого підрозділу Шахта «Алмазна» про стягнення пені за несвоєчасну сплату страхових внесків в розмірі – 335 059,47 гривень – задоволені.

Стягнуто з Державного підприємства «Добропіллявугілля» (ЗКПО 26319503, 85000, м. Дообропілля, вул. Низова, 1) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві в м. Добропіллі (ЄДРПОУ 25968286, р/р 37172400901035 ГУ ДКУ в Донецькій області, МФО 834016) заборгованість зі сплати пені за несвоєчасну сплату страхових внесків в розмірі - 335059 (триста тридцять п'ять п'ятдесят дев'ять) грн. 47 коп.

15 серпня 2013 року у справі видано виконавчий лист № 2а/0570/240/2011.

Постановою суду від 14 лютого 2017 року втрачене судове провадження відновлено частково в частині процесуальних документів, постановлених Донецьким окружним адміністративним судом під час розгляду та вирішення справи по суті.

09 жовтня 2017 року ухвалою замінено боржника у виконавчому провадженні, а саме – Відокремлений підрозділ «Шахта «Алмазна» Державного підприємства «Добропіллявугілля» його правонаступником – Державне підприємство «Добропіллявугілля» (код за ЄДРПОУ 32186934, адреса: 85000, м. Добропілля, пр.-т Шевченка – 2, Донецька область).

Відповідно даних з безкоштовного витягу з ЄДРЮОФОП, відділення Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в м. Добропіллі в Донецькій області припинено, правонаступником визначено Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

Згідно Наказу від 26 травня 2017 року № 587 «Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Добропіллі Донецької області», припинено юридичну особу Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Добропіллі Донецької області шляхом реорганізації - приєднання Відділення до Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області тощо.

Частиною першою статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з частиною п'ятою статті 15 Закону України «Про виконавче провадження» у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. Для правонаступників усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Суд зазначає, що внаслідок проведення процедури ліквідації юридичної особи – Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у місті Добропіллі Донецької області її функції задля забезпечення реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення та ведення обліку осіб фактично здійснюються Управлінням Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області.

За приписами пункту 4 частини першої статті 4 Закону України «Про виконавче провадження» у виконавчому документі зазначається ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку про необхідність задоволення заяви Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі №2а/0570/240/2011 про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в м. Добропіллі до Державного підприємства «Добропіллявугілля» в особі Відокремленого підрозділу Шахта «Алмазна» про стягнення пені за несвоєчасну сплату страхових внесків в розмірі – 335 059,47 грн.

Керуючись статтями 128, 160, 165, 264, Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

у х в а л и в:

Заяву Управління Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області по справі №2а/0570/240/2011 про заміну сторони виконавчого провадження за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в м. Добропіллі до Державного підприємства «Добропіллявугілля» в особі Відокремленого підрозділу Шахта «Алмазна» про стягнення пені за несвоєчасну сплату страхових внесків в розмірі – 335 059,47 грн – задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні у справі №2а/0570/240/2011 з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Добропіллі Донецької області на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області (код ЄДРПОУ 41325231).

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Донецького апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя                                                             Аляб'єв І.Г.

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення09.11.2017
Оприлюднено14.11.2017
Номер документу70159803
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0570/240/2011

Ухвала від 22.01.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 09.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 14.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Постанова від 14.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 10.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 09.01.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Аляб'єв І.Г.

Ухвала від 17.03.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ханова Раїса Федорівна

Ухвала від 17.03.2011

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Ханова Раїса Федорівна

Ухвала від 26.01.2015

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Дмитрієв В.С.

Ухвала від 22.11.2014

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні