Ухвала
від 10.11.2017 по справі 127/23644/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/23644/17

Провадження №1-кс/127/10274/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 листопада 2017 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

власника майна ОСОБА_4 ,

розглянувши клопотання заступника начальника 2-го відділу розслідування кримінальних проваджень СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

03.11.2017 року до Вінницького міського суду звернувся заступник начальника 2-го відділу розслідування кримінальних проваджень СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 з клопотанням про накладення арешту на грошові кошти, які знаходяться на рахунках № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 відкритих ТОВ «Кіаном» (код ЄДРПОУ 41407261) у ПАТ «ПУМБ» (МФО - 334851, м. Київ, вул. Андріївська, 4).

Клопотання мотивовано тим, що Слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42017020000000058, зареєстрованому у ЄРДР 10.02.2017, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 205, ч.3 ст.191, ч.3 ст. 212 КК України.

В ході досудового розслідування даного кримінального провадження встановлено, що мешканці м. Вінниці, з метою прикриття незаконної діяльності, пов`язаної з вчиненням фіктивних фінансово-господарських операцій, переведенням безготівкових коштів у готівку для підприємств реального сектору економіки, створили або придбали ТОВ «Ріко-Імпорт» та в подальшому, повторно, створили або придбали ТОВ «Ріко-Інвест», ПП «Стрибог», ПП «Сімаргл», ТОВ «Дажбог», ПП «Крамина», ТОВ «Вертоград», ТОВ «Маєстат», ТОВ «Зміч», ТОВ «Дрим», ТОВ «Брасс ЛТД», ТОВ «Баред», ТОВ «РПТ», ТОВ «Сквоч», ТОВ «Недор», ТОВ «Штоль», ТОВ «Чарпа», ТОВ «Райвел Рітел», ТОВ «Гресс», ТОВ «Кролл плюс», засновником та керівником яких являється ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_3 ).

Встановлено, що вказані підприємства відносяться до однієї схеми, яка створена з метою надання послуг для підприємств реального сектору економіки з конвертації грошових коштів у готівку у особливо великих розмірах, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, штучного збільшення витрат суб`єктів господарювання з метою ухилення від сплати податку на прибуток, створення видимості придбання товарів (робіт, послуг), які безпосередньо пов`язані з видом господарської діяльності вигодонабувачів. Дані підприємства зареєстровані на одну особу ОСОБА_5 та одною адресою, не мають ніяких трудових та інших ресурсів необхідних для поставки товарів, виконання робіт, надання послуг, що свідчить про неможливість проведення фінансово господарської діяльності. При цьому дані підприємства звітність до контролюючих органів не подають, проводять у значних об`ємах фінансові операції по банківських рахунках, ОСОБА_5 всі грошові кошти, які надходять на банківські рахунки, в той же чи на наступний день, знімає у вигляді готівки на нібито закупівлю товарно-матеріальних цінностей.

Досудовим розслідуванням встановлено, що пособником ОСОБА_5 у веденні бухгалтерського і податкового обліків фіктивних СПД являється ОСОБА_4 , яка являється директором та засновником ТОВ «Кіаном» (код ЄДРПОУ 41407261) та веде бухгалтерський і податковий облік ПП «Адрем Плюс» (код ЄДРПОУ 36685488). Податкова звітність та податкові накладні по вказаних підприємствах реєструвались за однією ІР-адресою та однією електронною адресою, тобто являються взаємозв`язаними та підконтрольними ОСОБА_4 і ОСОБА_5 .

Згідно з наявною інформацією ТОВ «Кіаном» використовує рахунки відкриті у ПАТ «ПУМБ» через які здійснюють сумнівні фінансові операції, обставини здійснення яких свідчать про відсутність об`єктивного зв`язку між операцією та характером діяльності підприємства.

Враховуючи обставини кримінального провадження, у слідства є підстави вважати, що у теперішній час грошові кошти, які знаходяться на рахунках ТОВ «Кіаном» (код ЄДРПОУ 41407261) у ПАТ «ПУМБ» є отриманими у результаті вчинення злочинів, тобто предметом, засобом вчинення злочину, доказом злочину, набутими злочинним шляхом, доходом від вчиненого злочину, слідчий просить накласти арешт на вказане майно.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав.

ОСОБА_4 в судовому засіданні заперечувала проти арешту грошових коштів підприємства засновником та директором якого вона є..

Дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження, заслухавши думку учасників розгляду клопотання, слідчий суддя прийшов до наступного висновку.

За відсутності клопотання про фіксацію судового процесу технічними засобами суд, вислухавши пояснення учасників судового процесу, дослідивши матеріали кримінального провадження, клопотання слідчого, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ст. 107 ч. 1 КПК України рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування, в тому числі під час розгляду питань слідчим суддею, приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. За клопотанням учасників процесуальної дії застосування технічних засобів фіксування є обов`язковим.

Враховуючи те, що від учасників процесуальної дії не надійшло клопотання про застосування технічних засобів фіксування розгляду клопотання про накладення арешту, тому слідчий суддя вважає за можливим розглянути дане клопотання без застосування технічних засобів фіксування.

Згідно ч.2 ст. 170 КПК України слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другій статті 167 цього Кодексу. Крім того, у випадку задоволення цивільного позову суд за клопотанням прокурора, цивільного позивача може вирішити питання про накладення арешту на майно для забезпечення цивільного позову до набрання судовим рішенням законної сили, якщо таких заходів не було вжито раніше.

Згідно п.1 ч.2 ст. 167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди.

Так як, зазначене у клопотанні майно, а саме грошові кошти, які знаходяться на рахунках ТОВ «Кіаном» (код ЄДРПОУ 41407261) у ПАТ «ПУМБ» є отриманими у результаті вчинення злочинів, тобто предметом, засобом вчинення злочину, доказом злочину, набутими злочинним шляхом, доходом від вчиненого злочину, відповідно до ст. 98 КПК України має значення речових доказів у кримінальному провадженні, оскільки містить відомості, які можуть бути використані, як доказ факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження,слідчий суддя вважає за необхідне накласти арешт на вказане майно.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 100, 131, 132, 170-172 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання заступника начальника 2-го відділу розслідування кримінальних проваджень СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт у частині видаткових операцій на грошові кошти, які знаходяться на рахунках № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 відкритих ТОВ «Кіаном» (код ЄДРПОУ 41407261) у ПАТ «ПУМБ» (МФО - 334851, м. Київ, вул. Андріївська, 4).

На ухвалу судді може бути подана апеляція протягом п`яти діб з дня її винесення до апеляційного суду Вінницької області.

Слідчий суддя/підпис/

Копія вірна.

Суддя / ОСОБА_1 /

Секретар / ОСОБА_2 /

Дата ухвалення рішення10.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70173134
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —127/23644/17

Ухвала від 24.11.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Вінницької області

Федчук В. В.

Ухвала від 10.11.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Вишар І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні