Ухвала
від 09.11.2017 по справі 324/1619/17
ПОЛОГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 324/1619/17

Провадження № 6/324/53/2017

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 листопада 2017 року Пологівський районний суд Запорізької області у складі:

головуючого судді Кацаренко І.О.

при секретарі Божко В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Пологи заяву начальника Пологівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, заінтересовані особи - Пологівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, товариство з обмеженою відповідальністю Харчовик , про заміну сторони виконавчого провадження,

В С Т А Н О В И В:

07 березня 2013 року начальником управління Пенсійного фонду України в Пологівському районі (далі за текстом - УПФУ в Пологівському районі) було винесено вимогу №Ю-218У про заборгованість зі сплати єдиного внеску, штрафів та пені з товариства з обмеженою відповідальністю Харчовик у розмірі 1088 грн. 89 коп.

30 жовтня 2017 року до Пологівського районного суду Запорізької області надійшла заява начальника Пологівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (далі за текстом - Пологівське ОУ ПФ України), в якій заявник просить замінити сторону виконавчого провадження, а саме стягувача з управління Пенсійного фонду України в Пологівському районі Запорізької області на його правонаступника Пологівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, яке зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1; код ЄДРПОУ 40386712, розрахунковий рахунок 25604301201069, у ТВ БВ №10007/0254 ЗОУ ПАТ Ощадний банк України МФО 313957, для стягнення з ТОВ Харчовик боргу у розмірі 1088 грн. 89 коп.

В обґрунтування своїх вимог заявник посилається на те, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1055 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України , територіальний орган Пенсійного фонду України - управління Пенсійного фонду України в Пологівському районі Запорізької області реорганізовано шляхом злиття в Пологівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області. 31 березня 2016 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців внесено запис про припинення управління Пенсійного фонду України в Пологівському районі Запорізької області шляхом злиття та створення Пологівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області. Відповідно до ст.104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення. У зв'язку з викладеним Пологівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого управління Пенсійного фонду в Пологівському районі Запорізької області.

Пологівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області як правонаступник управління Пенсійного фонду України в Пологівському районі звернулось із вищезазначеною вимогою про сплату боргу №Ю-218 У від 07 березня 2013 року до Пологівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, однак державним виконавцем Пологівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (далі за текстом - Пологівський районний ВДВС ГТУЮ у Запорізькій області) було винесено повідомлення про повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання, так як стягувач не подав заяву про примусове виконання рішення у відповідності до вимог ст.26 Закону України Про виконавче провадження , а також що виконавчий документ пред'явлено неналежним стягувачем.

Заявник вважає, що підстави для повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання вимоги №Ю-218У від 07 березня 2013 року про стягнення з ТОВ Харчовик боргу у розмірі 1088 грн. 89 коп. відсутні, оскільки Цивільним кодексом України врегульовано питання правонаступництва при ліквідації підприємства шляхом злиття та передбачено, що утворене підприємство являється правонаступником припиненого, а у разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. Відмовивши у відкритті виконавчого провадження державний виконавець здійснив дії, що перешкоджають виконанню вимоги №Ю-218У від 07 березня 2013 року про стягнення з ТОВ Харчовик боргу у розмірі 1088 грн. 89 коп., чим позбавив можливості стягнути заборгованість по виконавчому документу та порушив права Пологівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області як стягувача.

Представник заявника і заінтересовані особи належним чином повідомлені про явку в судове засідання (а.с.9-11), проте в судове засідання не явилися без повідомлення причин цьому, що не перешкоджає розгляду подання відповідно до ч.2 ст.378 ЦПК України.

Суд, дослідивши матеріали справи та давши оцінку доказам, приходить до висновку, що заява Пологівського ОУ ПФ України в Запорізькій області про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню з наступних підстав.

Встановлено, що стягувач УПФУ в Пологівському районі Запорізької області по виконавчому документу - вимозі, винесеної начальником УПФУ в Пологівському районі, про сплату недоїмки №Ю-218У від 07 березня 2013 року щодо стягнення з ТОВ Харчовик заборгованості зі сплати єдиного внеску, штрафів та пені у розмірі 1088 грн. 89 коп., було реорганізовано шляхом злиття в Пологівське ОУ ПФ України в Запорізькій області. 31 березня 2016 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців внесено запис про припинення УПФУ в Пологівському районі Запорізької області шляхом злиття та створення Пологівського ОУ ПФ України в Запорізькій області, яке згідно ст.104 ЦК України є правонаступником всіх прав та обов'язків припиненого УПФУ в Пологівському районі Запорізької області.

Згідно ст.378 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ст.1 Закону України Про виконавче провадження виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Частиною 1 п.9 ст.3 Закону України Про виконавче провадження передбачено, що підлягають примусовому виконанню рішення на підставі рішень (постанов) суб'єктів державного фінансового моніторингу (їх уповноважених посадових осіб), якщо їх виконання за законом покладено на органи та осіб, які здійснюють примусове виконання рішень.

Відповідно до ч.1 ст.5 Закону України Про виконавче провадження примусове виконання рішень покладається на органи державної виконавчої служби (державних виконавців) та у передбачених цим Законом випадках на приватних виконавців, правовий статус та організація діяльності яких встановлюються Законом України Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів .

Частинами 1, 2, 5 ст.15 Закону України Про виконавче провадження передбачено, що сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ. Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення. У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно із п.1 ч.1 ст.26 Закону України Про виконавче провадження виконавець розпочинає примусове виконання рішення на підставі виконавчого документа, зазначеного у статті 3 цього Закону за заявою стягувача про примусове виконання рішення.

З огляду на викладене, стягувач управління Пенсійного фонду України в Пологівському районі Запорізької області по виконавчому провадженню з виконання вимоги про сплату недоїмки №Ю-218У від 07 березня 2013 року про стягнення з ТОВ Харчовик боргу у розмірі 1088 грн. 89 коп. має бути замінений на його правонаступника Пологівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, яке зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.209,210,378 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву начальника Пологівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, заінтересовані особи - Пологівський районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області, товариство з обмежено відповідальністю Харчовик , про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити стягувача з управління Пенсійного фонду України в Пологівському районі Запорізької області на його правонаступника Пологівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, яке зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1; код ЄДРПОУ 40386712, розрахунковий рахунок 25604301201069, у ТВ БВ №10007/0254 ЗОУ ПАТ Ощадний банк України МФО 313957, для стягнення з Товариства з обмежено відповідальністю Харчовик (код ЄДРПОУ 36870339, місцезнаходження м.Пологи Запорізької області, вул.Радянська,18) заборгованості зі сплати єдиного внеску, штрафу та пені в сумі 1088 (одна тисяча вісімдесят вісім) грн. 89 копійок.

Ухвала може бути оскаржена до апеляційного суду Запорізької області через Пологівський районний суд Запорізької області протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Кацаренко І.О.

Дата ухвалення рішення09.11.2017
Оприлюднено13.11.2017
Номер документу70181693
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —324/1619/17

Ухвала від 16.10.2019

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Стрельнікова Наталя Вікторівна

Ухвала від 09.11.2017

Цивільне

Пологівський районний суд Запорізької області

Кацаренко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні