Ухвала
від 17.10.2017 по справі 757/61139/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/61139/17-к

У Х В А Л А

17 жовтня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши в засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий в особливо важливих справах четвертого відділу з розслідування Слідчий в особливо важливих справах четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , за погодженням прокурора відділу Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва із клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ПАТ «Сбербанк», код 25959784, МФО 320627, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 46.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження, вказує, що Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42017000000000160 за фактом розкрадання службовими особами апарату Верховної Ради України коштів державного бюджету в особливо великих розмірах, виділених на реконструкцію систем опалення - холодопостачання та зміни нагрівальних приладів в адмінбудинках Верховної Ради України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України та за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Управління справами Апарату Верховної Ради України в інтересах ТОВ «ВУЛВЕР» під час закупівлі та виконанні робіт з реконструкції системи опалення та охолодження в адміністративних будинках представницького органу, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

В засіданні прокурор підтримав клопотання та просив його задовольнити.

На підставі ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя визнав за можливе проводити розгляд клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація, з огляду на наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення такої інформації.

Згідно ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Згідно з ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить, зокрема, конфіденційна інформація, яка містить комерційну таємницю, відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Вимогами ст.ст. 60, 61 Закону України «Про банки і банківську діяльність» передбачено, що інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку, є банківською таємницею, та на банки покладається обов`язок забезпечити збереження банківської таємниці.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Згідно з ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, враховуючи обставини вчинення кримінального правопорушення, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування клопотання, яке ґрунтується на положеннях ст. ст. 161, 162 КПК України, приходжу до висновку про наявність підстав для надання доступу до запитуваних стороною кримінального провадження документів, фактичні дані яких можуть мати суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного і керуючись ст. 160, 161, 162, 163, 164, 166, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого в особливо важливих справах четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити частково.

Надати слідчому в особливо важливих справах четвертого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , слідчим слідчої групи ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , прокурору першого відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , прокурорам групи прокурорів та слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 42017000000000160, з правом передоручення іншому оперативному підрозділу в порядку ст. 40 КПК України, дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, що містять охоронювану законом банківську таємницю, та знаходяться у володінні ПАТ «Сбербанк», код 25959784, МФО 320627, яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 46, з можливістю вилучення копій документів, а саме:

- відомості про рух грошових коштів по рахункам, які використовуються ТОВ «Цитатель ЖТК» (ЄРДПОУ 41437102) № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 відкритих в ПАТ «Сбербанк», код 25959784, МФО 320627, що розташований за адресою: м. Київ, вул. Володимирська, 46, у електронному вигляді, із зазначенням з якого та на який банківський рахунок надійшли, відправлені кошти, день, година, хвилина кожної з цих операцій, призначення платежу, сума, номер платіжного документу, особа яка його підписала, здійснила наказ, доручення про переказ, в т.ч. за допомогою електронного підпису, дата здійснення такого наказу, формування платіжного доручення, з 1 червня 2016 до 30 березня 2017 року включно;

- документи, які стали підставою для відкриття вищевказаного рахунку, включаючи заповнені службовими, приватними, довіреними особами документи для відкриття рахунку та надані ними банківській установі в копіях та оригіналах, довіреності (мандати), карточки з підписом клієнта, документи щодо уповноважених осіб, що мають право підпису (в т.ч. електронного) платіжних документів, інших розпорядчих документів;

- платіжних доручень та меморіальних, прибуткових, видаткових ордерів, чеків, інших документів, які свідчать про надходження та використання коштів вищевказаного рахунку з 1 червня 2016 до 30 березня 2017 року включно;

- копії файлів кореспонденції з даного рахунку, включаючи кореспонденцію з власником рахунку, а також з усіма компаніями чи фізичними особами, які отримували гроші або відправляли грошові кошти на зазначений рахунок з 1 червня 2016 до 30 березня 2017 року включно;

- відомостей про всі файли, речі та документи, які зберігались від імені власника рахунку з моменту відкриття рахунку по 30 березня 2017 включно;

- документів щодо проведення фінансового моніторингу співробітниками банку банківських операцій по вищевказаних рахунках, а саме: реєстр фінансового моніторингу, файлів-повідомлень, файлів-запитів, файлів-відповідей, файлів-додатків, файлів-квитанцій з моменту відкриття рахунку по 30 березня 2017 року включно.

Визначити строк дії ухвали протягом одного місяця, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Перший примірник оригіналу знаходиться в матеріалах судового провадження

№ 757/61139/17-к

Другий примірник оригіналу наданий прокурору ОСОБА_3 .

Копія ПАТ «Сбербанк»

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.10.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70243308
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —757/61139/17-к

Ухвала від 17.10.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні