Ухвала
від 15.11.2017 по справі 909/1056/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

15 листопада 2017 р. Справа № 909/1056/17 Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., розглянувши матеріали за позовом ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства "Будівельні матеріали" про визнання недійсним рішення загальних зборів акціонерів товариства,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулась до господарського суду Івано-Франківської області із позовом до ПРАТ "Будівельні матеріали" із позовом про визнання недійсним рішення загальних зборів акціонерів товариства від 19 вересня 2017 р. № 2/17.

Згідно з п. 2 ч. 2 ст. 54 ГПК України, позовна заява повинна містити найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові за його наявності для фізичних осіб) сторін, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання (для фізичних осіб), ідентифікаційні коди суб'єкта господарської діяльності за їх наявності (для юридичних осіб) або реєстраційний номер облікової картки фізичної особи - платника податків за його наявності.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи, суд встановив, що позивач у позовній заяві зазначив таке найменування відповідача - приватне акціонерне товариство "Будвельні матеріали,.

При цьому, згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань, за ідентифікаційним кодом 05495880 вказано таке найменування юридичної особи - приватне акціонерне товариство "Будівельні матеріали".

Згідно з ч. 1 ст. 56 ГПК України, позивач, прокурор зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Так, до позовної заяви доданий опис вкладення у цінний лист, згідно з даними якого позивач надіслав відповідачу "позовну заяву з додатками. Кількість предметів - 3".

Разом з тим, до позовної заяви позивач долучив 10 додатків.

Згідно з положеннями абзацу 7 п. 3.5 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26 грудня 2011 р. № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції", у разі коли до позовної заяви додано докази надсилання відповідачеві копії лише самої заяви, але відсутні докази надсилання йому копій доданих до неї документів, така заява підлягає поверненню на загальних підставах згідно з пунктом 6 частини першої статті 63 ГПК України.

Відповідно до пунктів 2, 6 ч. 1 ст. 63 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано повного найменування сторін, їх поштових адрес, не подано доказів надсилання відповідачеві копії заяви та доданих до неї документів.

Керуючись статтями 54, 56, 63, 86 ГПК України, суд

у х в а л и в:

позовну заяву ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства "Будівельні матеріали" про визнання недійсним рішення загальних зборів акціонерів товариства - повернути без розгляду.

Суддя Ткаченко І. В.

Дата ухвалення рішення15.11.2017
Оприлюднено17.11.2017
Номер документу70282492
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення загальних зборів акціонерів товариства

Судовий реєстр по справі —909/1056/17

Ухвала від 15.11.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні