Ухвала
від 09.11.2017 по справі 910/14014/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

09.11.2017 р. Справа № 910/14014/17

За скаргою (стягувача) Товариства з обмеженою відповідальністю "Діскавері - бурове обладнання (Україна)"

на дії Печерського районного відділу державної виконавчої служби м. Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві

у справі:

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю " Діскавері - бурове обладнання (Україна) "

До 1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Діскавері - Завод бурового обладнання";

2) Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Фактор Плюс"

Про визнання недійсними правочину та рішення загальних зборів

Суддя Пінчук В.І.

Представники сторін:

від скаржника ( стягувача ) Баранов В.С. - предст.

від боржника - 1 не з'явився

від боржника - 2 Ткачук Ю.В. - предст.

Від ВДВС не з'явився

Обставини справи:

18.09.2017 р. через канцелярію суду від стягувача - товариства з обмеженою відповідальністю " Діскавері - бурове обладнання (Україна) " надійшла скарга на дії Печерського районного відділу державної виконавчої служби м. Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві.

В поданій скарзі скаржник просить суд:

- визнати незаконними дії Печерського районного відділу Державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у м. Києві щодо винесення повідомлення від 07.09.2017 р. про повернення виконавчого документа стягувачу без прийняття до виконання.

- визнати недійсним повідомлення про повернення виконавчого документа стягувачу без прийняття до виконання від 07.09.2017 р. винесене Печерським районним відділом Державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у м. Києві Кущ Вірою Валеріївною.

При розгляді зазначеної скарги судом встановлено, що позивач - товариство з обмеженою відповідальністю "Діскавері - бурове обладнання (Україна)" звернувся до господарського суду міста Києва з позовом до відповідачів - товариства з обмеженою відповідальністю "Діскавері - Завод бурового обладнання" та товариства з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Фактор Плюс" про визнання недійсними правочину та рішення загальних зборів.

21.08.2017 р. через канцелярію суду від позивача надійшла заява про забезпечення позову.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 28.08.2017 р. зазначену заяву задоволено та вжито заходів до забезпечення позову шляхом заборони товариству з обмеженою відповідальністю " Фінансова компанія "Фактор Плюс" (відповідач-2) вчиняти будь-які дії, в тому числі правочини, що спрямовані на набуття, відчуження чи обтяження корпоративних прав (частки) у статутному капіталі товариства з обмеженою відповідальністю "Діскавері - Завод бурового обладнання" (відповідач-1) та вносити будь-які зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, щодо відомостей про товариство з обмеженою відповідальністю "Діскавері - Завод бурового обладнання " до набрання законної сили рішенням суду у даній справі.

Обгрунтовуючи подану скаргу скаржник зазначає про те, що 05.09.2017 р. звернувся до Печерського районного відділу державної виконавчої служби м. Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві із заявою про прийняття до виконання виконавчого документу та про відкриття виконавчого провадження щодо виконання ухвали господарського суду м. Києва від 21.08.2017 р. у справі № 910/14014/17.

07.09.2017 р. повідомленням про повернення виконавчого документа стягувачу без прийняття його до виконання Печерським районним відділом державної виконавчої служби м. Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві був повернутий виконавчий документ стягувачу у зв'язку з його невідповідністю вимогам статті 4 Закону України " Про виконавче провадження "

Печерський районний відділ державної виконавчої служби м. Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві у запереченнях на скаргу просить суд у задоволенні зазначеної скарги відмовити, посилаючись на те, що ухвалою Господарського суду м. Києва від 28.08.2017 р. не передбачено заходів забезпечення примусового виконання рішення. Тобто заборона ТОВ " ФК " Фактор Плюс " вчиняти будь - які дії не передбачає заходів примусового виконання.

Суд вважає, скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Діскавері - бурове обладнання (Україна)" на дїї Печерського районного відділу державної виконавчої служби м. Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві такою, що підлягає задоволенню, з наступних підстав:

Згідно ст. 115 Господарського процесуального кодексу України, рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України " Про виконавче провадження "

Відповідно до ч. 1 ст. 18 Закону України " Про виконавче провадження " виконавець зобов'язаний вживати передбачених цим Законом заходів щодо примусового виконання рішень, неупереджено, ефективно, своєчасно і в повному обсязі вчиняти виконавчі дії.

Виконавець зобов'язаний здійснювати заходи примусового виконання рішень у спосіб та в порядку, які встановлені виконавчим документом і цим Законом ( п. 1 ч. 2 ст. 18 ГПК України ).

Пунктом 9 ч.1 ст. 39 вказаного Закону України передбачено, що виконавче провадження підлягає закінченню у разі фактичного виконання в повному обсязі рішення згідно з виконавчим документом.

Відповідно до ст. 4 Закону України " Про виконавче провадження " у виконавчому документі зазначаються:

- назва і дата видачі документа, найменування органу, прізвище, ім'я, по батькові та посада посадової особи, яка його видала;

- дата прийняття і номер рішення, згідно з яким видано документ;

- повне найменування (для юридичних осіб) або прізвище, ім'я та, за наявності, по батькові (для фізичних осіб) стягувача та боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або адреса місця проживання чи перебування (для фізичних осіб), дата народження боржника - фізичної особи;

- ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стягувача та боржника (для юридичних осіб - за наявності);

- реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання в установленому порядку відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті) боржника (для фізичних осіб - платників податків);

- резолютивна частина рішення, що передбачає заходи примусового виконання рішень;

- дата набрання рішенням законної сили ( крім рішень, що підлягають негайному виконанню);

- строк пред'явлення рішення до виконання.

Виконавчий документ підписується уповноваженою посадовою особою із зазначенням її прізвища та ініціалів і скріплюється печаткою. Скріплення виконавчого документа печаткою із зображенням Державного Герба України є обов'язковим, якщо орган (посадова особа), який видав виконавчий документ, згідно із законом зобов'язаний мати таку печатку. ( ч. 3 ст. 4 Закону України " Про виконавче провадження " )

В матеріалах справи міститься ухвала господарського суду м. Києва від 28.08.2017 р. № 910/14014/17 про вжиття заходів забезпечення позову, яка відповідає вказаним вимогам Закону України " Про виконавче провадження ".

З урахуванням викладеного, керуючись ст. ст. 86, ст. 121-2 ГПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "Діскавері - бурове обладнання (Україна)"

на дії Печерського районного відділу державної виконавчої служби м. Київ Головного територіального управління юстиції у м. Києві, задовольнити.

Визнати незаконними дії Печерського районного відділу Державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у м. Києві щодо винесення повідомлення від 07.09.2017 р. про повернення виконавчого документа стягувачу без прийняття до виконання.

Визнати недійсним повідомлення про повернення виконавчого документа стягувачу без прийняття до виконання від 07.09.2017 р. винесене Печерським районним відділом Державної виконавчої служби міста Києва Головного територіального управління юстиції у м. Києві.

Суддя В.І.Пінчук

Дата ухвалення рішення09.11.2017
Оприлюднено17.11.2017
Номер документу70282653
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними правочину та рішення загальних зборів

Судовий реєстр по справі —910/14014/17

Ухвала від 21.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 30.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 16.01.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 29.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 09.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

Ухвала від 08.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 25.10.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Сташків Р.Б.

Ухвала від 19.10.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пінчук В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні