Ухвала
від 14.11.2017 по справі 916/2652/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

підготовчого засідання суду

про порушення провадження у справі про банкрутство

"14" листопада 2017 р.Справа №916/2652/17

За заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Реммуз» (65122, м. Одеса, вул. Академіка Вільямса, 89-А, код ЄДРПОУ 39336181) про визнання банкрутом за положеннями ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»

Суддя Найфлейш В.Д.

Представники сторін в судове засідання не з'явились.

Суть спору: ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „ Реммуз» звернулось до суду із заявою про порушення справи про банкрутство за процедурою, передбаченою ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» з посиланням на те, що у зв'язку із неможливістю погашення кредиторської заборгованості в процедурі самостійної ліквідації, ліквідатором прийнято рішення про звернення до господарського суду.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 08.11.2017 року заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Реммуз» про порушення провадження у справі про банкрутство прийнято до розгляду.

Відповідно до ч. 1 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» заява про порушення провадження у справі про банкрутство містить всі необхідні реквізити та у ній викладені всі обставини, що є підставою для звернення до суду.

До матеріалів заяви надано докази проведення роботи ліквідаційною комісією в процедурі ліквідації за рішенням засновника, встановлені ч. 3 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» а саме: копії статутних документів товариства з обмеженою відповідальністю „ Реммуз» , опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії „Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи в результаті ліквідації» від 07.08.2017р., також в матеріалах справи є проміжний ліквідаційний баланс боржника станом на 08.11.2017 року, проміжний ліквідаційний звіт станом на 08.11.2017 року, перелік всіх відомих кредиторів, акт інвентарізації та оцінки майна, згідно якого майно у боржника відсутне, та наяві грошові кошти у національній валюті України на розрахунковому рахунку у сумі 17000,00 грн.

Крім того, в матеріалах справи наявне протокол №5 загальних зборів учасників ТОВ „Реммуз» від 06.09.2017 року, відповідно до вказаного рішення вирішено припинити діяльність ТОВ „ Реммуз» шляхом ліквідації та вирішено призначити головою ліквідаційної комісії (ліквідатором) ТОВ „ Реммуз» ОСОБА_2 (65122, Одеська область, м.Одеса, вул. Академіка Вільямса 89А).

26.10.2017р. на адресу голови ліквідаційної комісії ТОВ „РЕММУЗ» надійшли кредиторські вимоги ТОВ „ТК-КОМПЛЕКТ» із сумую заборгованості у 255 309,78 грн.

30.10.2017 року вимоги ТОВ „ТК-КОМПЛЕКТ» визнано в повному обсязі та включено до реєстру вимог кредиторів.

Відповідно ч. 5 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , згідно якої боржник зобов'язаний звернутись до господарського суду у разі, якщо під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

Частиною 1 статті 95 цього Закону передбачено, що якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується у порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутись до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Відповідно до ч. 2 статті 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Так встановлено, що вартості майна ТОВ „ Реммуз» , щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, а також результатів проведеної інвентаризації недостатньо для задоволення вимог кредитора, згідно проміжного ліквідаційного балансу від 08.11.2017 року, тому господарський суд встановив наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство, передбачених ст.ст. 10, 16, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 9 - 11, 16, 19, 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ст.ст. 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Реммуз» (65122, м. Одеса, вул. Академіка Вільямса, 89-А, код ЄДРПОУ 39336181);

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів (зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію).

Звернення стягнення на майно боржника за вимогами, на які не поширюється дія мораторію, здійснюється виключно за ухвалою господарського суду, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство боржника.

3. Розгляд справи призначити на "08" грудня 2017 р. о 15:30 год., яке відбудеться в приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка, 29), зал судового засідання №3, тел. 307-990.

4. З моменту порушення провадження у справі про банкрутство: пред'явлення конкурсними та забезпеченими кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватись лише у порядку, передбаченому цим Законом, та в межах провадження у справі про банкрутство; пред'явлення поточними кредиторами вимог до боржника та їх задоволення може відбуватись у випадку та порядку, передбачених цим Законом; арешт майна боржника чи інші обмеження боржника щодо розпорядження належним йому майном можуть бути застосовані виключно господарським судом у межах провадження у справі про банкрутство; корпоративні права засновників (учасників, акціонерів) боржника реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом; задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи реалізуються з урахуванням обмежень, встановлених цим Законом; задоволення вимог засновника (учасника) боржника - юридичної особи про виділення частки майна боржника у зв'язку з виходом із складу його учасників забороняється.

5. Ухвала є підставою для зупинення виконавчого провадження відповідно до ч. 2 ст. 19 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

6. Зобов'язати надати:

заявника (боржника): оригінали документів доданих до заяви про порушення справи про банкрутство (для огляду), оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи з ЄДР, докази виникнення заборгованості боржника, докази надання ліквідатором боржника до органів доходів і зборів, Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування документів підприємства, у тому числі первинних документів, регістрів бухгалтерського та податкового обліку, для проведення відповідних перевірок та визначення наявності або відсутності заборгованості із сплати податків, зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та страхових коштів, надати заяву про припинення платника податків та докази направлення цієї заяви.

Київський ВДВС м. Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області : матеріали виконавчих проваджень, щодо стягнення з ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Реммуз» (65122, м. Одеса, вул. Академіка Вільямса, 89-А, код ЄДРПОУ 39336181 заборгованостей.

Головне управління статистики в Одеській області надати: баланси та фінансові звіти ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „Реммуз» (65122, м. Одеса, вул. Академіка Вільямса, 89-А, код ЄДРПОУ 39336181) за період з січня 2014 року по теперішній час.

7. Явку заявника (боржника) визнати обов`язковою.

8. Копію ухвали надіслати: заявнику, Управлінню державної реєстрації юридичного департаменту Одеської міської ради (м. Одеса, вул. Черняховського, 6), Київському ВДВС м. Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Головному управлінню статистики в Одеській області.

Ухвала про порушення провадження у справі набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч. 4 ст. 8, ч. 13 ст. 16 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91 Господарського процесуального кодексу України, ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Суддя В.Д. Найфлейш

Дата ухвалення рішення14.11.2017
Оприлюднено17.11.2017
Номер документу70284812
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»

Судовий реєстр по справі —916/2652/17

Ухвала від 23.01.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.01.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.01.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.01.2018

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 28.12.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 08.12.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 14.11.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 08.11.2017

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні