Ухвала
від 15.11.2017 по справі 182/6546/17
НІКОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 182/6546/17

Провадження № 1-кс/0182/2192/2017

У Х В А Л А

Іменем України

15.11.2017 року м. Нікополь

Слідчий-суддя Нікопольського міськрайонного суду, Дніпропетровської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого СВ Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погоджене прокурором Нікопольської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення позапланової виїзної докуменатльної ревізії, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 звернулася до суду з клопотанням, погодженим з прокурором Нікопольської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення позапланової виїзної документальної ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності комунального вищого навчального закладу «Нікопольський медичний коледж» Дніпропетровської обласної ради» (код ЄДРПОУ 02011120), що розташоване за адресою: Дніпропетровська область, м. Нікополь, вул. Херсонська, 5, за період часу з 01.09.2009 року по 20.11.2013 року, з метою встановлення фактів:

- порушення використання та збереження державних фінансових ресурсів, в тому числі на оплату праці заступника директора з навчальної роботи ОСОБА_4 та нарахування на заробітну плату;

- дотримання штатної дисципліни.

В клопотанні зазначено, що в провадженні СВ Нікопольського ВП ГУНП в Дніпропетровській області знаходиться кримінальне провадження, зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 29.12.2016 року за №12016040340005207 за правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 364 КК України.

Згідно клопотання 20.09.2009 року директором Нікопольського медичного училища, який був посадовою особою, видав наказ про прийняття на роботу особу на посаду заступника директора з навчальної роботи Нікопольського медичного училища, яка не маючи медичної освіти незаконно викладала медичні дисципліни та незаконно отримувала основну та додаткову заробітну плату, яка фінансувалася з рахунку місцевих коштів, що завдало шкоди державним інтересам.

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що 20 серпня 2009 року ОСОБА_5 підписав заяву про прийняття на роботу на посаду заступника директора з навчальної роботи Нікопольського медичного училища ОСОБА_4 , про що винесений наказ №272-к від 01.09.2009 року. У наказі заробітна плата ОСОБА_4 на посаді заступника директора з навчальної роботи була зазначена згідно штатного розкладу. Наказ про прийом на роботу ОСОБА_4 був підписаний в.о. директора Нікопольського медичного училища ОСОБА_6 за вказівкою ОСОБА_5 .

В силу того, що ОСОБА_4 не мала вищої медичної освіти, вона неналежним чином організовувала та не контролювала учбовий процес у підготовці спеціалістів: медсестер, акушерів, фельдшерів. Училище зайняло останнє місце серед учбових закладів І-ІІ рівнів акредитації на Україні.

Робота Нікопольського медичного училища перевірялася різними комісіями: моніторинговою (працювала 07.02.2014), комісією департаменту охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації (працювала з 18.05.2015 року по 21.05.2015 року), Державною інспекцією учбових закладів України (працювала 05.06.2016 року), контрольно - ревізійною службою (працювала 12.11.2015 року) та внутрішньою комісією Нікопольського медичного училища (проводилася з 08.04.2015 року по 18.05.2015 року). За результатами перевірок, в роботі заступника директора з навчальної роботи ОСОБА_4 були виявлені суттєві порушення та невиконання службових обов`язків.

У ході досудового розслідування виникла необхідність в проведенні документальної і фактичної перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності об`єкта контролю, а саме Комунального вищого навчального закладу «Нікопольський медичний коледж» ДОР», розташованого за адресою: Дніпропетровська область, м. Нікополь, вул. Херсонська, 5, у формі ревізії, яка повинна забезпечити виявлення фактів порушення законодавства, встановлення винних у їх допущенні, посадових і матеріально відповідальних осіб.

Підставами проведення позапланової виїзної ревізії є достатні дані вважати, що на вищезазначеному підприємстві було скоєно злочин, який кваліфікуються за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Для перевірки обставин, виявлених фактів в ході проведення досудового розслідування, на підставі ст.11 ЗУ «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» від 26.01.1993, відповідно до якої органи контрольно-ревізійної служби проводять «…позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження», відповідно до наказу Головного контрольно-ревізійного управління України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України від 19 жовтня 2006 року N346/1025/685/53 зареєстровано в Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2006 р. за N1166/13040 «Про затвердження Порядку взаємодії органів державної контрольно-ревізійної служби, органів прокуратури, внутрішніх справ, Служби безпеки України» (діючий на цей час).

Відповідно до ст. 91, 92 КПК України обов`язок доказування обставин кримінального правопорушення покладається на слідчого, а саме:

- події кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення);

- винуватості обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, форма вини, мотив і мета вчинення кримінального правопорушення;

- вид та розмір шкоди, заданої кримінальним правопорушенням;

- обставин, які впливають на ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, характеризують особу обвинуваченого, обтяжують чи пом`якшують покарання, які виключають кримінальну відповідальність або є підставою закриття кримінального провадження;

Відповідно до ст. 91, 92 КПК України обов`язок доказування обставин, а саме події кримінального правопорушення, виду та розміру шкоди, заданої кримінальним правопорушенням, встановлення службових осіб внаслідок дій яких завдано матеріальну шкоду, для чого необхідно проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності, покладається на слідчого.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши думку учасників, суд приходить до висновку про можливість задоволення клопотання з наступних підстав.

Згідно витягу з ЄРДР 29.12.2016 року було розпочато кримінальне провадження за №12016040340005207 за правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 364 КК України.

У ході досудового розслідування у слідчого виникла необхідність в проведенні документальної і фактичної перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності об`єкта контролю, а саме Комунального вищого навчального закладу «Нікопольський медичний коледж» ДОР», розташованого за адресою: Дніпропетровська область, м. Нікополь, вул. Херсонська, 5, у формі ревізії, яка повинна забезпечити виявлення фактів порушення законодавства, встановлення винних у їх допущенні, посадових і матеріально відповідальних осіб.

Крім того, в ході досудового розслідування встановлено, що до скоєння вищезазначеного кримінального правопорушення можуть бути причетні посадові особи даного закладу.

Згідно ЗУ «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» зі змінами від 16.10.2012, позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі ухвали суду.

Підставами проведення позапланової виїзної ревізії у Комунальному вищому навчальному закладі «Нікопольський медичний коледж» ДОР», є достатні дані вважати, що у вищезазначеній установі було скоєно злочин, який кваліфікуються за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України.

Згідно ЗУ «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» зі змінами від 16.10.2012, тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 15 робочих днів.

Керуючись ст. 372 КПК України, ЗУ «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» -

У Х В А Л И В :

Задовольнити клопотання слідчого СВ Нікопольського ВП ГУНП у Дніпропетровської області ОСОБА_7 та надати дозвіл на проведення позапланової виїзної документальної ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності комунального вищого навчального закладу «Нікопольський медичний коледж» Дніпропетровської обласної ради» (код ЄДРПОУ 02011120), що розташоване за адресою: Дніпропетровська область, м. Нікополь, вул. Херсонська, 5, за період часу з 01.09.2009 року по 20.11.2013 року, з метою встановлення фактів:

- порушення використання та збереження державних фінансових ресурсів, в тому числі на оплату праці заступника директора з навчальної роботи ОСОБА_4 та нарахування на заробітну плату;

- дотримання штатної дисципліни.

Проведення ревізії доручити працівникам східного офісу Держаудитслужби.

У зв`язку з необхідністю погодження проведення ревізії Східним офісом Держаудитслужби (м. Дніпро), необхідності коригування планів роботи контролюючим органом, дату початку ревізії почати з 24 листопада 2017 року, строком у 15 робочих днів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.11.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу70288277
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення позапланової виїзної докуменатльної ревізії

Судовий реєстр по справі —182/6546/17

Ухвала від 15.11.2017

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Борисова Н. А.

Ухвала від 14.11.2017

Кримінальне

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Чуприна А. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні