Ухвала
від 17.11.2017 по справі 618/721/17
ДВОРІЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 618/721/17

Провадження № 2/618/241/17

УХВАЛА

про заміну третьої особи

17 листопада 2017 року Дворічанський районний суд Харківської області у складі: головуючого - судді Рябоконь Є.А., при секретарі - Кучеренко О.І., позивача - ОСОБА_1, представника відповідача - ОСОБА_2 - ОСОБА_3, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт. Дворічна цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення межі суміжних земельних ділянок, 3-і особи - відділ у Дворічанському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Тавільжанська сільська рада Дворічанського району Харківської області,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 про встановлення межі суміжних земельних ділянок, 3-і особи - відділ у Дворічанському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, Тавільжанська сільська рада Дворічанського району Харківської області.

В судовому засіданні представником відповідача було заявлено клопотання про заміну третьої особи, у якому останній просив замінити відділ у Дворічанському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області на Головне управління Держгеокадастру у Харківській області.

Відповідно до ст. 80 ЦК України, юридичною особою є організація, створена і зареєстрована у встановленому законом порядку. Юридична особа наділяється цивільною правоздатністю і дієздатністю, може бути позивачем та відповідачем в суді.

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 92 ЦК України, юридична особа набуває цивільних прав та обов язків і здійснює їх через свої органи, які діють відповідно до установчих документа та закону. Порядок створення органів юридичної особи встановлюється установчими документами та законом. Орган або особа, яка відповідно до установчих документів юридичної особи чи закону виступає від її імені, зобов язана діяти в інтересах юридичної особи, добросовісно і розумно та не перевищувати своїх повноважень.

Враховуючи вищевикладене, відділ у Дворічанському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області, в розумінні положень ЦК України, не є самостійною юридичною особою, а тому не може бути 3-ю особою по даній справі.

Згідно ч. ч. 1, 2 ст. 35 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступати у справу на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення у справі може вплинути на їх права або обов язки щодо однієї із сторін. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі за клопотанням сторін, інших осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду.

Враховуючи характер спірних правовідносин, відділ у Дворічанському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області слід замінити на Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, оскільки відділ у Дворічанському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області не є самостійною юридичною особою.

Згідно ч. 6 ст. 36 ЦПК України, з питання залучення до участі в справі третіх осіб суд постановляє ухвалу.

Керуючись ст. ст. 35, 36, 37, 208, 210 ЦПК України , суд -

УХВАЛИВ:

Замінити третю особу по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про встановлення межі суміжних земельних ділянок, 3-я особа - Тавільжанська сільська рада Дворічанського району Харківської області, з відділу у Дворічанському районі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області на Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, залучивши вказану особу до участі у справі в якості 3- ї особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

Копію даної ухвали негайно направити позивачу та 3 - ій особі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є.А. Рябоконь

СудДворічанський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення17.11.2017
Оприлюднено18.11.2017
Номер документу70309263
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —618/721/17

Рішення від 31.01.2018

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 27.11.2017

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 17.11.2017

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 17.11.2017

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 03.11.2017

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 18.10.2017

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

Ухвала від 19.09.2017

Цивільне

Дворічанський районний суд Харківської області

Рябоконь Є. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні