Ухвала
від 16.11.2017 по справі 362/5931/17
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 362/5931/17

Провадження 2/362/2834/17

У х в а л а

"16" листопада 2017 р. суддя Васильківського міськрайонного суду Київської області Кравченко Л.М., перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Київський електровагоноремонтний завод , третя особа: Васильківська районна державна нотаріальна контора про зняття заборони,-

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_2 звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати бездіяльність Приватного акціонерного товариства Київський електровагоноремонтний завод протиправною; зняти заборону на відчуження майна, що знаходиться за адресою, вул. Ватутіна, 13 в смт. Калинівка, Васильківського району Київської області; зобов'язати Васильківську районну державну нотаріальну контору інформацію про зняття заборони на відчуження майна за вищевказаною адресою внести до реєстру прав власності на нерухоме майно.

Крім того, позивач просив суд стягнути з відповідача судові витрати по справі.

Перевіривши позовну заяву, приходжу до висновку про те, що вона підлягає залишенню без руху, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) ім'я (найменування) позивача і відповідача, а також ім'я представника позивача, якщо позовна заява подається представником, їх місце проживання (перебування) або місцезнаходження, поштовий індекс, номери засобів зв'язку, якщо такі відомі; 3) зміст позовних вимог; 4) ціну позову щодо вимог майнового характеру; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; 6) зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину, наявність підстав для звільнення від доказування; 7) перелік документів, що додаються до заяви.

З матеріалів справи та змісту позову вбачається, що заборона на майно позивача була накладена за повідомленням відповідача на майно ОСОБА_3, який працював в Київському електровагоноремонтному заводі і в 1966 р. отримав позику 600 рублів. При цьому, позивач зазначає, що рішення суду про стягнення коштів не було, виконавче провадження не порушувалось.

Однак, позивач не надає доказів даної обставини, а саме: відомості з Державної виконавчої служби про те, що на виконанні у відділі виконавче провадження про стягнення з ОСОБА_3 боргу не перебуває, арешт в межах процедури виконавчого провадження не накладався.

Крім того, заявлений позивачем позов не містить належного правового обґрунтування вимог п. 2, 4 прохальної частини позовної заяви (визнання бездіяльності відповідача протиправною, зобов'язання третьої особи вчинити певні дії). При цьому, позивачем не конкретизовано, яку саме безвідповідальність слід визнати протиправною та в чому полягає дана протиправність.

Суд погоджується з суб'єктивним складом сторін по справі, визначеним позивачем, однак вважає вимогу зобов'язального характеру адресовану третій особі. неправомірною та такою, що не підлягає заявленню за даних обставин.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 121 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 119 і 120 цього Кодексу, або не сплачено судовий збір, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків.

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст. 119 , 121 , 210 ЦПК України , -

у х в а л и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Київський електровагоноремонтний завод , третя особа: Васильківська районна державна нотаріальна контора про зняття заборони, - залишити без руху та надати строк для усунення зазначених недоліків протягом п'яти днів з дня отримання цієї ухвали.

Роз'яснити, що у разі не усунення недоліків у встановлений в ухвалі строк, позовна заява буде вважатись неподаною та повертається заявникові.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кравченко Л.М.

Дата ухвалення рішення16.11.2017
Оприлюднено18.11.2017
Номер документу70319146
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —362/5931/17

Рішення від 02.11.2018

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 31.07.2018

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 03.04.2018

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 29.11.2017

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 16.11.2017

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні