Ухвала
від 15.11.2017 по справі 127/24336/17
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/24336/17

Провадження №1-кс/127/10592/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 листопада 2017 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 про поновлення процесуального строку та арешт майна, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про поновлення процесуального строку та арешт майна, мотивуючи свої вимоги тим, що проводиться досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017020000000327 від 17.08.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 361 КК України.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження було встановлено, що невстановлена слідством особа в с. Липівка, Томашпільському районі, Вінницької області, використовуючи технічне обладнання, несанкціоновано втрутилась в роботу мережі електрозв`язку приватного підприємства «Радіонет» (код ЄДРПОУ32833094), яке відповідно до ліцензії серійний номер АВ 593323 виданої Національною комісією з питань регулювання зв`язку України 01.12.2011 року терміном дії до 30.11.2021 року, має право на широкосмуговий радіодоступ (радіозв`язок у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації) в регіоні Вінницької області на смугах радіочастот 5310,0…5350 МГц, а також згідно дозволу на експлуатацію радіоелектронного засобу широкосмугового радіодоступу №СРТ-05-0385972 виданого Українським державним центром радіочастот 14.08.2017 року, терміном до 30.11.2021 має право на експлуатацію радіоелектронного засобу за адресою: АДРЕСА_1 , вишка, чим спричинила блокування інформації.

27.10.2017 в межах кримінального провадження отримано ухвалу слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 про дозвіл на проведення обшуку будинку та прибудинкової території, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , які належать на прав власності ОСОБА_4 , з метою відшукання та вилучення: радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, на експлуатацію яких потрібен дозвіл, для виникнення підстав користування радіочастотним ресурсом України, та які використовувалися в несанкціонованому втручанні в роботу мереж електрозв`язку, що призвело до блокування інформації, а саме: абонентської станції радіо доступу, адаптер, інтегрованої (вбудованої) антени, конструктивної (зовнішньої) антени, кабель, який з`єднує антену з передавачем РЕЗ, повторювач (ретранслятор, репітер), інше обладнання радіомережі - будь-який РЕЗ, що не належить до базової станції, повторювача (ретранслятора, репітера) або абонентської станції, пристрій короткого радіуса дії, радіо модуль, смарт-антенний модуль, точка безпроводового доступу; комп`ютерне обладнання та носії накопичення/зберігання інформації, електронні інформаційні системи та їх частини з відповідною інформацією (база даних, система управління базою даних, клієнтське програмне забезпечення, тощо), серверне обладнання, модеми, USB-хаби, безпровідний маршрутизатор; мобільні термінали та SIM системи зв`язку; документи щодо надання послуг з підключення доступу до мережі «Інтернет», користування радіочастотним ресурсом України, здійснення діяльності телекомунікаційної мережі, у тому числі персонального (особистого) користування, у яких доступ до ресурсів та обміну даних надається обмеженому колу осіб без права надання телекомунікаційних послуг.

10.11.2017 під час обшуку будинку та прибудинкової території, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , які належать на прав власності ОСОБА_4 , було виявлено та вилучено: мобільний телефон марки «Apple Iphone 5s» чорно сірого кольору, ІМЕІ: НОМЕР_1 ; сім- картка оператора мобільного зв`язку ПрАТ «Київстар» з абонентським номером НОМЕР_2 ; мобільний телефон марки «Xiaomi», ІМЕІ1: НОМЕР_3 , ІМЕІ2: НОМЕР_4 ; сім- картка оператора мобільного зв`язку ПрАТ «Київстар» з абонентським номером НОМЕР_5 ; сім- картка оператора мобільного зв`язку ПрАТ «Київстар» з абонентським номером НОМЕР_6 ; системний блок марки «Chieftec» чорного кольору; USB накопичувач чорного кольору, об`ємом пам`яті 8 ГБ.

З метою з`ясування усіх обставин вказаного кримінального правопорушення, всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування, забезпечення збереження речових доказів та визнання їх допустимими, забезпечення проведення необхідних судових експертиз, що процесуальний строк звернення до суду з клопотанням про арешт майна був пропущений з поважних причин, просив задовольнити клопотання.

В судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали за обставин, викладених у ньому.

Суд, перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши пояснення слідчого, дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню частково, з метою забезпечення збереження речових доказів, забезпечення проведення необхідних судових експертиз, та вказане майно відповідає критеріям, зазначеним у частині другій статті 167 КПК України.

Так, згідно ч. 1 ст. 170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому КПК України порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існують достатні підстави вважати, що воно є предметом, засобом чи знаряддям вчинення злочину, доказом злочину, набуте злочинним шляхом, доходом від вчиненого злочину, отримане за рахунок доходів від вчиненого злочину або може бути конфісковане у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого чи юридичної особи, до якої може бути застосовано заходи кримінально-правового характеру, або може підлягати спеціальній конфіскації щодо третіх осіб, юридичної особи або для забезпечення цивільного позову. Арешт майна скасовується у встановленому КПК України порядку. Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Відповідно до ч. 6 ст. 170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковій формі, в тому числі кошти та цінності, що знаходяться на банківських рахунках чи на зберіганні у банках або інших фінансових установах, видаткові операції, цінні папери, майнові, корпоративні права, які перебувають у власності або володінні, користуванні, розпорядженні підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна. Не може бути арештовано майно, якщо воно перебуває у власності добросовісного набувача.

В силу ст. 171 КПК України з клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором, а з метою забезпечення цивільного позову також цивільний позивач.

Зважаючи на вищевикладене, суд приходить до висновку про доцільність поновлення процесуального строку та накладення арешту на частину зазначеного в клопотанні майна, яке має відношення до вказаного кримінального правопорушення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 131,132, 170,171 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 про поновлення процесуального строку та арешт майна задовольнити частково.

Накласти арешт на вилучені 10.11.2017 під час обшуку будинку та прибудинкової території, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , речі, а саме: системний блок марки «Chieftec» чорного кольору; USB накопичувач чорного кольору, об`ємом пам`яті 8 ГБ.

В іншій частині клопотання відмовити.

Виконання ухвали доручити старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 .

Зобов`язати слідчого повідомити заінтересованих осіб про накладення арешту на зазначене майно.

На ухвалу судді може бути подана апеляція протягом п`яти діб з дня її винесення до апеляційного суду Вінницької області.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення15.11.2017
Оприлюднено08.03.2023
Номер документу70326918
СудочинствоКримінальне
Сутьпоновлення процесуального строку та арешт майна

Судовий реєстр по справі —127/24336/17

Ухвала від 15.11.2017

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні