Ухвала
від 16.11.2017 по справі 243/10239/17
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

243/10239/17

1-кс/243/1049/2017

У Х В А Л А

І М Е Н Е МУ К Р А Ї Н И

16 листопада 2017 року м. Слов`янськ

Слідчий суддя Слов`янського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю:

прокурора ОСОБА_3

розглянувши у судовому засіданні в залі № 17 Слов`янського міськрайонного суду клопотання слідчого СВ Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 по кримінальному провадженню № 42017051720000148 від 02 червня 2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В:

До Слов`янського міськрайонного суду звернувся слідчий СВ Слов`янського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області старший лейтенант поліції ОСОБА_4 з клопотанням, узгодженим з прокурором Слов`янської місцевої прокуратури про тимчасовий доступ до документів.

З клопотання видно, щодо Слов`янської місцевої прокуратури надійшло повідомлення від управління захисту економіки в Донецькій області про, те, що посадові особи КЛПУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у змові з посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ФОП « ОСОБА_5 », Центральна аптека № НОМЕР_1 , м. Слов`янськ, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ФОП « ОСОБА_6 », ФОП « ОСОБА_7 », в порушенні вимог Закону України «Про публічні закупівлі», укладають договори про закупівлю матеріальних цінностей, незважаючи на те, що останні надають фіктивні відомості та довідки про наявність працівників відповідної кваліфікації, обладнання та матеріально-технічної бази та здійснюють закупівлю за цінами, які перевищують зазначені у договірній та тендерній документації.

Таким чином, в діях посадових осіб КЛПУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

З матеріалів кримінального провадження також вбачається, що посадові особи КЛПУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в ході закупівлі паливних матеріалів, лікарських препаратів, продуктів харчування здійснюють заходи направлені на забезпечення перемоги в конкурсних торгах з домовленими організаціями шляхом внесення недостовірних відомостей до тендерної документації та укладають договори на закупівлю товарів по завищеним цінам.

20.02.2017 року на підставі проведених конкурсних торгів на суму 537900 грн між КЛПУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) укладено договір № 1775 на поставку бензину А-92. Згідно наданої тендерної документації істотними умовами при проведенні тендерної закупівлі є наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід; наявність обладнання та матеріально-технічної бази. В дійсності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » не має в штаті працівників, які зазначені в довідці тендерної пропозиції. Крім цього після укладання договору ціна за фактично поставлений бензин була вище ніж зазначено у договорі та тендерній документації.

Разом з тим, в ході аналізу єдиного порталу Prozorro виявлені ряд державних закупівель, які проводились КЛПУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ». Виявлено, що з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ФОП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), Центральна аптека № НОМЕР_1 , м. Слов`янськ, (ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ФОП « ОСОБА_6 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ФОП « ОСОБА_7 » (ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), укладено договори на поставку матеріальних цінностей.

На підставі вищевикладеного вбачається, що посадові особи КЛПУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у змові з посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ФОП « ОСОБА_5 », Центральна аптека № НОМЕР_1 , м. Слов`янськ, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ФОП « ОСОБА_6 », ФОП « ОСОБА_7 » в порушені вимог Закону України «Про публічні закупівлі», укладають договори на закупівлю матеріальних цінностей, незважаючи на те, що осанні надають фіктивні відомості та довідки про наявність працівників відповідної кваліфікації, обладнання та матеріально-технічної бази та здійснюють закупівлю за цінами, які перевищують зазначені у договірній та тендерній документації.

Необхідність тимчасового доступу до документів слідчий обґрунтовує тим, що вищевказані документи самі по собі та в сукупності з іншими речами та документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, без отримання яких неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити всі обставини кримінального провадження, встановити всіх осіб, причетних до вчинення злочинів, надати їм належну правову оцінку.

Вислухавши в судовому засіданні прокурора, слідчий суддя приходить до висновку, що дане клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно дост.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідност. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч.2 ст. 160 КПК України в клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів мають бути серед інших підстав зазначені підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадженні; можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами

довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

У відповідності до ч.5,6,7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Прокурором, як стороною кримінального провадження, у ході розгляду заявленого клопотання доведено, що всі відповідні документи та відомості, щодо яких в ході досудового розслідування виникла необхідність тимчасового доступу, самі по собі та

в сукупності з іншими речами та документами мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, без отримання яких неможливо всебічно, повно і неупереджено дослідити всі обставини кримінального провадження, встановити всіх осіб, причетних до вчинення злочинів, надати їм належну правову оцінку.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що вся необхідна інформація, щодо якої в ході досудового розслідування кримінального провадження виникла необхідність отримання тимчасового доступу мають важливе значення для встановлення істини по вказаному кримінальному провадженню, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.159-164,165 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого СВ Слов`янського ВП ГУНП в Донецькій області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_8 про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчому по кримінальному провадженню - слідчому Слов`янського відділу поліції ГУНП в Донецькій області ОСОБА_8 , прокурору Слов`янської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , а також оперативному підрозділу співробітникам 5-го міжрайонного відділу ІНФОРМАЦІЯ_6 в порядку ст. 40 КПК України дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів, тобто надати можливість ознайомитись та здійснити їх виїмку в оригіналі документів щодо проведеної тендерної закупівлі за кодом ДК 021:2015-09132000-3 Бензин (Бензин А-92), яка оголошена 21.01.017 року, а саме: тендерну документацію з усіма додатками; тендерну документацію, що надано посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) протокол оцінки пропозицій за процедурою відкритих торгів; протокол розгляду тендерних пропозицій; протокол (рішення) засідання Комітету Замовника про визначення переможця, звіт про проведення даної процедури закупівлі, договір № 1775 про закупівлю товарів за державні кошти від 20.02.2017 року між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та КЛПУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з специфікацією; документи які підтверджують отримання товарів згідно умов даного договору, зокрема податкові накладні та розрахунки коригування кількісних вартісних показників до податкових накладних, приходні накладні, що складені відповідно до умов зазначеного договору з початку його дії по теперішній час, платіжні доручення щодо перерахування грошових коштів відповідно до умов договору № 1775 від 20.02.2017, журнал ордер № 6 за рахунком 63 «Розрахунки з постачальниками та підрядниками з 01.02.2017 по теперішній час по постачальнику ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), а також інші наявні документи які стосуються вказаного договору, які зберігається у КЛПУ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » розташована за адресою: АДРЕСА_1

Строк дії даної ухвали встановлюється до 16.12.2017 року включно.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Слов`янського міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.11.2017
Оприлюднено09.03.2023

Судовий реєстр по справі —243/10239/17

Ухвала від 16.11.2017

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Старовецький В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні