Ухвала
від 21.08.2017 по справі 766/3309/17
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/3309/17

н/п 1-кс/766/8725/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21.08.2017 м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором прокуратури Херсонської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю,

в с т а н о в и в:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Вказане клопотання мотивував тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017230000000009 від 09.02.2017 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом створення фіктивних підприємств з метою прикриття незаконної діяльності, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.205 та ч.3 ст.209КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що у період часу з 2014 по 2016 роки, невстановлені особи, використовуючи завідомо підроблені документи на ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою прикриття незаконної діяльності зареєстрували на останнього ряд підприємств з ознаками фіктивності, а саме: ПП « ОСОБА_5 » (код НОМЕР_1 ), ПП « ОСОБА_6 » (код НОМЕР_2 ), ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_3 ), ПП « ОСОБА_8 » (код НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_9 » (код НОМЕР_5 ), ПП « ОСОБА_10 » (код НОМЕР_6 ), ПП « ОСОБА_11 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_12 » (код НОМЕР_9 ), ПП « ОСОБА_13 » (код НОМЕР_10 ), ПП " ОСОБА_14 " (код НОМЕР_11 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (нова назва ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 ) (код НОМЕР_12 ).

Крім того встановлено, що ОСОБА_4 в 2009 році виїхав на постійне місце проживання до Канади. На територію України вказана особа до теперішнього часу не поверталась.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_3 ) з метою ведення діяльності використовувалися банківські рахунки № НОМЕР_13 та № НОМЕР_14 відкриті в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_15 ).

Отримання інформації, яка містить охоронювану законом таємницю про рух коштів по вказаним банківським рахункам має на меті встановлення джерел походження грошових коштів, які надходили на рахунок підприємства та шляхів їх подальшого руху, встановлення осіб, які фактично розпоряджались рахунком, осіб зацікавлених у проведенні таких транзакцій, встановлення можливих свідків, яким відомі обставини, за яких відбувалось вказані фінансові операції. Вказані обставини відносяться до події кримінального правопорушення та підлягають доказуванню відповідно до ст. 91 КПК України.

З метою повноти, всебічності та неупередженості розслідування кримінального провадження, а також з метою використання при проведенні судової почеркознавчої експертизи та інших судових експертиз необхідно отримати тимчасовий доступ та вилучити саме оригінали документів ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_3 ), які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Згідно ст.ст.60-62 Закону України «Про банки і банківську діяльність» від 07.12.2000 р. №2121-ІІІ вказана інформація відноситься до банківської таємниці, яка розкривається банками виключно за рішенням суду, тобто іншими способами встановити рух коштів по рахунку ПП « ОСОБА_13 » (код НОМЕР_10 ) неможливо.

Слідчий в судовому засіданні подане клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України представник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » у судове засідання не викликався.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

Відповідно до ч. 5-7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Слідчим суддею встановлено, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані слідчим документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому необхідно надати тимчасовий доступ до вищевказаних документів.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166, 369372, 395 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС відділу ОДР СУ фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 або уповноваженій особі за його дорученням, дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення документів, які містять охоронювану законом таємницю у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (МФО НОМЕР_15 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , по банківським рахункам № НОМЕР_13 та № НОМЕР_14 , які належать ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_3 ), а саме:

- виписки руху грошових коштів на магнітному та паперовому носії з обов`язковим відображенням дати операції, назви контрагента, його коду ЄДРПОУ, номеру рахунку та реквізитів установи банку, суми та призначення платежу, грошових чеків на отримання готівкових грошових коштів по банківським рахункам № НОМЕР_13 та № НОМЕР_14 , які належать ПП « ОСОБА_7 » (код НОМЕР_3 ), за період з 22.04.2016 року по 13.03.2017 року;

- заяв про відкриття (закриття) рахунків, договорів розрахунково-касового обслуговування рахунків, договорів про видачу та обслуговування міжнародних (корпоративних) платіжних пластикових карток, корінця повідомлення платника податків про відкриття рахунків в установі банку, довідки про взяття на облік платника податків, страхового свідоцтва, статутних документів, копій паспортів засновників та директорів підприємства, копій довідок фізичних осіб платників податків, довідки форми 4-ОПП, наказів (розпорядження) про призначення директорів та інших посадових осіб;

- заяв на отримання чекових книжок, готівкових коштів, довіреностей на осіб, які мають право на отримання коштів з рахунків; карток із зразками підписів та відбитку печатки, що діяли протягом періоду часу з моменту відкриття рахунків, а також наявних копій паспортів осіб, яким надано право підпису та розпорядження коштами підприємства; грошові чеки про отримання готівки у касі банку з банківського рахунку, платіжні доручення, меморіальні ордери, а також інші документи щодо перерахування коштів та зняття готівкових коштів по банківського рахунку;

- договорів з додатками до них про надання банківських послуг з використанням програмно-технічного комплексу Клієнт-Банк, Інтернет-Банк, SMS послуги, а також документів, якими оформлено та підтверджується обмежене коло осіб, які мають доступ до даних систем та документів, якими зафіксовано номер телефону, через який здійснювався зв`язок з сервером банку; договорів з додатками до них про оформлення корпоративних карток на довірених осіб.

Встановити строк дії ухвали строком до 21.09.2017 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення21.08.2017
Оприлюднено12.06.2023
Номер документу70365565
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів, які містять охоронювану законом таємницю

Судовий реєстр по справі —766/3309/17

Ухвала від 23.04.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 06.03.2018

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 06.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 06.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 06.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 06.12.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 23.11.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 15.11.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 21.08.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

Ухвала від 30.10.2017

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Мусулевський Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні