Ухвала
від 22.11.2017 по справі 521/19434/17
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОСОБА_1

Справа №521/19434/17

Пр. № 6/521/624/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 листопада 2017 року м. Одеса

Малиновський районний суд міста ОСОБА_1 в складі:

головуючого - судді Сегеди О.М.,

при секретарі - Пасічник О.Е.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті ОСОБА_1 подання головного державного виконавця Першого Малиновського відділу державної виконавчої служби міста ОСОБА_2 територіального управління юстиції в Одеській області про примусове проникнення до житла,

встановив:

21 листопада 2017 року головний державний виконавець Першого Малиновського відділу державної виконавчої служби міста ОСОБА_2 територіального управління юстиції в Одеській області (далі - Перший Малиновський ВДВС м. Одеса ГТУЮ в Одеській області) звернувся до суду із поданням про примусове проникнення до квартири № 1 в будинку № 8/3, що знаходиться за адресою: місто Одеса, вулиця Фонтанська дорога (вулиця Перекопської дивізії), яка належить на праві власності ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, що є майновими поручителями за виконання зобов'язань Товариства з обмеженою відповідальністю "ОСОБА_6 ТРАФІК", з метою її опису та арешту для подальшої її примусової реалізації.

В обґрунтування подання державний виконавець зазначав, що на примусовому виконанні у Першому Малиновському ВДВС м. Одеса ГТУЮ в Одеській області перебуває виконавче провадження АСВП №53620517 з примусового виконання виконавчого напису приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Львівської області ОСОБА_7 від 13 квітня 2016 року №1687, про звернення стягнення на квартиру №1 в будинку №8/3, що знаходиться за адресою: місто Одеса, вулиця Фонтанська дорога (вулиця Перекопської дивізії), яка належить на праві власності ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, що є майновими поручителями за виконання зобов'язань ТОВ "ОСОБА_6 ТРАФІК" за рахунок коштів, отриманих від реалізації вищевказаного нерухомого майна задовольнити вимоги ПАТ "Кредобанк", на загальну суму 1127487,76 гривен.

23 березня 2017року державним виконавцем винесена постанова про відкриття виконавчого провадження від та вказано про необхідність боржнику самостійно виконати рішення у строк до семи днів з моменту винесення постанов, проте в зазначений строк рішення боржником не виконано.

Згідно довідки КП ЖКС Черьомушки від 24 травня 2017 року на запит державного виконавця - у квартирі зареєстровані та проживають: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, та ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_3, тобто не зареєстровані малолітні та неповнолітні діти.

Зазначав, що 01 листопада 2017 року державним виконавцем відділу було здійснено вихід за місцезнаходженням майна для проведення виконавчих дій пов'язаних з здійсненням опису та арешту іпотечного майна для подальшої реалізації, а саме квартири № 1 в будинку №8/3, що знаходиться за адресою: місто Одеса, вулиця Фонтанська дорога (вулиця Перекопської дивізії) - під час якого було встановлено, що в добровільному порядку доступу до квартири не надано, про що складено відповідний акт державного виконавця.

Станом на теперішній час рішення боржником не виконано, боржник на прийом до державного виконавця не з'являється.

У зв'язку із тим, що державний виконавець позбавлений можливості увійти до квартири що належить на праві власності боржникам, з метою перевірки здійсненням опису та арешту іпотечного майна для подальшої реалізації, державний виконавець просив суд надати державному виконавцю Першого Малиновського ВДВС м. Одеса ГТУЮ в Одеській області дозвіл на примусове проникнення до квартири № 1 в будинку № 8/3, що знаходиться за адресою: місто Одеса, вулиця Фонтанська дорога (вулиця Перекопської дивізії), яка належить на праві власності ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, що є майновими поручителями за виконання зобов'язань ТОВ "ОСОБА_6 ТРАФІК", з метою її опису та арешту для подальшої її примусової реалізації.

У судове засідання по розгляду подання державний виконавець не з'явився, просив розгляд подання провести у його відсутність.

Розглянувши подання, яке надійшло від державного виконавця, суд вважає за можливе його задовольнити, виходячи з наступного.

Згідно з частиною другою статті 13 Закону України „Про судоустрій і статус суддів« від 7 липня 2010 року № 2453-VI судові рішення, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об'єднаннями на всій території України. Обов'язковість урахування (преюдиційність) судових рішень для інших судів визначається законом.

Судом встановлено, що у Першому Малиновському ВДВС м. Одеса ГТУЮ в Одеській області перебуває виконавче провадження АСВП №53620517 з примусового виконання виконавчого напису приватного нотаріуса Львівського міського нотаріального округу Львівської області ОСОБА_7 від 13 квітня 2016 року №1687, про звернення стягнення на квартиру №1 в будинку №8/3, що знаходиться за адресою: місто Одеса, вулиця Фонтанська дорога (вулиця Перекопської дивізії), яка належить на праві власності ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, що є майновими поручителями за виконання зобов'язань ТОВ "ОСОБА_6 ТРАФІК" за рахунок коштів, отриманих від реалізації вищевказаного нерухомого майна задовольнити вимоги ПАТ "Кредобанк", на загальну суму 1127487,76 гривен.

23 березня 2017року державним виконавцем винесена постанова про відкриття виконавчого провадження від та вказано про необхідність боржнику самостійно виконати рішення у строк до семи днів з моменту винесення постанов, проте в зазначений строк рішення боржником не виконано.

Згідно довідки КП ЖКС Черьомушки від 24 травня 2017 року на запит державного виконавця - у квартирі зареєстровані та проживають: ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, та ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_3, тобто не зареєстровані малолітні та неповнолітні діти.

Судом встановлено, що 01 листопада 2017 року державним виконавцем відділу було здійснено вихід за місцезнаходженням майна для проведення виконавчих дій пов'язаних з здійсненням опису та арешту іпотечного майна для подальшої реалізації, а саме квартири № 1 в будинку №8/3, що знаходиться за адресою: місто Одеса, вулиця Фонтанська дорога (вулиця Перекопської дивізії) - під час якого було встановлено, що в добровільному порядку доступу до квартири не надано, про що складено відповідний акт державного виконавця.

Станом на теперішній час рішення боржником не виконано, боржник на прийом до державного виконавця не з'являється.

Частиною 1 ст. 376 ЦПК України питання про примусове проникнення до житла чи іншого володіння боржника - фізичної особи або особи, у якої знаходиться майно боржника чи майно та кошти, належні боржникові від інших осіб, або дитина, щодо якої є виконавчий документ про її відібрання, при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням житла чи іншого володіння особи за поданням державного виконавця.

Конституційний Суд України неодноразово зазначав, що виконання судового рішення є невід'ємною складовою права кожного на судовий захист і охоплює, зокрема, законодавчо визначений комплекс дій, спрямованих на захист і відновлення порушених прав, свобод, законних інтересів фізичних та юридичних осіб, суспільства, держави (пункт 2 мотивувальної частини Рішення від 13 грудня 2012 року № 18-рп/2012); невиконання судового рішення загрожує сутності права на справедливий розгляд судом (пункт 3 мотивувальної частини Рішення від 25 квітня 2012 року № 11-рп/2012 ).

Аналіз наведених вище норм, а також обставин встановлених в ході розгляду подання дає підстав вважати, що подане державним виконавцем подання про надання дозволу на примусовий проникнення до житла боржників підлягає виконанню.

Керуючись ст. 376 ЦПК України, суд

ухвалив:

Подання головного державного виконавця Першого Малиновського відділу державної виконавчої служби міста ОСОБА_2 територіального управління юстиції в Одеській області про примусове проникнення до житла - задовольнити.

Надати дозвіл державному виконавцю Першого Малиновського відділу державної виконавчої служби міста ОСОБА_2 територіального управління юстиції в Одеській області на примусове проникнення до квартири № 1 в будинку № 8/3, що знаходиться за адресою: місто Одеса, вулиця Фонтанська дорога (вулиця Перекопської дивізії), яка належить на праві власності ОСОБА_3, 26 липня 1950року народження, РНОКПП НОМЕР_1, ОСОБА_4, 20 вересня 1937року народження, РНОКПП НОМЕР_2, ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_4, РНОКПП НОМЕР_3, що є майновими поручителями за виконання зобов'язань Товариства з обмеженою відповідальністю "ОСОБА_6 ТРАФІК" (код ЄДРПОУ 34598954, місцезнаходження: АДРЕСА_1), з метою її опису та арешту для подальшої її примусової реалізації .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Одеської області через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: О.М. Сегеда

СудМалиновський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення22.11.2017
Оприлюднено22.11.2017
Номер документу70397174
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —521/19434/17

Ухвала від 22.11.2017

Цивільне

Малиновський районний суд м.Одеси

Сегеда О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні