Ухвала
від 21.11.2017 по справі 757/68249/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/68249/17-к

Примірник № __

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 листопада 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів та їх вилучення,

В С Т А Н О В И В:

15.11.2017 Старший слідчий слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 за погодженням із прокурором, який здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, прокурором відділу прокуратури міста Києва звернувся до суду з наведеним вище клопотанням.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити.

З наданих в обґрунтування клопотання матеріалів вбачається, що ІНФОРМАЦІЯ_1 здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за №22016101110000010, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за попередньою змовою з представниками терористичних організацій т.зв. «ДНР» та «ЛНР», здійснюють банківську діяльність на тимчасово окупованій території та з використанням реквізитів підприємств з ознаками фіктивності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ) та розрахункових рахунків фізичних осіб здійснюють фінансові операції по незаконному проведенню безготівкових коштів у готівку, які, в подальшому, направляють клієнтам-замовникам, що фактично знаходяться на окупованих територіях т.зв. «ДНР» та «ЛНР» поліпшуючи фінансове становище вказаних терористичних організацій та які можливо в подальшому використовуються для підготовки або вчинення терористичних актів.

Слідчий вказує, що окрім іншого, в ході досудового розслідування встановлено, що вчинення кримінального правопорушення причетне ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), що має ознаки фіктивності та створене з метою прикриття незаконної діяльності.

Вказане товариство перебувало у фінансово-господарських відносинах із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), у зв`язку з чим у органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), які відображають фінансово-господарські взаємовідносини даного підприємства із ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 )з метою встановлення істини у даному кримінальному провадженні.

Виходячи зі змісту вимог ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається із змісту п. 4, 5, 8 ч. 1 ст. 162 КПК України, до охоронюваної законом таємниці, яка міститься у речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить комерційну таємницю, відомості, які можуть становити банківську таємницю, та персональні дані особи.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Приймаючи до уваги вищевикладене, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, а також враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

На підставі викладеного, ст. 108, ст.ст.160, 163, 164, 166, 309 КПК України 2012 року слідчий суддя,

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , слідчим які входять до складу слідчої групи у кримінальному провадженні № 22016101110000010, співробітнику оперативного підрозділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_5 , який діє на підставі доручення слідчого, дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів документів (з можливістю вилучення копій), які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) щодо здійснення господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ) з ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ):

-оригіналів договорів, контрактів, щодо надання послуг, поставки, зберігання або купівлі-продажу товарно-матеріальних цінностей, а також специфікацій та додатків до них; додаткових угод, договорів, контрактів тощо,

-оригіналів видаткових та прибуткових накладних, товаро-транспортних накладних, рахунків, актів виконаних робіт, актів прийому передачі товарно-матеріальних цінностей, накладних на перевезення вантажу залізничним транспортом,

-копій сертифікатів відповідності, декларацій про відповідальність,

-копій платіжних доручень, платіжних вимог-доручень, векселів, розрахункових чеків, їх корінців, документів щодо проведення розрахунків за акредитивами,

-роздруківок регістрів бухгалтерського обліку, до яких перенесено інформацію щодо вищевказаних документів, регістрів бухгалтерського обліку по коштах, розрахунках та поточних зобов`язаннях,

-роздруківок регістрів бухгалтерського обліку (рахунок 28 «Товари», 26 «Готова продукція» інші), які відображають залишки товарів станом на 01.01.2015 р., збільшення, зменшення кількості товару в період з 01.01.2015 р. по 14.09.2017 р. та залишки товару станом на 19.09.2017 р. у розрізі номенклатури товару,

-копій дозвільних документів (ліцензій, дозволів, свідоцтво тощо),

-інших оригіналів документів, які підтверджують реалізацію та придбання матеріальних цінностей,

-роздруківок відомостей щодо основних фондів, які перебувають на праві власності або користування,

-роздруківок обороно-сальдових відомостей, що відображають взаєморозрахунки з вказаними суб`єктами господарювання за весь період співпраці,

копій наказів про призначення на посаду керівника та головного бухгалтера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), які працювали на займаних посадах протягом 2015-2017 років.

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена у двох примірниках.

Примірник № 1 знаходиться в матеріалах клопотання № 757/68249/17-к.

Примірник № 2 наданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.11.2017
Оприлюднено09.03.2023
Номер документу70405220
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів та їх вилучення

Судовий реєстр по справі —757/68249/17-к

Ухвала від 21.11.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні