Ухвала
від 22.11.2017 по справі 334/7613/17
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Дата документу 22.11.2017

Справа № 334/7613/17

Провадження № 1-кс/334/1785/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 листопада 2017 року Ленінський районний суд м. Запоріжжя у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3

слідчого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні Ленінського райсуду м. Запоріжжя клопотання слідчого СВ Дніпровського ВП ГУНП в Запорізькій області ОСОБА_4 , погоджене із прокурором Запорізької місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні№12017080050003499 від 10.08.2017 року,

ВСТАНОВИВ:

09.08.2017 року до Дніпровського ВП ГУ НП в Запорізькій області із Запорізької місцевої прокуратури №3 надійшли відомості інтернет-публікації « ІНФОРМАЦІЯ_1 » про те, що під час здійснення капітального ремонту покрівлі та стелі житлового будинку по АДРЕСА_1 вчинено розтрату грошових коштів, які були виділені із бюджету.

За даним фактом розпочате досудове розслідування, відомості про яке внесено до ЄРДР під №12017080050003499 від 10.08.2017 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 18.07.2017 року, за результатами проведення відкритих конкурсних торгів, між об`єднанням співвласників багатоквартирного будинку « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в особі голови правління ОСОБА_5 (замовник) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особі директора ОСОБА_6 (підрядник), укладений договір підряду № НУ-31/07-17 по об`єкту: «Капітальний ремонт житлового будинку по АДРЕСА_1 ». Відповідно до умов договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » зобов`язалось виконати роботи з ремонту у строк до 31.12.2017 року за належною якістю, в межах проектно-кошторисної документації, та узгодженої ціни робіт, вимог національних стандартів, будівельних норм і правил, вимог технічної безпеки і охорони праці. Ціна договору склала 6357963,25 гривень.

Відповідно до інтернет-публікації « ІНФОРМАЦІЯ_1 », яка розміщена в Інтернет мережі 27.07.2017 року процедура конкурсних торгів проведена із порушеннями законодавства, а грошові кошти розтрачені службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Встановлено, що об`єднання співвласників багатоквартирного будинку « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 далі (ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ») зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , головою правління якого є ОСОБА_5 .

28.09.2017 року до ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », в порядку ст.ст. 40, 93 КПК України, слідчим надісланий запит на надання інформації стосовно капітального ремонту житлового будинку по АДРЕСА_1 , відповідь на який до теперішнього часу отримано не було.

На теперішній час, з метою забезпечення швидкого, всебічного, повного дослідження обставин кримінального провадження, збирання доказів та перевірки фактичних обставин, виявлених під час проведення досудового розслідування, у органу досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі та вилученні документів щодо взаємовідносин між ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », які перебувають у володінні ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Забезпечення тимчасового доступу та вилучення завірених копій вказаних документів, необхідно для проведення судово-будівельної та судово-економічної експертиз, а також використання їх в якості доказів.

У зв`язку з вищевикладеним, з метою встановлення всіх обставин, які мають значення для проведення досудового розслідування, слідчий просить суд надати тимчасовий доступ до завірених копій документів, які перебувають у володінні об`єднання співвласників багатоквартирного будинку « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: договір підряду №НУ-31/07-17 від 18.07.2017 року, з усіма додатками, специфікаціями, тощо; акти виконаних робіт, з додатками, на виконання договору №НУ-31/07-17, в період з 18.07.2017 року по теперішній час; документи, які надані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », для участі у відкритих конкурсних торгах, по об`єкту: «Капітальний ремонт житлового будинку по АДРЕСА_1 ». установчих документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »; протоколи загальних зборів про призначення на посаду голови правління ОСОБА_5 , про прийняття рішень, які стосуються здійснення капітального ремонту житлового будинку по АДРЕСА_1 ; бухгалтерські документи (накладні, рахунки-фактури, акти прийому-передачі товару, платіжні доручення, виписки, квитанції, чеки та ін.) на виконання договору №НУ-31/07-17; карта рахунку 631 по обліку взаємовідносин ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , інші реєстри бухгалтерського обліку в період з 18.07.2017 року по теперішній час; інші документи, які можуть мати суттєве значення для подальшого досудового розслідування.

У судовому засіданні слідчий СВ Дніпровського ВП ГУ НП в Запорізькій області ОСОБА_4 підтримала своє клопотання про тимчасовий доступ до речей та вищевказаних документів.

Прокурор підтримав клопотання слідчого з підстав, викладених у клопотанні та просив суд його задовольнити.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч.1 ст. 163 КПК України після отримання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя здійснює судовий виклик особи, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, за винятком випадку, встановленого частиною другою цієї статті.

Частиною 5 статті 163 КПК України передбачає, що слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи.

Відповідно до ч.7 ст. 159 КПК України слідчий суддя в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Згідно ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Слідчий суддя, перевіривши доводи слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження та надане клопотання, дійшов висновку про можливість задоволення заявленого клопотання, оскільки вище вказані документи мають суттєве значення для подальшого об`єктивного досудового розслідування по даному кримінальному провадженню, у сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження вказані данні мають суттєве значення для встановлення важливих обставин та не становлять собою інформацію, яка містить охоронювану законом таємницю.

Керуючись ст. 159-166 КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Дніпровського ВП ГУ НП в Запорізькій області ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 12017080050003499 від 10.08.2017 року про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати слідчим слідчої групи ОСОБА_4 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення завірених копій документів, які перебувають у володінні об`єднання співвласників багатоквартирного будинку « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ЄДРПОУ НОМЕР_1 , яке зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме:

- договір підряду №НУ-31/07-17 від 18.07.2017 року, з усіма додатками, специфікаціями, тощо;

- акти виконаних робіт, з додатками, на виконання договору №НУ-31/07-17, в період з 18.07.2017 року по теперішній час;

- документи, які надані ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », для участі у відкритих конкурсних торгах, по об`єкту: «Капітальний ремонт житлового будинку по АДРЕСА_1 ». установчих документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »;

- протоколи загальних зборів про призначення на посаду голови правління ОСОБА_5 , про прийняття рішень, які стосуються здійснення капітального ремонту житлового будинку по АДРЕСА_1 ;

- бухгалтерські документи (накладні, рахунки-фактури, акти прийому-передачі товару, платіжні доручення, виписки, квитанції, чеки та ін.) на виконання договору №НУ-31/07-17;

- карта рахунку 631 по обліку взаємовідносин ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ЄДРПОУ НОМЕР_2 , інші реєстри бухгалтерського обліку в період з 18.07.2017 року по теперішній час;

- інші документи, які можуть мати суттєве значення для подальшого досудового розслідування.

Зобов`язати власника (представника власника) ОСББ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » надати тимчасовий доступ, з можливістю вилучення вказаної інформації.

Відповідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє один місяць з дня її постановлення до 22.12.2017 року та оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення22.11.2017
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу70410022
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —334/7613/17

Ухвала від 22.11.2017

Кримінальне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Козлова Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні